Munkahelyemen a portás extra mini yorkikat árul, a hétvégén lesznek 6 hetesek, akkor már elválasztják őket az anyjuktól. Nekem is nagyon tetszenek. Szerintetek nincs sok baj egy ilyen kiskutyával? Bírja az egyedüllétet amíg dolgozom?
Imola: úúúúristen, ez durva:D:D
Gondolom reménytelen, hogy eltántorítsunk ettől, pedig 17 válaszban ecsetelték a többiek, hogy miért nem éri meg. Tessék, itt egy dokumentum, amiben benne van ezeknek a szaporításoknak a háttere és a következménye [link] És a hozzád hasonló emberek tehetnek róla! Köszönjük neked a magyarországi kóbor kutyákat!
Nem lesz gond a szobatisztasággal, mert van kert? Ugye nem akarsz egy 6 hetes yorkit odakint tartani? Ezek szobakutyák, nem tarthatók kint, 10 fokban megfagynak, főleg ilyen pici korukban, arról nem is beszélve, hogy nincs az a kerítés amin ezek nem férnek át, agy ha mégis, akkor az első héten kilopja valaki a kertből.
Elmondom én is századjára, hogy miért nem veszünk ilyen embertől kutyát.
1: Extra mini yorki=az életre tökéletesen alkalmatlanok, defektesek, az alom leggyengébb kiskutyái, akit a sok tudatlan majomnak kétszeres áron adnak el az undorító, kutyáikat kizsákmányoló szaporítók. Aki ilyen kutyát vesz olcsóér' az meg is érdemli, hogy az elkövetkező 2 évben(jó esetben eddig húzzák ezek a kis szerencsétlenségek) hetente járkáljon az állatorvoshoz és egy egészséges, törzskönyves kiskutya árának többszörösé hagyja ott, hogy életben tartsa azt a kutyát, amit 20-30 ezerért megvett.
2: 6 hetes kiskutyának az anyja mellett van a helye, nem csak azért, mert ilyenkor még bőven szopnak, hanem azért is mert ilyenkor sajátítja el az anyjától és a testvéreitől a helyes viselkedés alapjait, ha ez kimarad az életéből és hamar elválasztják akkor egy sor viselkedési problémára készülhet a leendő gazdi.
3: Ha valaki kiskutyát vesz, azt nem hirtelen felindulásból teszi, hanem alaposan átgondolja, hogy az életvitele mennyire engedi ezt meg. Ha egész nap dolgozol, illetve már most azon problémázol, hogy ugyan mennyi baj lesz vele, akkor inkább ne vegyél kutyát. Igen, egy kutyával BAROMI sok baj van, minden nap sétáltatni kell, etetni, takarítani kell, egy kölyökkutya mindent megrág, nevelni kell, szobatisztaságra kell szoktatni. Ha te ezt nem tudod vállalni, csak most megtetszett egy cuki kölyökkutya, akkor inkább ne vegyél kutyát, egyáltalán.
Hát ha megveszed, akkor csak ennyi a hozzáfűznivalóm: Aki hülye, haljon meg.
Persze hogy azt mondja hogy addigra elkelnek, így ébreszti fel benned a sürgetést, hogy virítsad a pénz minél előbb, mert már unja a kaki-szedést.
De annyira ostoba vagy, hogy még ezt se látod át.
Leírtunk mindent, innentől kezdve fölösleges a szájtépés, mert csak magunkat ismételjük.
Majd rádöbbensz akkor a saját károdon, hogy a kiskutyát nem lehet becserélni ha hibás, mert nem egy cikk. Élete végéig fog szólni a gyógyszerezés, műtétre járás, kaki-pisi-felnyalás (a te részedről).
Láttam már "extra mini " yorkit könnycsatorna nélkül, folyamatosan gyulladt szemmel, a szemcseppje meg havi 10000 ft...
Ha neked ez megéri...
Nem vagyok jártas a témában, de megragadom az alkalmat, hogy megkérdezzem: ezeket a szaporítókat nem bünteti a törvény valamilyen módon? Vagy mit lehet velük csinálni?
Mert az világos, hogy portás, keveset keres, és így próbál plussz pénzhez jutni, amit nem véleményeznék...
Csak furcsa nekem, hogy nincs erre valami törvényi szabályozás, vagy rendszer, ami ritkítaná az ilyen módon szaporított kutyákat.
Sorolom, amit a saját káromon megtanultam az elmúlt 5 és fél évben:
1. Kutya vételár: 70 ezer - szimpatikus vidéki család kedvencként tartott kutyáinak a közös kölyke
2. Harder mirigy előesés műtéte: 35 ezer
3. Rejtett here miatti ivartalanítás nyílt hasi műtéttel: 40 ezer
4. Mindkét térden patella ficam - 90 ezer lábanként + hat hét lábadozás
5. Agydaganat diagnosztizálása, és a diagnózis megerősítése 3 hónappal később: 120 ezer
6. Hamvasztás: 40 ezer
Nem számoltam az ilyen sziszifuszi tételeket, mint hogy allergia miatt kizárólag bárányos rizses (tehát drágább) tápot evett egész életében, az utolsó hónapokban a havi gyógyszerei 10 ezer körül voltak, egy-egy vérvétel műtétek előtt 8 ezer, hasi ultrahang: 8000, meg ilyesmi.
Sok sikert a szaporított kutya vásárlásához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!