Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek állatkinzás az,...

Szerintetek állatkinzás az, hogy levágják a kutyák farkát és a fülét? Szerintem az!

Figyelt kérdés
2009. nov. 2. 13:10
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
54%

Juj ezek a nagy "állatvédők" milyen butaságokat írnak! :D

Képzeljétek nekem 2 naposan átlyukasztották a fülemet, mind a kettőt. :( Most mit csinálja, engem nem kérdeztek meg, de egyébként nem is emlékszem rá... :D

Abba nem gondoltok bele, hogy eddig, hogyan kommunikáltak a vágott farkú kutyák? Sehogy?????

És azok a fajták akik alapból farok nélkül születnek????

A vadász kutyáknak nem divatból vágták le a farkukat, hanem mert balesetveszélyes volt munka közben.

Most ki ne találjátok, hogy a vadászat csak egy hobby stb...

Semmi baja nem lesz annak a kutyának, akinek levágják a fülét/farkát majd 13 évig ágyban alszik, családtagként kezelik!

Sőt ha az én anyukámnak le lenne vágva a füle, sőt az egész családomban mindenkinek, engem sem zavart volna, ha gyerekkoromban levágják.

Ja és a zsidók milyen barbárok, hogy a vallás miatt metélik a gyerekeket... ragozhatnánk még tovább!

Fogjátok már fel, hogy nem a fül-, és farokvágás az állatkínzás és pár hónap múlva már nem is emlékszik az a kiskutya, hogy 1 hétig fájt a füle.

2009. nov. 2. 21:13
 22/46 Winner of Royal Hill ***** válasza:
54%

Már a falnak szaladok ettől a sok idiótától!

Ne vágassunk fület,meg farkat,mert jajj szegénynek hogy fáj...

Ostobák...

Milyen jó nekem,meg a kutyáimnak legfőképp amikor a téli hidegben a nagy csóválás miatt elverik a farkuk végét, amiből spriccel a vér és hetekig tartó kötözéssel valamicskét javítható a helyzet.

Vagy amikor az 5000fokban nyáron lerohad a füle,mert a nagy lapátokat, amiket korábban kupíroztak,most kénytelen a fején hurcolászni. Imádja amikor haetekig antibiotikumozom kenegetem, csöpögtetem a fülét...

Nem, az egyáltalán nem fáj neki,hogy a fejrázás során odacsapott 1,5 tenyérnyi fülü be van ödémásodva, épp csak dupla olyan vastag mint kellene lenni. Nem fáj neki, így szereti, mert így teremtette őt az Istem.

Ez a másik kedvencem, amikor a sok idióta Istennel hozakodik elő...

A fajtákat az ember hozta létre, nem maguktól alakultak ki, könyörgöm...

Ne ezzel állatvédősködjetek, hanem menjetek el önkéntesnek egy menhelyre, azzal használtok valamit a kutyáknak, ezzel nem!

2009. nov. 3. 09:53
 23/46 anonim ***** válasza:
48%

Most kövezzetek meg de szerintem nem állatkínzás a farokvágás. Persze csak akkor ha állatorvos csinálja a kiskutyák 2-3 napos korában, érzéstelenítéssel. Az nem fáj nekik. Az viszont fájdalmas lehet, ha felnőtt korában csinálják, amikor már elcsontosodott a farkuk.

A fülvágást már inkább tartom kínzásnak.

2009. nov. 3. 13:16
 24/46 anonim ***** válasza:
53%
Ez nem állatkínzás. Az állatkínzás, hogy valaki feleslegesen elleti a kutyáját (vemhességgel járó túlsúly, esetleges ellési komplikációk stb.). Azon kellene felháborodni, nem ezen. Nem ragozom, olvassátok el az előttem leírtakat azzal kapcsolatosan, hogy milyen gond lehet egy nagytestű kutyánál a hosszúnak meghagyott farok miatt. Aki pedig az ivartalanítást állatkínzásnak tartja, az menjen el egy menhelyre... Majd megváltozik a véleménye!
2009. nov. 3. 14:04
 25/46 anonim ***** válasza:
51%

tegnap nem volt időm kifejteni a válaszomat, ezért raktam ide csak egy linket, a hasonlo válaszommal...

De mivel le lettem pontozva ezért most kifejtem.

de akkor is muszáj ideraknom egy részletet:

"És azis egyértelmű szerintem (bár ahogy láttam nem mindenkinek), hogy ezek a beavatkozások nem járnak olyan nagy traumával mint ahogy sokan gondolják, HA szakszerűen végzik és az utokezelés is szakszerű...talán egy kicsit kényelmetlen lehet a kiskutyának a "sisak", de egyébként szerintem semmi gond ezzel. Akiket én láttam azok mind önfeletten játszottak, annak ellenére is hogy kötve volt a fülük :)

Nekem pl. a hosszu farok egyáltalán nem tetszik, nem kinézetre, hanem azért mert találkoztam már szétvert farku vizslával és spániellel is. Annyira csoválnak/csapkodnak ezek a kutyák hogy észre sem veszik hogy közbe véresre verik a farkukat. :(

A hosszu fül meg csak azért nem tetszik, mert túl barátságosan néz ki ettől a fajta :) Persze barátságos is, de nekem a dobermann mindig is egy tekintélyt parancsolo, büszke kutya volt. Hát a logo fülüeknél ezt nem látom :)

Szoval én a kurtítás mellett vagyok (ha lehet ezt mondani)"

Még mindig azt mondom hogy ez a véleményem, és szerintem pár elvakult, tudatlan "állatvédőnek" el kellene gondolkodnia pár dolgon...az egy dolog hogy ti nem vágjátok a fülét farkát, de az a ti dolgotok és ha valamivel nem értesz egyet, attól még nem neked van igazad...sőt...

1. ezt nevezik állatKÍNZÁSNAK!! Mint tudjuk a kínzás egy hosszabb folyamatot jelöl. na mármost, az gondolom nem tűnik fel hogy a szomszéd 1 méteres láncon tartja a kutyáját EGÉSZ ÉLETÉBEN ... de az feltűnik hogy néhány ember vágatja a kutyája fülét farkát.

Hagyjuk meg inkább nem? majd aztán milyen jó lesz vele felnőtt korában orvoshoz menni hogy szedje le a farkát mert már joformán csak a bőr tartja ...Na ez tényleg humánus dolog.aztán ha hazamegyünk kezdhetjük ujrafesteni a házat, mert a kutya a véres farkával végigkente...gratulálok... ja a fülvágásról meg nem is beszélve...miért nem jo az hogy jol szellőző a füle??...ja mert nem így született....nem értek én néhány embert.

2. valamelyik válaszolo írt a masnikról ..ja valoban gonosz dolog masnit tenni a kutya "hajába" hogy a kutyát ne idegesítse a sok szőr... majmot csinálni a kutyábol? Hol élsz te...nálatok gondolom kimegy a masnis kutya az utcára aztán összesúg a többi kutya a háta mögött hogy milyen nevetséges....na ne nevettess már...

3. miért baj az ha valakinek így tetszik a fajta? Nem arról van szo aki életében először lát dobermann képet és ugy mond véleményt...de vannak emberek akik egész életükben dobermanntenyésztéssel foglalkoztak...nekik magyarázzátok meg hogy "De hát meg lehet szokni logo füllel". Inkább áttérnek más fajtára, mert így már elveszett a fajtajelleg...És igen elveszett!!! Az ne magyarázzon aki sz.rik a fajtára, meg arra is hogy mi volt és mi lesz vele, csak egy "állatvédő". És ezt nem az igazi állatvédőkre értem.

4. valaki írta az ivartalanítást is... az is állatkínzás? most már tényleg mindjárt eldobom az agyam. De miért is állatkínzás? mert már megint levágnak/kivágnak valamit? ja gondolom nagyon jo mikor félévente ujabb 7-10 kiskutyánk van, az egyáltalán nem állatkínzás hogy a szuka félévente szül, az valoban humánus dolog...tényleg... és a kiskutyákkal mi lesz? kidobjuk? vízbe fojtjuk? vagy esetleg elajándékozzuk? Hát jo legyen...és ott mi lesz velük? gondolom egész életükön át nyomonköveti a sorsukat az illető....aha persze valakinek már megint bilibe log a keze...

És ha ivartalanítva van miért is baj? megelőzünk ezzel sok csunya betegséget köztük a gennyes méhgyulladást is....

De mivel Magyarországon lakunk, tudatlanok és hülyékvagyunk, ezért vegyünk szaporítótól kutyát (10.000-ért) aki papiron dobbermann de jobban hasonlít a vizslára és az uszkárra, aki ideggyenge, diszpláziás is DE meg van hagyva a füle meg a farka mert levágni az állatkínzás lenne és persze ivaros is legyen mert a kölyköket el lehet adni.... na ez az igazi magyar hozzáállás.

2009. nov. 3. 16:43
 26/46 anonim ***** válasza:
33%

21.13:az hagyján,de régen altatás nélkül műtötték a csecsemőket,mert "úgysem"emlékeznek rá.

A kínai nőknek elkötötték a lábát,mert az a szép.

Afrikában a mai napig csonkítanak meg lányokat.Kár hogy nem oda születtél.Szép pár lennétek a metszet farkú kutyáddal.

2009. nov. 3. 17:37
 27/46 anonim ***** válasza:
36%
Igen, kedves utolsó vannak ilyenek is! A mai világban, és nem sokat tesznek ellene, hogy ne varrják össze a lányok ***ját. De azért halálig küzdötök, hogy a kutya farkát, fülét, nehogy levágják ALTATÁSBAN, ÉRZÉSTELÍTÉSSEL, LÉZERREL. Aki utána él boldogan, azoknak a lányoknak viszont elvérzika fele, ha az nem elég hogy mindezt teljesen ébren hajtották végre rajtuk a másik felel megvárja, hogy féjrhez menjen, felvágják neki és a férje jól megerőszakolja. De azért küzdjetek csak ezért. A világ legnagyobb állatkínzásáért.
2009. nov. 3. 17:51
 28/46 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem gőzöd nincs,hogy én mit teszek,vagy mit nem.

Egyébként meg ezt annak írtam,aki azt írta,hogyha levágnák a fülét,mert minden nőnek levágják,akkor neki az oké lenne.Szval kipróbálhatja.

2009. nov. 3. 18:31
 29/46 anonim ***** válasza:
36%
Te nem az vagy véletlenül aki a másik kérdésnél szaporít? És még p*fázol állatknízásról? :D -.-" Ez jó...
2009. nov. 3. 18:45
 30/46 anonim ***** válasza:
48%

Szaporított ám titeket a jó édes...

Míg ti itt nyálaztok össze-vissza én évekig tanultam az állatok tenyésztéséről,gyógyításáról.

Megjegyzem "szaporító"egy tankönyvben sem szerepel.Csupán a szottyadt agyatokban.

Ez egy undorító biznisz,ennél már csak a gyerekkereskedelem rosszabb.

Egyébként jelzem ,az verte ki a biztosítékot,hogy több "szerető kutyatulajdonos"ajánlotta az átvert baleknak,hogy keressen gazdit a nem fajtatiszta kutyájának.Hát bazira megválogatják a "tenyésztők" a gazdákat.Még plüsskutyát se adnék annak a kezében,aki megszabadulna egy állattól(most mindegy hogy kutya)akit hazavitt,aztán hetek múlva kiderül,hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeit.Nyávogó majom mind.Arról nem is beszélve villámgyorsan vágják ki szerencsétlen kutyát,mihelyst az első pasinak(jogosan)nem tetszik,hogy a kutyuli az ő f...-át nyalogatja az ágyba,mert nyomoronc gazdija odaszoktatta.Persze a tenyésztők szerint ezek mind jó gazdák/persze ,mert fizet mind/

Adják a nagy dumát,hogy ide nem,oda nem,aztán amikor megkérdeztem,hogyhát miért adta oda a szöszinek,amikor otthon él a szülei nyakán,saját magát nem képes eltartani,akkor csak huzogatta a vállát.Jah,meg nincs ám olyankor szó,hogy egy kutya mennyibe kerül"annyit eszik ,mint egy macska"hányszor hallottam!Csak akkor sírnak-rínak mennyibe kerül,ha valaki szemükbe meri vágni ,hogy a pénzért csinálják.Ami még nem is lenne szégyen.Érdekes lovas ismerőseim egy se "szerelemből"csikóztat.Viszont nem is állszent bagázs.(nem a lovisokról van szó,az megint egy másik állatfajta)Na ezek a nagy tenyésztők.

Igen van köztük olyan,aki TÉNYLEG hobbiból,elhivatottságból csinálja,azon meg is látszik....

2009. nov. 3. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!