Demény a kötsög. Káros vagy hasznos?
Nagyon népszerű blog lett a Demény nevű vizsla. Már rádióműsorok és tv felvételek készülnek róla.
A minap beleolvastam a blogjába, ahol az vált ki felháborodást a Demény hívekben, hogy egy pórázon sétáltatott tacskó gazdija szóvá tette, hogy Demény - aki egyébként nem behívható, a gazdáját nem tekinti falkavezérnek - póráz nélkül rárontott. A deményisták szerint ez vicces és a pórázasok bénák, nincs életterük. Akkor mit írt volna a blogjába, ha Deményt szétszedi egy kuvasz miután odarohant hozzá? Az is vicces lett volna?
Az tényleg vicces, ha egy kutya nem hallgat a nevére és a 4 sávos úton rohangál? Az tényleg poénos, ha kiskutyákra ráront a parkban, stresszeli őket? Ne az lenne a normális, ha a parkban , ha más és a saját kutyám védelme érdekében pórázon sétálna???
Nem viszi el ez a tulajdonképpen neveletlen kutya rossz irányba a kutyás társadalmat? Mert van ami vicces, de van ami káros. Csak megfogalmazás és nézőpont kérdése.
Abba a "vitába" én is beszálltam, mert szerintem sem volt igaza a Demény gazdájának abban, hogy az tök természetes kellene, hogy legyen, hogy az ő kutyája minden más kutyához csak úgy odarohangál. Vita alakult ki ugye ebből, mert többen ezt úgy értelmezték, hogy a pórázas (vagy akármilyen más kutyához egyébként, mert lehet, hogyha szabadon lettek volna azok a kutyák, akkor sem örült volna Deménynek a gazdi) kutyákhoz azért nem lehet odamenni, mert agresszívak, stb. Erre én is és más is leírtuk, hogy nem feltétlenül azért nem örült neki a gazda, mert agresszív lett volna a kutyája (volt ott kuvasz is, úgy tudom), lehet ezerféle oka arra, hogy miért ne engedjen oda más/idegen kutyát a sajátjához és ezt annak, akinek a kutyája szabadon van, tiszteletben kellene tartania, ha pedig nem behívható/nem visszahívható/nem letiltható a kutyája, akkor vegye pórázra, míg elhalad a többi kutya mellett, de legalábbis, ha már megtörtént a dolog és odaszaladt a kutyája (jelen esetben ugye Deményről beszélünk), akkor legalább kérjen elnézést és ne neki álljon feljebb.
Nekem sem tetszene, ha csak úgy odarohanna bármilyen idegen kutya az enyéimhez, még akkor sem, ha azok szabadon vannak.
A másik dolog meg az, hogy előtte írta is a gazdája hogy meglátta pótgazdit és odaszaladt hozzá pár úttesten keresztül. Már ne is haragudjon senki, de ha ennyire nem szófogadó a kutyája, akkor ne engedje már szabadon kószálni mindenfelé. Mert ha elütötték volna, fogadjunk azért sem ő lenne a hibás, hanem az autós, aki éppen arra járt.
Nekem ez a véleményem.
11es vagyok.
12es! Én is így látom, ahogy írod és egyszerűen nem bírta megérteni, hogy miért írjuk azt, hogy nem értünk vele egyet. Az a baj, hogy leragadt ott, hogy azért nem lehet odamenni pórázas kutyákhoz, mert azok agresszívak. És innen tovább nem látott. Ezért is írtam én is, hogy több oka lehet annak, hogy miért ne rohangáljanak oda idegen kutyák más kutyákhoz, és tök mindegy, hogy pórázas kutyáról vagy szabadon levő kutyáról beszélünk. Na meg volt valami olyan megjegyzése is, hogy akik pórázon sétáltatnak, azok ne menjenek olyan helyre, ahol más kutyások is vannak. De ez milyen hozzáállás? Én eddig szerettem a blogot, vagyis ez túlzás, de szívesen beleolvastam, viszont most ez egy kicsit sok volt nekem...
De jó, hogy már letöröltem a facebookon! Tuti felment volna az agyvizem a hülyeségétől.
Igazából én azt untam meg, hogy egy szem kutyája után már mindent tudni vél és az ő kutyája olyan különleges, hogy még fingani is aranyat szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!