Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajtától félsz a...

Melyik kutyafajtától félsz a legjobban? Vagy inkább: melyiktől tartasz? (akinek nincs ilyen az ne írjon! )

Figyelt kérdés
2013. szept. 28. 21:29
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Bringás is csak egyszer ment át ott az utcán.Soha többet.
2013. szept. 28. 22:16
 12/37 anonim ***** válasza:

Én kiskoromban a nem kimondottan egy fajtától féltem, hanem a fekete kutyáktól. Mert egyik este mentünk tesómmal a mamámhoz és a szomszéd kutya kint feküdt az ajtó előtt. És hát majdnem nagyobb volt nálam is, és mondom este is volt és nagyon megijedtem, mert mikor mentünk, rögtön fölugrott. És egy jó pár évig bennem volt, hogy a fekete kutyáktól tartottam.

(Különben annak a kutyának esze ágában nem volt bántani, nagyon barátságos volt, tiszta szeretethiányos, mindig dugta a fejét simogatásra. Egyébként rottweiler volt.)

Viszont ma már egyáltalán nem félek tőlük, nekem is egy fekete kutyám van. Igaz, ő pincsi.... XD

2013. szept. 28. 22:35
 13/37 A kérdező kommentje:
jó válaszok. nagyjából erre számítottam. ugyanakkor kicsit közhelyes. esetleg tibeti masztiff? (vagy egyéb masziffok?) kangal? bár ezek ritkák...
2013. szept. 28. 23:02
 14/37 anonim ***** válasza:
Így van, ritkák, és hát az ember ugyan fél az ismeretlentől, de ennyire azért nem :D Kb. annyira tarthat tőlük egy átlagember, mint a bengáli tigristől.
2013. szept. 28. 23:06
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Kaukázusi.

Bár inkább a gazdáikban nem bízom, hogy kézben tudják tartani. És a környéken kettő is van, akik már több kutyának nekimentek és komoly sérüléseket okoztak, tehát elég rossz a tapasztalat.

Viszont ha megismernék egy olyan egyedet és gazdáját aki láthatóan jól van nevelve és szocializálva, attól nem tartanék. Csak sajnos még nem láttam ilyet.

2013. szept. 29. 00:20
 16/37 anonim ***** válasza:
52%
Én nem félek semmilyentől alaphelyzetben, a kutyáimat féltem ha bizonyos fajtájú támadja meg séta közben. Általában ilyen nagyobb testű német juhászokkal vagy keverékekkel van dolgunk, de azok csak őrjöngenek meg rohangálnak összevissza, könnyen vissza lehet verni őket. Két esetben ijedtem meg igazán. Egyszer egy rottweiler támadott meg minket, egyszer egy közép-ázsiai. Azok a kutyák nem őrjöngtek, nem rohangáltak, és nem kommunikáltak csak jöttek mint a tank. Egyértelműen nem volt más céljuk szimplán a kivégzés. Azóta az ilyen kutyáktól elkezdtem undorodni. Tudom, hogy nem tehetnek róla, és nem okoz gondot odamenni más, láthatólag normális egyedekhez akik ugyanezt a fajtát képviselik. De számomra nem igazi kutya az akiben benne van a hajlam arra, hogy megöljön egy másik kutyát. Ahogy a másik válaszoló is mondta, hogy nem tűrik a kutyákat, kiállításon sem lehet odamenni, stb. Nem is értem, hogy élnek így boldog életet. Persze az eredeti helyükön hasznos, csakhogy ott is falkákban vannak sőt olyan videókat is láttam ahol idegen falkák találkoznak, és ott mégsem ölik meg egymást. Akkor most mi van? Persze bármilyen fajta megtámadhat. Csak az eredmény más. Legtöbbször csak nagy zaj meg fogcsattogtatás, nyálas szőr, esetleg sebek, de ezek komolyan gondolják.
2013. szept. 29. 03:21
 17/37 anonim ***** válasza:
Olyan fajtától meg nehéz félni amelyikkel találkozik az ember mert olyan ritka, illetve a többség nem is tud róla.
2013. szept. 29. 03:22
 18/37 anonim ***** válasza:
Én masztiffokkal nőttem fel, úgyhogy azokra gügyögve rámegyek általában :)
2013. szept. 29. 07:24
 19/37 anonim ***** válasza:
régen a roti és a dobi volt, de ezek igazából fegyelmezhető kutyák. a kuvasztól tartok eléggé, szinten csak rosszat hallottam róluk..
2013. szept. 29. 08:06
 20/37 anonim ***** válasza:
39%
Én meg a pincsiktől tartok inkább. Soha soha meg nem simizném egyiket se, mert tutira leharapná a kezem. Nagy testű kutyákkal ilyen problémám nem volt, simiztem már rotit, dobit kaut, egyik se akart megenni. Persze ez sokkal inkább a neveléstől függ. A kutyómat se féltem, meg tudja védeni magát ha kell. Volt már dolga nj.vel , rotival, stafival... Sajnáltam őket, de bizti, hogy nem nyúltam volna közéjük.
2013. szept. 29. 08:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!