Szoktatok a macskáitoknak nyers csirke, vagy más egyéb húst adni? (farhát, csirkenyak, nyesedék)
Szoktunk, főképp csirkeszárnyat. Állítólag a foguknak is jót tesz.
Halat is szoktunk nyersen.
Még jó, hogy a krumplis tésztát meg a főzeléket otthagyja :)
Van oylan macskám, aki mindent megeszik, még a vajas kenyérre is morog (maradékon etették gondolom, és megmaradt benne), de van amelyik a húst semmilyen formában nem eszi meg, csak a tápot. Őt kb másfél hónaposan találtuk, sokáig nem adtam neki húst, ezért nem szeretheti. Azért vigyázz a pörkölttel, mert fűszereset, sósat nem ehetnek. Ha húst adsz neki az jó, de külön főzd fűszer nélkül.
Csontosat nem adok a macskáimnak, egyszer a torkán akadt és majdnem megfulladt benne. Negyed órába telt kiszedni a torkából.
De szoktam nekik adni csontmentes húsokat, vagy ami csontos azt megfőzöm és csonttalanítom:) Párizsit is szeretik, rizst is.
A legjobb a cicáknak a nyers hús etetése!!!! Csak legyen friss!! És figyelni kell, hogy szívet, vesét stb belsőséget is adj nekik, hogy a taurinhiány ne lépjen fel!!!Vagy ha nem bízol benne, akkor vegyél ilyen táplálékkiegészítőt cicának.(Vagy adj nekik száraztápot mellé, elvileg abban vannak ilyen fontos anyagok)Natúr joghurt, kefír, sajt, zöldség, gyümölcs is mehet-már ha megeszik ugye.. a finnyásság szobrai.Egyébként olvass utána, a nyers etetés neve BARF!!
A főtt emberi maradék nem jó nekik, a fűszerek miatt, de külön főtt hús, rizs minden nélkül mehet.
Hogy milyen húst szoktunk nyersen adni a cicának?
Csirke, nyúl, kecske, hal (ponty), marhahús. Persze ezeket magunknak vettem vagy úgy kaptuk, ezekből kapott a cica. A kedvence a nyúl meg a nyers hal (filé).
Néha, nasinak szokott kapni főzeléket is. Szereti. A macskáknak néha szükségük van a zöldségekre is, az egereket, madarakat se tisztítja meg senki a természetben, amikor elkapják őket.
És talán azért is szereti a zöldségeket "őcicasága", mert hiába vettem neki macskafüvet, hiába vetettem búzát... rá se néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!