Szerintetek állatkinzás az, hogy levágják a kutyák farkát és a fülét? Szerintem az!
A második és a negyedik pontra reagálnék.
Nekünk sosem volt ivartalanítva a kutyánk. Igaz, lehet, ma már máshogy döntenék, de azért, mert az emberek baromi lusták odafigyelni egy tüzelő kutyára ami nincs is gyakran, miért egy állatot kell "büntetni"? Persze értelek, még mindig jobb, mint a leírtak, de annyira rossz, hogy már itt tartunk. Mindenkinek csak a kényelem számít, akkor ne tartson állatot, ha nem képes felelősségteljesen gondozni.
A masnisra meg annyit, hogy ez egyéni dolog. Én hányok tőle, mert a kutya nem egy játék, vegyenek az ilyenek barbibabát, és díszítsék azt divatból. Igaz, nyilván nem nézi le a többi kutya, én viszont a gazdáját eléggé, és az ilyeneknek soha nem adnék semmilyen állatot.
23.13:nem egy beltenyésztéstől/rokontenyésztéstől elkorcsosult ebet kellett volna venned.Sajnos a nagy "tenyésztő"mániával,csupán ezeknek az állatoknak a további"előállítását"idézitek elő.
A kutyatenyésztés a mai időre csupán a külső jellegre állt rá,ami azt jelenti,hogy a többi tulajdonságok rovására megy bizony.
Míg régen/pár száz éve/egy fajtát nem kizárólag külső alapján hozztak létre-ha utánnanézel a kinézetben,magasságban elég tág határok voltak-azonkívül rendesen alkalmazták a szelekciót is.
Ma ez egy üzletág,ami bizony nem az állatokért van.
Egy keverék kutya,ami ellenállóbb szervezettel,jobb idegrendszerrel rendelkezik,ugyanolyan szeretnivaló,hűséges társ lehet,akár 12-15 éven keresztül.
Elnézést kedves utolsó de nem kértem hogy sértegess. De valóban igazad van! Kihagytam egy FONTOS szót: LEHET. Mert azt akartam írni, hogy bármikor rákos stb lehet! ÉS EZ NEM A BELTENYÉSZTETTÉS MIATT VAN. Sok keverék kutyával találkoztam már aki ilyen beteg volt. Ennek semmi köze a beltenyésztettésghez. Ehhez annak van köze, hogy méha van... -.-" Amúgy meg a kutyám normális helyről van, mert én nem hiszem, hogy az a tenyésztő akinek 100 címe van hanem utána nézek, odamegyek. Érdekes módon olyan jó megélnek a kutyákból, hogy kb két évet kellett várnom a kutyára amíg lett elég jelenkező. :)
A kutyám jól van, köszöni szépen, sok dolgot túlélt, pl kullancsot amibe más belehalt volna 3 nap alatt, rotitámadást 8 évesen stb... :) És elnézést azért is, hogy nekem nem keverék kutyám van, azon egyszerű de biztos bűnös oknál fogva, hogy NEM AZ TETSZIK. Gondolom ez marha nagy bűn. :)
Le az ivartalanítással, ezaz. Aztán majd apukátok reggel összeszedi a sok párosodni igyekező fiatal, korcs kutyát :)
Lökhárítók, baleset, sorra tetemek... Jobb ez, igen, mint ivartalanítani...
Emberek.
Ébresztő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!