Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek állatkinzás az,...

Szerintetek állatkinzás az, hogy levágják a kutyák farkát és a fülét? Szerintem az!

Figyelt kérdés
2009. nov. 2. 13:10
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
38%
Nehogymár az ember játszon istent és mondja meg kinek milyen testrésze marad meg. A te testedet sem szabták át mikro megszületél vagy téged sem herélnek ki a szüleid. Na szoval lehet gondolkodni meg lepontozni
2009. nov. 3. 19:39
 32/46 anonim ***** válasza:
És amikor a "természet" nem ad a kutyámnak farkat? Mert enyémnek nem adott. Ja akkor meg biztos defektes. :D Szóval nem hinném, hogy a háziasított kutyákba nagyon beleszólhat isten meg a természet. Van kutyafajta aki mindig farok nélkül születik. Na akkor mi van?
2009. nov. 3. 19:42
 33/46 anonim ***** válasza:
47%

A második és a negyedik pontra reagálnék.

Nekünk sosem volt ivartalanítva a kutyánk. Igaz, lehet, ma már máshogy döntenék, de azért, mert az emberek baromi lusták odafigyelni egy tüzelő kutyára ami nincs is gyakran, miért egy állatot kell "büntetni"? Persze értelek, még mindig jobb, mint a leírtak, de annyira rossz, hogy már itt tartunk. Mindenkinek csak a kényelem számít, akkor ne tartson állatot, ha nem képes felelősségteljesen gondozni.

A masnisra meg annyit, hogy ez egyéni dolog. Én hányok tőle, mert a kutya nem egy játék, vegyenek az ilyenek barbibabát, és díszítsék azt divatból. Igaz, nyilván nem nézi le a többi kutya, én viszont a gazdáját eléggé, és az ilyeneknek soha nem adnék semmilyen állatot.

2009. nov. 3. 21:52
 34/46 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Én is azt vallom amit te! Lusták vigyázni a kutyára sokan, illetve lusták megnevelni mert azt mondják ivartalanítással legyőzhető a dominancia. De! Most hogy 8 éves a kutyám kezdek aggódni! Mert hiába figyelek oda, attől még rákos, méhgyulladásos stb... Lehet hogy ivartalanítaném, de ilyen korban már az altatástól is félek. Szóval nehéz a döntés. Mert amúgy semmi problémánk a tüzeléssel, nem rosszalkodik olyankor, sőt... A masniről meg azt gondolom, hogy a kutyát nem hiszem, hogy zavarja. Az más kérdés, hogy nevetségessé teheti.
2009. nov. 3. 23:13
 35/46 anonim ***** válasza:
0%

23.13:nem egy beltenyésztéstől/rokontenyésztéstől elkorcsosult ebet kellett volna venned.Sajnos a nagy "tenyésztő"mániával,csupán ezeknek az állatoknak a további"előállítását"idézitek elő.

A kutyatenyésztés a mai időre csupán a külső jellegre állt rá,ami azt jelenti,hogy a többi tulajdonságok rovására megy bizony.

Míg régen/pár száz éve/egy fajtát nem kizárólag külső alapján hozztak létre-ha utánnanézel a kinézetben,magasságban elég tág határok voltak-azonkívül rendesen alkalmazták a szelekciót is.

Ma ez egy üzletág,ami bizony nem az állatokért van.

Egy keverék kutya,ami ellenállóbb szervezettel,jobb idegrendszerrel rendelkezik,ugyanolyan szeretnivaló,hűséges társ lehet,akár 12-15 éven keresztül.

2009. nov. 4. 00:37
 36/46 anonim ***** válasza:

Elnézést kedves utolsó de nem kértem hogy sértegess. De valóban igazad van! Kihagytam egy FONTOS szót: LEHET. Mert azt akartam írni, hogy bármikor rákos stb lehet! ÉS EZ NEM A BELTENYÉSZTETTÉS MIATT VAN. Sok keverék kutyával találkoztam már aki ilyen beteg volt. Ennek semmi köze a beltenyésztettésghez. Ehhez annak van köze, hogy méha van... -.-" Amúgy meg a kutyám normális helyről van, mert én nem hiszem, hogy az a tenyésztő akinek 100 címe van hanem utána nézek, odamegyek. Érdekes módon olyan jó megélnek a kutyákból, hogy kb két évet kellett várnom a kutyára amíg lett elég jelenkező. :)

A kutyám jól van, köszöni szépen, sok dolgot túlélt, pl kullancsot amibe más belehalt volna 3 nap alatt, rotitámadást 8 évesen stb... :) És elnézést azért is, hogy nekem nem keverék kutyám van, azon egyszerű de biztos bűnös oknál fogva, hogy NEM AZ TETSZIK. Gondolom ez marha nagy bűn. :)

2009. nov. 4. 01:27
 37/46 anonim ***** válasza:
Ja és: Mudim van. :) Aminek nincs fajtajellegzetes betegsége, és minden nap beszólnak hogy milyen korcs, pitbull, patkány nemhogy még szaporítók alapozzanak rá. :D Életében kb 8 ember ismerte fel az utcán... Szóval kicsit mellétrafáltál, merthogy a mudit biztos nem divatból meg sznobságból vettem, azt láthatod ha utána nézel a népszerűsűgének.
2009. nov. 4. 01:29
 38/46 anonim ***** válasza:

Le az ivartalanítással, ezaz. Aztán majd apukátok reggel összeszedi a sok párosodni igyekező fiatal, korcs kutyát :)

Lökhárítók, baleset, sorra tetemek... Jobb ez, igen, mint ivartalanítani...

Emberek.

Ébresztő...

2010. márc. 30. 01:46
 39/46 anonim ***** válasza:

19:39

Isten

nagybetűvel írják

2010. júl. 2. 16:11
 40/46 anonim ***** válasza:
TELJES MÉRTÉKBEN AZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. júl. 2. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!