Kölyök kutyát lehet nyers csirke hússal etetni?
"ezzel magasra szökne a belső élősködők felvételének veszélye is."
Egyrészt ezért féregtelenítünk rendszeresen, másrészt a féreglárvák (ha egyáltalán vannak) elpusztulnak a fagyasztás során.
"A kutyáinkban élősködő férgek között pedig több olyan is található, ami nem megfelelő higiéniás körülmények között az emberre is veszélyt jelent."
Újra, rendszeres féregtelenítés, megfelelő higiénia.
"Elsőként említendő az Aujeszky betegség vírusa, amely nyers sertéshúsból, különösen belsőségből juthat a kutyák szervezetébe."
Sertést ezért nem is adunk nyersen.
"A nyers húsból számos kórokozó baktérium is a kutyák szervezetébe kerülhet, nagy mennyiségben felvéve szalmonellák is okozhatnak hányással, hasmenéssel, kedvezőtlen esetekben akár elhullással járó megbetegedést."
A szalmonellás kutya egyrészt ritkább, mint a fehér holló, másrészt náluk ez egy gyors lefolyású, nagyon ritkán súlyos betegség, semmivel nem rosszabb, mint bármelyik, az utcán összeszedett hányós vírus.
Én kölyökkorban még tápoztam a kutyával, mert féltem, hogy nem tudom úgy összeállítani az étrendjét, hogy semmi se maradjon ki, ami kell a növekedéséhez. Most egy és negyed éves a vizslám, nemrég áttértünk BARF-ra, bánom, hogy nem vágtam bele hamarabb.
Megfelelő fagyasztási idő után semmi gond nincs a nyers hússal. Ugyanakkor az arányokra nagyon kell figyelni, ha ilyen etetés mellett döntesz, akkor olvass utána alaposan (csak nagyon sarkított példának: túl kevés csontos húsnál híg lehet a széklet, túl soknál szorulás lehet belőle).
Féreghajtás meg negyedévente szükséges természetesen, de ez kajától függetlenül alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!