Extra mini Yokshire terriert szeretnék venni. Az lenne a gondom hogy hol lehet és milyen árba megbizható emberektől venni? Mekkora lessz ha felnő, mert szobakutyát szeretnék max:1 kg. ha valaki tud még ilyen hasonló mini kutyát az is irjon.
Jajj drágám...Ezerszer le lett írva,és több kennel honlapján is le van írva,hogy nem létezik extra mini vagy mini yorkie,se csivava,se bichon se malamut se bernáthegyi semmi.
Ezt a kedves szaporítók sózták rá az alulfejlett yorki meg a többi KEVERÉK kutyára,hogy ebből is hasznot tudjanak húzni.
Egyetlen egy törzskönyvben sem lehet olyan olvasni a fajtánál,hogy "extramini" "mini"...Csupán azért,mert ilyen nem létezik.
A fajtastandard egyébként is 1 kg-ostól 3 kg-os kutyákig tart,ha szerencséd van,akkor egy kennelből választott kutyád lesz,aki egészséges lesz,nem lesz ideggyenge és nem fog kimúlni 2-3 éves korában.
Törzskönyvezett,kennel minőségű,valóban YORKI kutya olyan 90-100 ezer ft-tól kezdődik.Adnak hozzá törzskönyvet,egészségügyi garanciát,szerződést,2x oltva,4x féreghajtva kerül hozzád,8 hetes kora után.
Bármi,ami ettől eltér,az nem yorki :) Hiába van tele az apród meg az expressz,mini meg extra mini kutyákkal,azok beteges keverék kutyák,amivel csak rontják a fajta állományát.És persze csak a pénzt látják a kutyákban.
És nem értem az összefüggést,hogy azért legyen 1 kiló,mert szobakutya??
Nálunk a 30 kilós kutyám a szobakutya :)
Standard: "marmagassága 20-24 cm. Súlya 2-3,5 kg között mozog."
Tehát 1 kiló SE lehet,mert az már nem yorki.És nem is egészséges.
Egy igazi tenyésztő,igazi kutyái,igazi honlapról:
"Az "extra mini yorkie", "mini yorki" nem fajtajellegnek megfelelő méret, ne vásároljanak ilyen kutyákat!
Őrizzük meg a valódi yorkiet!"
Nekem kettő 50kilós szoba kutyám van.. a súly és az elhelyezés nem üti egymást :)
Amúgy az előttem szólókkal egyetértek. Ha ekkora kutyát szeretnél számíts a felmerülő (akár jó pár százezres) orvosi költségekkel is.
Itt van néhány nagyon jó kennel:
Beszélj velük, és azt a kifejezést ki ne mondd előttük, hogy mini, vagy extramini, mert körbe fognak röhögni. És ne akarj 1 kg-os kutyát. Nekem 4 és fél kg-os yorkim van, és egy ilyen pici kutyával nem könnyű. Egy 1 kg-os kutyára kb. minden pillanatban figyelned kellene, nehogy leessen, vagy leugorjon magasról. Véletlenül megrúgod, rálépsz (mert ez egy lakásban tartott kutyánál elkerülhetetlen) és kész a baj. A légcsőszűkület garantált egy ilyen kicsi kutyánál. Ha táskába akarod tenni, akkor is simán lehet vinni, egy 2-3-4 kilós kutyát, egyáltalán nem nehéz.
Hallgass ránk, jót akarunk ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!