Demény a kötsög. Káros vagy hasznos?
Nagyon népszerű blog lett a Demény nevű vizsla. Már rádióműsorok és tv felvételek készülnek róla.
A minap beleolvastam a blogjába, ahol az vált ki felháborodást a Demény hívekben, hogy egy pórázon sétáltatott tacskó gazdija szóvá tette, hogy Demény - aki egyébként nem behívható, a gazdáját nem tekinti falkavezérnek - póráz nélkül rárontott. A deményisták szerint ez vicces és a pórázasok bénák, nincs életterük. Akkor mit írt volna a blogjába, ha Deményt szétszedi egy kuvasz miután odarohant hozzá? Az is vicces lett volna?
Az tényleg vicces, ha egy kutya nem hallgat a nevére és a 4 sávos úton rohangál? Az tényleg poénos, ha kiskutyákra ráront a parkban, stresszeli őket? Ne az lenne a normális, ha a parkban , ha más és a saját kutyám védelme érdekében pórázon sétálna???
Nem viszi el ez a tulajdonképpen neveletlen kutya rossz irányba a kutyás társadalmat? Mert van ami vicces, de van ami káros. Csak megfogalmazás és nézőpont kérdése.
Úristen miből maradtam ki :D
Az a baj hogy elképzelhetlen az hogy valakinek tetszik a blog de ez már sok volt sok embernek ? Ráadásul nem is a bejegyezéssel magával hanem a válaszokkal voltak a porblémák sok embernek mert igenis igazuk van.
Az én kutyámról 100méterről nem mondod meg hogy mit akar mert csak 10méternél közelebbi kutyákat kezdi el fixálni és csak az 1méteren belülieknek megy neki ha épp olyanja van.
Kiváncsi vagyok mi lett volna a nagy demény uralommal ha mondjuk az én csöpp buldogom eltöri a nyakát.. mert úgy gondolja hogy pofátlan és ő nem érti a szarkazmust sajnos..
Nem indult a háta mögött ez a "fórum", mert ez a linket is elküldtem neki, de válasz helyett tovább fröcsög a facebookon, hogy én itt fröcsögök. Röhejes. A különbség az, hogy én legfeljebb 50 racionálisan gondolkodó embert tudhatok magam mellett, ő 6000 "lájkolót", de világ életemben szerettem az ilyen hendikepeket. Nem arc nélkül írtam, hiszen a saját profilomat használtam, de már nem tehetem, hiszen nem vállalja a nyilvános vitát, csak a cinikus fröcsögés. Miért gagyibb a Gyakikérdések mint a facebook, ahol még le is tilthat a tulaj? Igen, az emberek befolyásolhatók és számomra az a szánalmas amikor olyan dolgot védenek ami egy kutyának (vagy egy másiknak) határozottan árt.
Nem irigylem az oldalt, gratuláltam is hozzá egészen tegnapig. Amihez nem gratulálok az a tulaj emberi hozzáállása a másik emberhez, a sétáltató terület kisajátítása és ennek népszerűsítése.
Fejberúgás...
Mit tennél ha van pl. egy spánieled (tudod, kiskutya hosszú fülekkel) aki bestresszel ha egy nagy kutya odajön és erőszakkal szimatolja. Talán rá is mordul és erre a nagykutya el akarja kapni? Húzod el a pórázzal a kutyád, de jön tovább a másik. Mit teszel, ha nem lerúgod? Várod, hogy eldöntsék egymás közt? Szerinted ki nyerne? Tudod mennyibe kerül egy fülvisszavarró műtét és mennyire megfizethetetlen a lelki megrázkódtatás? És miért? Mert valaki póráz nélkül odaengedte a nagy kutyát aki vissza sem tudja hívni 10-20 méterről sem. Mire odaérne már volt fül nincs fül.
Ez a Demény blog óriási hatalom. A lájkolók már agy nélkül védelmeznek olyan dolgot amiben sem etikailag sem józan ésszel nincs igazuk. Ez az ami félelmetes. Sokan szerintem azt sem tudják mi a probléma, csak irigységet emlegetnek. Nevetséges, hogy valaki olyan kommentet ír aminek előzményéről és jelenéről sincs fogalma.
Ha én fellököm a gyereked és sírni kezd vagy körbenyalom az arcát, akkor Te mit tennél velem? Mért más ha ezt egy idegen kutya teszi? Miért is jó ez, miért kell ennek örülni?
Íme az eredeti levelem. Én nem úgy látom, hogy nem rövid i-vel írtam volna amit nem kellett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!