Melyek azok a jelek, amik megkülönböztetik a játékos ugatást-morgást-kergetést az agresszívtől?
Csak mert a parkban szoktam látni kutyásokat, akik mosolyogva nézik, mit csinálnak a kutyáik, én meg (mint kívülálló), csak lesek, hogy te jó ég, ez mindjárt megeszi a másikat. :)
Szóval, pontosan miről lehet felismerni a két viselkedést? Ez főleg akkor érdekes, ha olyan kutyákról van szó, akiknek a fajtájukból adódóan mondjuk nem mozog a fülük, farkuk, stb.
Nincs kutyám, de nemsokára lesz, viszont szeretném ezt (és még néhány fehér foltot) tisztázni előtte. :D
A kutyaovi nagyon jó ötlet. Bár az én kutyám nem játszott az oviban (sőt, életében nem játszott még idegen kutyával), hanem folyamatosan terelte a többi kutyát, ennek szabályozása pedig a teljes figyelmemet lekötötte, ezért én a mai napig is nehezen értelmezek sok jelzést. De még úgy is elég sokat fejlődtem, hogy nem tudtam figyelni a többi kutyára. Ha a kutyád hajlandó lesz normális, változatos interakciókra a többi kutyával az oviban, akkor onnan nagyon sokat tanulhatsz, különösen a te kutyád jelzéseiről - és úgyis ez a lényeg, mert ha a kutyád jelzéseiből tudsz olvasni, akkor máris tudod, mi a helyzet.
Ugye nem csak játékos-agresszív magatartás van, hanem van oldó, figyelmeztető, elkerülő jelzés, van dominancia (ami ugye nem agresszió), és vannak speciális fajtajellegű magatartások, mint pl terelőkutyáknál a terelés. Ezeket lehetetlenség így írásban úgy leírni, hogy a szemlélő valós helyzetben is magabiztosan értelmezze a jeleket. A tapasztalat a legjobb barátod, de ha nagyon előre akarsz készülni, akkor videók, de minimum egy képes könyv szükséges.
Köszönöm a válaszokat!
És tudtok ajánlani ilyen videót? :)
ha már lesz kutyád és sokat jársz kutyás közöségben akkor fogod megkülömböztetni :)
A mi két kutyánk sokat játszik,de volt néhányszor amikor átment verekedésbe.Én azt figyeltem meg,hogy sokkal erőteljesebb a morgás és sokkal erőszakosabbak egymással.
De igazából ezt leírni lehetetlen,mert minden kutya máshogy reagál,de a gazdik felismerik,hogy a kutyájuk még játszik vagy már verekszik a másik ebbel :)
Ebben több játékformát mutat be,ha tudsz angolul akkor jobb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!