Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik a legkevésbé népszerű...

Mik a legkevésbé népszerű kutyafajták ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
Olyan fajtákra gondolok amik nem divatosak úgymond, elfelejtettek stb.

2013. szept. 20. 13:18
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
84%
Shiba inu. Fel ev alatt 5 ember ismerte fel, pedig jarunk kutyasuliba (oktatok is akitanak neztek), oltasokra, rengeteget maszkalok vele a varosban.
2013. szept. 20. 16:33
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem van egy afgánom a 4 másik fajta agár mellett és nagyon sok afgán agaras meg más agarast ismerek. Ami viszont kb nincs az országban az a fáraó kutya, nyilván az ára is közre játszik.
2013. szept. 20. 18:22
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Én shiba inut egyszer láttam, kb 2 hete a fressnapfban futottam össze vele.
2013. szept. 20. 18:28
 24/37 anonim ***** válasza:
70%
leonbergi,tosa inu,akita,lajka,malamut, ír farkas,agarak,fáraó kutya, káj,skót terrier,lajka,dobermann,csehszlovák farkas,dalmata, drótos magyar vizsla, bullmasztiff, nápolyi és angol masztiff, angol véreb, olasz vizsla, gordon,ír és angol szetter, drótos német vizsla, kuvasz, komondor,erdélyi kopó, pumi,mudi,puli, kau, manchester terrier, orosz fekete terrier, briard, bobtail, szarvas agár, cotto de tulear, angol bulldog, óriás schnauzer, óriás uszkár, husky, curly coated retriver, chow chow, moszkvai őrkutya, pomerániai törpe spitz, azori szigeteki kutya, corgik, samoyed,afrikai oroszlán kutya, orosz agár, és még sok van ami nem ut eszembe
2013. szept. 20. 18:52
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
addig jó, amíg a csehszlovák farkas nem terjed el itthon..
2013. szept. 20. 19:28
 26/37 anonim ***** válasza:
51%
Német pinscher! Mi mostanában szerettünk volna egy kölyköt, kis utánajárás után kiderült hogy itthon nem tenyésztik, a környező országokban is csak néhányan és baromi drága...
2013. szept. 20. 22:45
 27/37 Akiteki ***** válasza:
69%

Amiket felsoroltatok, mindből lehet nem egyet látni. Csak jó helyre kell menni, pl. kiállításra. :) A dalmata tényleg nagyon megritkult, azt az egy szem tenyésztőt sem láttam már évek óta, akinek volt.

A legritkább kutya ma az országban az én Larácskám. Rajta kívül nincs több izlandi pásztor. Ő már 9 éve tartja ezt a pozíciót. :D

2013. szept. 21. 00:02
 28/37 anonim ***** válasza:
56%

Hú,megnéztem az izlandi juhászt.Gyönyörű!

Akiteki külföldről hoztad?:)

2013. szept. 21. 07:28
 29/37 anonim ***** válasza:
76%

Megnéztem képen az izlandit:) Nagyon szép:)

Amúgy, ha már így felmerült a ritka kutyák kérdése, ti is tapasztaltátok már, hogy ha nem épp egy mindennapi kutyátok van, akkor szinte mindenki azt hiszi, hogy keverék? És ha mondanak is egy fajtát, akkor az akkora dőreség, hogy hirtelen nem is tudsz rá mit mondani, csak ledöbbensz, hogy ez honnan jött neki?

Aki meg tudja, hogy milyen fajta, az is nagyon nagy kutyás, és rácsodálkozik, hogy ilyet ő még nem látott, és megpróbálja a legtöbb infót megszerezni két perc alatt?

Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem a kínai kopasz kutya is elég ritka, vagyis még nem nagyon találkoztam kopasz kutyát sétáltatóval.

Vagy a klee kai. Ilyenfajtát is még csak képről láttam.

Vagy, még szerintem a nyugat szibériai lajka is mondható ritkának. Boston terrierrel találkoztam már, de őt sem gondolnám elterjedtnek. A gazdija mesélte, hogy mindenki azt hiszi, hogy francia bulldog, vagy angol bulldog, és hogy mennyire bosszantja a dolog:)

És, sajnos a magyar fajták is tényleg ritkának mondhatóak. Pl drótszőrű vizslát se látni gyakran, de rövid szőrűvel Dunát lehetne rekeszteni.

vagy a mudi. sajnos mudit is csak egyszer láttam még, azt is a kutyasuliban, egy fanatikus mudigazdié voltak, de rajta kívül mást nem ismerek, aki ezt a fajtát tartaná

2013. szept. 21. 09:17
 30/37 anonim ***** válasza:
69%

Nekem az álom az eurázsiai, ilyen fajtát néha látni itthon. Csauval többet találkozom.

A mostani kutyám is ezekre hasonlít, keverék, de mindenki fajtatisztának gondolja :) Csak senki nem tudja mi lehet, de túl szép keveréknek. Furcsák tudnak lenni az emberek.

2013. szept. 21. 17:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!