Tegnap előtt a kutyámat elvittem nagy tömegbe nagyon sok kutya közé.8 hónapos de agresszív lett . Mit tegyek?
Szerintem szoktatni kéne fokozatosan a nagyobb tömeghez, és a sok kutyához.
Mi is így csináltuk, és állíthatom, hogy most már egyáltalán nem fél, akkor se, ha 100 ember veszi körül, és akkor se, ha 50 idegen kutya van mellette, inkább kíváncsi és érdeklődő. De nem agresszív, és nem is fél.
Csináld azt, hogy ha elviszed sétálni, akkor pl ha tudod, hogy 2 ember közt még normális, de 3 már feszélyezi, akkor sok sok jutalommal menj el egy olyan helyre, ahol van két ember, de befuthat egy 3.is, és ha semleges a 3.kal is, akkor dicséred. Aztán lehet növelni az emberek számát. Így leírva kicsit furán néz ki, nekem is fura, de én is azt csináltam, hogy elvittem sétálni, ha meg egy nagyobb "tömegbe" kerültünk, akkor rövid pórázra vettem, és teljesen úgy viselkedtem, mint előtte.
Bár, nekem ezzel sose volt probléma, mert a kutyaoviban alapból egy rakat kutya közt volt, meg egy rakat gazdi között, szóval ő már a legelejétől megszokta, hogy sokan vannak körülötte.
De pl a kutyasuliban csináltak olyat is, hogy amikor hoztak egy emberektől félő kutyát, akkor az oktatók mondták nekünk, hogy egyenként próbáljuk meg magunkhoz csalni a kutyát, és ha oda megy jól megsimogatni, hogy lássa, hogy az idegen emberek jó fejek, és nem akarjuk bántani.
A kutyákhoz való hozzáállásán meg segíthet az, hogy ha olyan emberekkel mész sétálni, akiknek szintén van kutyájuk, és egy közös kutyaséta. Aztán, ha sok ilyen embert megismersz, akkor nagy közös kutyás bandázások is jöhetnek.
Amúgy, szerintem célszerű lenne kasztráltatnod, mert sajnos a kanoknál nem ritka, hogy amint ivaréretté válnak, akkor más kanokkal szemben agresszívak lesznek, és dominánsabban kezdenek el viselkedni
igen. Szerintem is megijedt, talán attól, hogy hirtelen sok volt neki. Nem tudta mit csináljon, hogy "legyen ott".
Lassan, fokozatosan próbáld ahhoz szoktatni, hogy póráz nélkül legyen együtt más kutyákkal. Erre nagyon jó a kutyafuttató.
Mikor először vittem a kiskutyámat futtatóba és levettem róla a pórázt, nagyon meg volt ijedve. Pedig korábban szinte minden kutyához odaengedtem pórázzal, séta közben.
Miután önmagától kellett feltalálnia magát, és sikerült beilleszkednie egy kisebb társaságba, utána magabiztosabb, nyugodtabb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!