Csak az én macskám szereti a nyers csirke májat?
igen lehet.
"Máj: túlzott fogyasztása A-vitamin mérgezéshez vezet, amelytől az izmok és a csontok károsodnak "
szerintem azért illene figyelembe venni amit írtam. de parancsolj itt a link ha nem hiszed:
és itt nem csak a hasukra csapnak, és úgy írják le.. :)
Az enyém is imádta :)
Első: hipervitaminózist elég szélsőséges esetekben okoz... a kérdező gondolom nem kilószám eteti májjal a macskáját. Túladagoláshoz kéne vagy 4 kiló máj, vagy az, hogy minden nap reggel-délben-este azt eszi...
Ha "jutalomfalatként" kapja, semmi baja nem lesz.
Kb 1 hónapba 1x kap akkor is csak kb 10dkg csirke májat. Ahogy az egyik kedves válaszoló le írta jutalom falatként.
Köszi válaszokat.
Persze, hogy szeretik. Nem véletlenül van, hogy a macska nyávogást úgy szokták írni
"- Máj, máj, máj!"
Nyersen inkább ne add neki. Mivel a szervezetben a máj feladata a méregtelenítés, gyakran a szervezet számára "mérgező" anyagok a májsejtekben raktározódnak. Pl: alkohol, elhalt baktérium,vagy vírus, toxink. Ha meg főzöd vagy megsütöd a májat, úgy ezek az anyagok is lebomlanak alkotórészekre a hő hatására. És így már nem tudnak egyéb problémát okozni. Sem neked, sem a cicádnak.
A mi macsekunkat ki kell zárni a konyhából és a szobából ha máj van terítéken, mert nem bír magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!