Örökbe fogadtam egy "kiskutyát", eléggé agresszív. Mit csináljak?
Mielőbb vidd kutyaoviba, mert meg kell tanulnia kutyául.
Ott meg fog tanulni viselkedni a többi kutya közt, és te is sokat tanulhatsz.
"Egyértelműen át akarja venni a vezetői szerepet"
Ó, a mostanában divatos univerzális válasz. Sajnos nem mindig igaz. Egy 4 hónapos kutya még nem akarja átvenni a falkavezérséget, de a határait feszegeti. A kutyaovi/suli mindenképp jó tanács. Amit én hasonló helyzetben tettem, az az volt, hogy az ebnek megráztam a grabancát, lenyomtam a földre, és nagyon javasoltam neki, hogy ilyet ne próbálkozzon mégegyszer. Elég jól bevált a dolog, nem jut nagyon eszébe velem nyíltan kekeckedni.
Pár tanács:
- bármennyire morog, ugat, nem kaphat kaját, míg ti esztek, pláne nem az asztalról. Határozzátok el, és következetesen tartsátok be.
-mit keres a kutya az ágyban? A kutya nem aludhat az ember "fekhelyén". Bár már megszokta, de többet ne engedjétek fel, és ha fölmegy, megszidni, lepaterolni, ha odakap, morog, grabancolás. Nincs visszadumálás, az van amit te mondasz.
- szabj neki határokat és tartasd is be vele. Ne ő iranyitson téged. Minél tovább tűröd ezt, annál súlyosabb lesz a helyzet. Ne hagyd magad, légy határozott és következetes. Te legyél az akaratosab.
Akármelyik kutyaovi jobb,mint ez a helyzet.A kutya megtanul alkalmazkodni másokhoz,neked pedig elmagyarázzák,hogyan kezeld a kutyát.A suliban a gazdák tanulnak első körben.
Én ott kezdeném a rangsor kialakítását,hogy kiteszem az ágyból,és morgással semmihez nem juthat hozzá.Amúgy egy kemény munkakutyát kaptál,aminek nagyon nagy a mozgásigénye és a nevelése tudatos gazdát kíván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!