Fojtó, bőr vagy textil nyakörv lenne jó egy nagytestű kutyának?
2 év múlva lesz egy német juhászom és nem tudom melyik nyakörvet vegyem majd meg neki :)
szerintetek melyik lenne jó??
addig meg van 2 ev!
van idod ezen gondolkozni :))
amugy en textilt ajanlok
tudom,hogy 2 év, csak már előre gondolok mindenre :D
akkor bőrt vagy textil nyakörvet veszek majd :)
én kölyök kutyát szeretnék venni vagy befogadni,mert most is van egy kutyám de ő már felnőtt volt amikor hozzám került és egy kölyökre vágynék :)
természetesen megnézem a fajtamentést, és a menhelyet is német juhász kölyök iránt,de még egy NJ keverék kis kutyában is benne vagyok :) csak kölyök legyen :)
"fojtó semmiképpen ne legyen, mert a kutya szőrét is tönkre teszi, meg sétáltatásnál sem fogja soha megtanulni hogy ne húzzon, maximum csak azért nem fog húzni mert fáj neki."
Ezt alá tudnád támasztani bármivel az ég egyadta világon? A hosszú szőrű kutyáknál hosszított szemű fojtót használunk, ami nem tépi a szőrüket. A fojtó nem fájdalmat okoz, csak keskeny felületen fejt ki nyomást, amit a kutya (ellentétben a jóval szélesebb bőr nyakörvvel) meg is érez, és (megint csak a bőr/szövet nyakörvvel ellentétben) nem tud/nem akar/nem szeret bele feküdni. Nyilván egy teljesen problémamentes cocker spániel soha életében nem lát fojtót, de halkan megsúgom, hogy például egy problémás amstaffnak, vagy egy séta közben őrülten húzó huskynak szüksége lehet rá.
Amíg nagyon pici, én textilt ajánlanék, hogy szokja, aztán jöhet a bőr és ha problémás, akkor fojtó.
Nekünk komplett készletünk van/volt itthon :D Jó párat már eladományoztam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!