Kölyök kutyát lehet nyers csirke hússal etetni?
Az elsőt nem is kommentálom, remélem, a gyerekek is "tejes kenyeret" esznek.... brutális.
Egyébként igen, lehet, de nem CSAK azzal. Ha ebbe az irányba szeretnél indulni, érdemes utánanézni a BARF vagy Prey módszer szerinti etetésnek, hogy a kutyának megfelelően tudd összeállítani az étrendet. A nyers hústól sem megvadulni, sem jobban vadászni nem fog, ez legalább akkora baromság, mint kutyát tejes kenyéren tartani.
nyers hússal ne, mert ha megfőzöd akkor a baktériumokat legalább kifőzöd belőle.
Tejet eszedbe ne jusson adni a kutyának mert hasmenése lesz, majd kiszárad és belehalhat. a hasmenés életveszélyes kutyára /macskára egyaránt. Tej kilőve! Kenyérben kb annyi tápanyag van mint egy cipőben....
Én úgy szoktam hogy veszek egy kg darált húst (olcsón, 1000 FT-ért) veszek leértékelve kis bacone-t, megfőzöm, majd összeöntöm a premium táppal.
Táp és ha annyira akarsz neki húst adni akkor főzd meg! nyersen ne adj neki semmi ilyesmit mert sok betegség okozója a nyers hús.
"nyers hússal ne, mert ha megfőzöd akkor a baktériumokat legalább kifőzöd belőle."
Meg minden mást is. A nyers hústól megfelelő idejű fagyasztás után semmi baja nem lesz, a farkasok sem járnak havonta állatorvoshoz, és még ki sem haltak, pedig esküszöm, nem főzik meg a szarvast :)
"Én úgy szoktam hogy veszek egy kg darált húst (olcsón, 1000 FT-ért) veszek leértékelve kis bacone-t, megfőzöm, majd összeöntöm a premium táppal."
Vagy ez, vagy az, tápot keverve hússal nem adunk, mert teljesen más az emésztési idejük.
"nyersen ne adj neki semmi ilyesmit mert sok betegség okozója a nyers hús."
Például?
Utolsó, sem a tej, sem a kenyér nem megfelelő (sőt, konkrétan szar) táplálék egy kutyának, semmilyen életszakaszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!