Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek állatkinzás az,...

Szerintetek állatkinzás az, hogy levágják a kutyák farkát és a fülét? Szerintem az!

Figyelt kérdés
2009. nov. 2. 13:10
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
70%

Ezeket a kutyákat bizonyára nem szeretik:

[link]

Ne mondjatok már hülyeségeket!!!!

2009. nov. 2. 16:08
 12/46 anonim ***** válasza:
52%

Ehhez hasonlo témát már egyszer feszegettem az egyik kérdésnél... érdemes elolvasni, de azért leírom vázlatpontokban mégegyszer a véleményemet....

1. állatkínzás? ne nevettess már

2. fajtajelleg megörzése szerintem fontos

3. ...stb.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__432028-veleme..

hozzám a második oldalon az első válasz tartozik (10-04 14:22)

Érdemes elolvasni, mert nem hülyeség. És igaz hogy dobermannrol van szo, de végülis mindegy, mert ő is ide tartozik. :D

2009. nov. 2. 18:17
 13/46 anonim ***** válasza:
36%
lehet, h néhány fajtánál így szoktuk meg, de lehet változtatni nem? csúnya lenne egy nem vágott fülü dobermann? még a fülvágást úgy ahogy megértem, de a farkat végképp nem. a kutyák közti kommunikáció fontos része a farok, levágni igenis rossz dolog. ha nekem a 3 lábú kutyák tetszenek, akkor vágjam le a lábát? szerintem van akkora jelentősége a faroknak is.
2009. nov. 2. 18:52
 14/46 anonim ***** válasza:
46%

Akkor nektek is vágta volna le jóanyátok a fületeket, vagy farkatokat,hogy olyan legyen amilyen neki tetszik. és ha netán az orrod is túl hosszú azt is. Még 1-2 napos korodban.

Egy állat, egy ember amikor megszületik úgy kell hogy megszülessen és nem pedig divatmajmont csinálni sterencsételn csivavákból is a rózsaszin ruháival, meg masnikkal, mondjuk szerencsétlen kitenyésztett álltat már eleve egy elcseszett divat dolog. De ők is élnek és nem bántanám őket.

Én pl nem úgy nevelem mega kutyámat, kint egyesek, hogy jól összeverik, hogy tudja ki az úr a háznál...több évtizede vannak kutyáim és tudják mi a rend enélkül is. És kívánnék olyat, annak aki ilyet tesz a kutyájával, csak nem teszem, mert visszacsap.

én azért tarok kutyát, hogy legyen egy megbízható társam, aki örzi a kecót, odajön ha szomorú vagyokés hogy egymásnak szeretet adjunk. Nem azért hogy szanaszét tenyésszem ( én ezt is kínzásnak tartom, mikor szerencsétlen egértesű kutyák cirkálnak az utcán...fasza kis élete lehet, az ösztöneivel együtt, farkas ösztönök, kisegér testben), meg nem azért hogy masnit rakjak a hajába és hülyét csináljak magamból és szerencsétlen kutyából is.

Miért nem lehet valamit, vagy valaki úgy elfogadni, ahogy született? nekem ( többek közt) tacsi-labrador keverékem van, nyurga lábakkal, és hosszú farokkal, teljesen fekete, de számomra ő a tökéletes kutya, nem nyúltam és nyúénék hozzá semmilyen formában. És amúgy a farok és fül vágást szaknyelven is csonkolásnak hívják. ja hogy nem fáj neki...neked sem fájna ha levágnám a pö-csödet, ha elaltatnálak. Azért lett olyan amilyen, mert a genetikája ezt követelte meg, mint ahogy egy 198 centis embernek nem 36-os lába van....

2009. nov. 2. 19:22
 15/46 anonim ***** válasza:
56%
Ezeknek a kutyáknak mint pl.(a boxer, a dobi, a roti stb...) az a természet ellenes ha pl. vágatlanul hagyják a fülét (túl szűk hallójárat----->fülgyulladáshoz vezethet, egyszerűen szerencsétlen kutyának nem szellőzik a füle, ráadásul még ráhajlik a hallójáratra. Az egyik snaci is így járt ő neki pl. 2 éves korában vágták le a fülét.... Ennyit erről.
2009. nov. 2. 19:49
 16/46 anonim ***** válasza:
20%

19:22

Teljes mértékben egyetértek minden szavaddal, elejétől a végéig!!!! ;)

A dobermann ronda eretei állapotában, mert olyan mint egy kopó? Egy kopó mióta ronda? Látszik, hogy titeket csak a küllem érdekel, gondolom keverék kutyát nem is tartanátok, mert fúj. Személy szerint azokat sokkal jobban kedvelem, de egy fajtatisztát is ugyanúgy meg tudnék szeretni (csak még nem volt), nekem nem ez a mérvadó!

Fajtajegyeket megtartsa... Miért képzelik egyes emberek magukat Istennek? Meg kell tartani a fajtajegyeket... ó anyám, ezek azok az emberek, akiknek ha egy folt rossz helyen van a kutyán, már hibásnak minősül. Úgy beszéltek róluk, mint tárgyakról! Jaj azon a telefonon van egy karcolás, így már kevesebbet ér... az én kocsim fényezése kopott, így nem tudom már olyan jól elpasszolni... Persze, egyéni ízlés, hogy kinek melyik kutya tetszik meg. De valahogy megfigyeltem, hogy a nagy fajtatiszta birtokosok lenézik a keverék kutyákat, mert hogy azok csak úgy lettek, nem időzítve, tervezve születtek. Ezek az emberek, akik ilyen lenézőek, biztos szülni is úgy fognak, hogy napra pontosan eltervezik, hogy megfelelő legyen a horoszkópja, meg mit tudom én, milyen baromságok. :D

A kutya NEM haszonállat.

Pontosan annyit tudok tenni a többi kutyakínzásért (rossz körülmények között tartás, stb.) mint ezért. Én nem tartom úgy a kutyám, nem teszek vele meg ezeket. és tiltakozok a többi ellen. Ennyi.

2009. nov. 2. 19:53
 17/46 anonim ***** válasza:
51%

19:49

És a farok?

Szerintem az a fajsúlyosabb... durvább dolog. Mert a fület nem vágják le, csak metszik. Ezzel még ki is békülök úgy-ahogy.

2009. nov. 2. 19:54
 18/46 anonim ***** válasza:
70%

19:49-es vagyok! Amiket felsoroltam fajtákat azoknak elég gyenge, ostorszerű a farkuk. Nekem boxerem van csak farokvágott (füle gyulladásban van, kezeltettük már de vissza jön neki) Én pl. ha játszok vele ugye birkózunk meg stb. szóval ha kiskora óta meglett volna hagyva a farka szerintem ha 100x nem tört volna el akkor egyszer sem. Ezeknél a fajtáknál egy kicsit szerintem felelőtlenség meghagyni, mert ha egyszer eltörik neki, hááát az nagyon durva.

Akik azzal jönnek hogy hát a természet, meg ne avatkozzunk bele, MÁÁÁR BELEAVATKOZTUNK, hogy a kutyát kitenyésztettük.

2009. nov. 2. 20:13
 19/46 anonim ***** válasza:
27%

Nem, a kopó nem ronda (nekem nem a stílusom de akkor sem), mert ő kopó. A dobi viszont ronda ha úgy néz ki mint egy kopó, mert ő nem kopó hanem dobi!

Nem nézem le a keverékeket, én úgy választok kutyát, hogy melyik tetszik (természetesen összeegyeztetve a jellemmel). És mit ad isten, nem a keverékek tetszettek meg hanem a dobermann! Mert én szeretem a komoly, erős sugárzó, erős, kecses kutyákat akik nem adják föl a kabátot a betörőkre, és nem üldöznek az utcán minden ember, hogy aztán végignyalják a képét. Egyszóval az olyan kutyákat akik nem állnak le mindenkivel, hanem csak a gazdával. És nem, nem menőzni akarok, és nem riasztó helyett akarom, mert a kutyám mindig kennelben vannak amíg nem vagyok otthon, nehogy akármi bajuk legyen.

Beleszerettem ebbe a fajtába, a küllemébe és a jellemébe. Mióta kitenyésztettékj, azóta így néz ki, és erről nem én tehetek. Így szerettem bele. Minden álmom egy ilyen kutya, de azt hiszem le kell róla mondanom mert mire oda jutok, mindenhol betiltják (természetes közben még a fél ország moslékkal eteti a kutyáját és láncon tartja, hordóban- neeem baaj a szegény csonkolt kutyákat megmentettük!), én pedig dolgozni szeretnék vele. És nem tudom elfogadni ezt az új formát mert nem szép. Igenis elveszti az sok éven keresztül fentarott csodálatos, nemes és gonosz megjelenését. Nekem nem tetszik. Ennyi.

[link] ez a kutya maga tökély

[link] ez meg... áhh... Cuki (mintha arra szükség lenne) de nem dobermann. Aki ilyen kutyát akar, az vegyen agarat meg kopót. Sosem láttam még boldogtalan kutyát azért mert csonkolták. És az én kutyám is tökéletesn megvan, sosem értette még félre egy kutya sem, és senki nem tudja utolérni- pedig nincs farka születetten.

És nem őt kéne sajnálni, hanem azokat akik emberi önzésből olyan fajtákat csináltak, akik szenvednek, csak azért hogy legyen valami extrém! De persze amiről nem tudnk az nem fáj. Pl a nyomott orrú fajták arcfelvarrása és hasonlók... Ez a kutya meg tök boldogan él a hegyes fülével de hát az álllatvédőknek egyszerűen muszááj megmenteni ezt a szerencsétlen , szenvedő fajtát! -.-"

2009. nov. 2. 20:19
 20/46 anonim ***** válasza:

20:19

Értelek!

Egyébként a dobermann nekem is tetszik. Kiskomorban kedvenc fajtám volt. :P Bár pont a rövid farka nem jön be. De kinek, mi.

2009. nov. 2. 20:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!