Van egy nagyon agresszív kutyám. Szájkosárban működhet?
Nem működhet, maga a az alfagördítés módszere is vitatott hasznosságát tekintve.
És valószínű hogy még szájkosárba is komoly sérüléseket tud neked okozni ha nem vagy óvatos..(engem tegnap frizbivel a szájában fejelt le a kutyám az is fájt :D egy fém szájkosárban el se merem képzelni :D)
Tükör iskola vagy Cerberos terápia/rehab válasz és menj el..
Amúgy még ha esetleg ideggyenge is akkor is lehet vele kezdeni valamit..
Ne próbáld meg, teljesen fölösleges, ettől nem lesz kevésbé agresszív, csak feszültebbé teszed. Nektek életmódváltás kell, nem csodamozdulatok, ennyitől nem oldódik meg.
Pontosan milyen szitukban agresszív? Van valami speciális inger, ami kiváltja nála ezt a viselkedést? Ha igen, te hogy viselkedsz ezekben a helyzetekben? Az előéletéről tudni valamit? Mikor örökbefogadtad, már akkor is ilyen agresszív volt? Csak veled az vagy más emberekkel, állatokkal is? Sétálni tudod vinni?
Látatlanban nehéz megmondani, lehet félelmi agresszió, dominancia, bármi. Merrefelé laksz? Pesten a Cerberos ilyen kaliberű kutyákat rehabilitál, felhívhatnád őket tanácsért és egy esetleges konzultációra.
Ne aggódj, a tükör iskola nagyon sokaknak nem válik be, mi is otthagytunk 100 rongyot fölöslegesen, semmit nem segítettek, voltam náluk segítő, akkor is láttam, hogy ilyen eseteknél sok esetben nem találják a megoldást. Ettől még nem vagy sem te sem a kutyád kezelhetetlen eset! Mint írtam, a Cerberost sokan ajánlják pont ilyen helyzetekre, tudtommal ez a fő profiljuk, de személyesen még nem voltam náluk. Azt nem tudom, házhoz is mennek-e, de hívd fel, biztos szívesen segítenek.
Illetve van még egy manus, róla sem tudok semmit, csak az oldalát láttam, ő is megérhet egy próbát: [link]
Sok sikert és kitartást!
Nah.. ennek lassan utána kérdezek mert már kezdi baxni a csőröm ..
Menjetek Cerberos-hoz ott nézzék meg.
Akkor én is Cerberost ajánlanám, mert a lenyomkodás tuti nem fog beválni!
Marhára kíváncsi volnék, hogy melyik ez a Tükör iskola (vagy csak egy bizonyos oktató?), ahonnan ennyi "ideggyenge" kutyát elküldenek, mert én még csak itt a gyakorin hallottam ilyet, élőben ismerős kutyásoktól sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!