Szerintetek állatkinzás az, hogy levágják a kutyák farkát és a fülét? Szerintem az!
Hát én nem engedném meg még a kasztráltatást sem hiszen minket sem kasztráltatnak csak mert nyugtalanok vagyunk :)
Amugy meg biztos nem a szeretett jele ha csonkitod a kutyádat.
Első gondolatra igen, az! Hiszen elveszíti azt a részét, amivel megszületett (pedig az hozzátartozik).
Nagyon nem értek hozzá, de a tenyésztők és gazdáik biztos tudják a miértjét, jobban nézzen ki, nemesebbnek mutatkozzék, stb. stb. Én sem értettem sosem, hogy miért kell ezeket a csonkításokat elvégezni.
De azért olvasd el ezt:
Egyeértek az előttem szólókkal teljes mértékben. Szerintem is állatkínzásnak minősül. A kutya nem lesz boldogabb, és főleg a farok... fontos része.
Sőt, szerintem SOKKAL szebb, ha megmarad úgy, hogy született.
Azt hiszem az örző-védő kutyáknál praktikussági okokból nyisszantják le a farkat, hogy ne tudja elkapni a betörő annál fogva.
Természetesen nem szép dolog levágni a kutyák farkát és fülét. Viszont állatkínzásnak nem nevezném, mivel az állat születése után általában 3-4 nappal szokták ezeket "végrehajtani" és akkor a kiskutya semmit nem érez belőle.
Gyakran előfordul, hogy születés után a kutyusok "harcolnak" egymással, ilyenkor is van, hogy az egyik leszakítja, vagy kicsíp egy darabot a másik füléből.
Persze én nem tenném meg a kutyámmal, még akkor se, ha nem fáj neki. :)
Egy másik válaszhoz írtam:
Szerintem egyáltalán nem állatkínzás a kupírozás meg a farokvágás. Így néztek ki mindig is, így szerettük meg őket, és most pl a kemény, és felséges dobiból valami ronda (bocsánat, igenis ronda) kopóba oltott agárszerű, cuki, kajla fülő, csavarodó farkú szörnyűséget akarnak csinálni! :(
Vam egy kutyám aki gyorsabban fut minden kutyánál, és köszöni szépen, tökéletesen megérti minden kutya. És tudjátok milyen farka van?? Semmilyen! Mivel így született. És a testvéreinek is hasonló jó tulajdonsági vannak farok nélkül. Szerintem először meg kéne tanulni hogyan kell álltatot tartani, megállítani az igazi állatkínzásokat. Nem ez ellen harcolni, közben meg a többi kutyát leszúrják, felakasszák, kikötik, verik, éheztetik. De ez hagyján! Még azt sem tudják, hogy kutyát sétáltatni kell! És akkor ez a legnagyobb kínzás, meg gond... Na ez vicces... Én még egy normálisan vágott kutyát sem láttam boldogtalanul. Szerintem a kutya is inkább ezt választaná, mint hogy hosszú farokkal éljen de rossz gazdával. Majd ha már nem fogják bántani az állatokat, akkor ha unatkoznak az állatvédők. lehet ezzel foglalkozni. És ha más esetekben a kutya az "csak állat" és egy csomó mindenhez nincs joga, akkor ilyen esetben miért van joga a füléhez, farkához?? Miért kell nekem megmondani, hogy milyen kinézetű legyen a kutyám? Mikor mindent megadok neki ami szükséges ahhoz hogy boldog kutya legyen.
Szerintem sem az az állatkínzás, ha megfelelő körülmények között egy szakember levágja a fülét/farkát egy kölyöknek.
Én sokkal inkább állatkínzásnak tartom, ha egy kutyát nem sétáltatnak, láncon tartanak, rossz minőségű kajával etetnek, agyba-főbe elletnek, nem takarítanak, leszúrnak, agyonvernek, élve elásnak, kiraknak az utcára stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!