Hogy lehet, hogy egy előadó egy országban népszerű, máshol nem? Igaz, hogy Magyarországon más a zenei ízlés, mint külföldön?
Valahol, már nem tudom hol, azt olvastam, hogy Magyarországon a rádióban, zenecsatornákon, stb. a nagyon nagy sztárokat adják csak, és hogy külföldön rengeteg előadó van, akiket mi nem is ismerünk, vagy csak hallomásból, míg ott nagyon elismertek. De nem csak zenei körökben, hanem híresek, kedveltek. Ez igaz?
Egyáltalán hogy fordulhat elő, hogy valakit valahol kedvelnek, máshol nem?
Nem emlékszem már, hol olvastam mindezt, de valahogy ahhoz volt köze, hogy a magyar fesztiválokon (az árakon kívül) azért van feszültség abban, hogy a magyar v. a külföldi zenei ízlést szolgálják-e ki a szervezők, mert hogy az nagyon más. (Most nem a magyar zenekarokról van itt szó!)
Főleg azért amit az elején írsz. Itt azok a népszerűek, amiket a rádiók is adnak, ha valami nincs a rádióban azt nyilván kisebb réteg ismeri meg, kevesebb ember megy el a koncertjére, kisebb az érdeklődés.
Az, hogy miért pont ezek a zenék vannak a rádióban az egy más kérdés. Ebben törekednek a minél kisebb kockázatra, olyan zenék vannak amik szélesebb körök tetszhet, poposabb, slágeresebb.
Itthon nem cél, hogy az emberek elgondolkodjanak egy zene mondanivalóján, lényeg, hogy csörögj rá és amúgy is minden szép és jó, éljen a szerelem.
A butább tömeget könnyebb irányítani. Ezért olyan a magyar média amilyen. Folyik a szenny és a maistrem mindenhonnan.
Na, de ez egy más téma...
Másik része, hogy vannak a helyi zenekarok, amik nem jutnak át az országhatárokon kívül, de helyi szinten érhetnek el nagy sikereket, pont azért mert anyanyelven szólnak az emberekhez.
De ez tényleg ennyire igaz?
"Az, hogy miért pont ezek a zenék vannak a rádióban az egy más kérdés. Ebben törekednek a minél kisebb kockázatra, olyan zenék vannak amik szélesebb körök tetszhet, poposabb, slágeresebb. "
Jó, de ha külföldön valóban elismertek, akkor nem annyira kockázatos a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!