Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik a legkevésbé népszerű...

Mik a legkevésbé népszerű kutyafajták ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
Olyan fajtákra gondolok amik nem divatosak úgymond, elfelejtettek stb.

2013. szept. 20. 13:18
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

8-as: a Városligetbe régen láttam párszor egy thai ridgebacket, ha jól emlékszem, Ricsi volt a neve. A gazdája állítása szerint, ha jól emlékszem valami 3-4 példány van az országban

Amit még láttam, és csodaszép volt, az egy fáraókutya volt, ilyen: [link]

Viszont érdekes módon tagadták a gazdái a fajtáját, talán attól tartva, hogy valaki ellopja, mert nagyon értékes.

2013. szept. 20. 13:50
 12/37 A kérdező kommentje:
Erdélyi kopó a szomszédomban van pont az én kutyám játszótársa.Tibeti masztifot nem is láttam még sosem élőben, egy agarat ismerek egy kis wippetet a környéken és kb ennyi.Mindenhol csivava, yorki, westi, staffi...
2013. szept. 20. 13:54
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Dog! Német dog és társaik.Emlékszem gyerekkoromban egyik ismerőséknek volt egy nagy német dogjuk, azóta sem láttam másnál.
2013. szept. 20. 14:02
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
kispalikee - irigyellek. Gondoltam, hogy nagyon kevés van az országban, szóval nem sok esélyem van látni egyet is :( A fáraókutya is szép, nekem még az ibizai kopó is tetszik. Wippettel már játszott egyszer a kutyám :) Cseh gazdái voltak, egyszer láttam magyarokat is ilyen kutyussal. A tibeti masztiff gyönyörű de nem sírom vissza a találkozást, mert én még annyira nem féltem semmitől. A kölyök kutyámmal sétáltam egy tök üres utcán mikor kiugrott a kerítésen...
2013. szept. 20. 14:03
 15/37 anonim ***** válasza:
81%

Szia. Nekem huskym van, és sajnos még egyszer sem találkoztam össze egy huskyt sétáltató gazdival, pedig mindig résen vagyok, mert úgy összeengedném őket játszani:D a másik husky legalább bírná az enyém tempóját, nem úgy, mint a többiek, akik két kör futás után már csak slattyognak, az enyém meg épp, hogy bemelegített:) Pedig szerintem a husky manapság sajnos egyre divatosabb.

Ami szerintem még ritka lehet, de ismertebb fajta(magyarul a nem kutyások is merik) az pl az óriás uszkár. Még sose találkoztam ilyennel, mindig csak törpével. Szettereket se nagyon szoktam látni, még portán belül sem. Ami kevésbé ismert, és ritka, és épp a héten volt hozzá szerencsém, az a búza terrier(soft coated wheaten terrier) Ő így néz ki: [link]

vagy Svájci fehér juhászkutya. Ő gyönyörű, de még vele se találkoztam sajnos. Szerintem a belga juhászok is eléggé ritkák, tán a malit kivéve.

Meg, szerintem még sok hazánkban ritka kutyafajta van, de most egyenlőre ennyi jut eszembe

2013. szept. 20. 14:05
 16/37 A kérdező kommentje:
Tényleg a szetterek.Gyerekkoromban a 90es években egyik osztálytársamnak volt egy ír szetterük úgy hívták Bea, nah azóta se láttam olyat.
2013. szept. 20. 14:09
 17/37 A kérdező kommentje:
Huskyja kersztanyáméknak volt, de széttépte a szomszéd bordói dogja mert átszökött, pedig már 10 éves volt :(
2013. szept. 20. 14:10
 18/37 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem az afgán agár is elég ritka.Én még sosem láttam...Gondolom mert rengeteg ápolást igényel a szőre,meg elég makacs egy fajta.
2013. szept. 20. 14:23
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Egy ír szettert rendszeresen szoktam látni, angolt is láttam már, de gordont még nem. Sőt volt egy lajka is akit régebben rendszeresen láttam. Szamojéddel is találkoztunk már. Amivel még sosem találkoztam, de amerikai filmekben sokszor feltűnik az a vadkacsavadász retriever...érdekes, hogy eddig bárkinek említettem a fajtát senki nem ismerte.
2013. szept. 20. 14:33
 20/37 anonim ***** válasza:
82%

szarvasagarat is csak kettőt tudok, az is ismerősnél van, írfarkaból szintén keveset láttam eddig. A dalmaták valóban eltűntek, pedig én is emlékszem, hogy amikor kicsi voltam rengeteg volt. Agarakat én azért látok, de nem olyan sokat. Ami most nagyon felkapott lett valóban a pénisznövelő kutyák , a beagle és a yorkik, havanese/bolognese-k. Ezeken kívül más fajtát mostanában nem is látni.

Illetve bassetet se látok, csak elvétve 1-1 példányt, bár már nem Bp-n élek, úgyhogy lehet csak ezért:)

2013. szept. 20. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!