Pórázos kérdés?
5 hónapos kiskutyám van, és sétáltatással kérnék segítséget.
Naponta több órát kinn vagyunk "sétálni". A ház mögött van egy jó 100 méteres elkerített szakasz ahol emellett labdázom vele, stb.
Séta közben egyszerűen ugrál, pattog a pórázon. MIndenkihez odarohanna, úgy húz, hogy majd megfojtja magát. Csak arra figyel ami az érdeklődését felkelti, egyszerűen nem jön mellettem - illetve néha, de nagyon ritka az olyan idillikus pillanat -
Amint észrevesz valamit, szinte repülne, egy nagy ugrással kitör, és már húzna is.
Ma kb egy óra azzal telt, hogy ha ment volna a maga feje után, megfordultam, stb. Nem használt semmit. Gondoltam, talán megtanítom kicsit a türelemre, ezért megálltunk. 10 perc után abbahagyta a póráz húzását. Akkor leült és elkezdett nyüszögni. Aztán, folyamatos megfordulásokkal nagy lassan hazaértünk.
Egyszerűen nem értem ezt. Ez a kora miatt van (mert folyton azt nézi hogyan játszhatna, kaphatna el valamit) és kinövi? Amúgy határozott vagyok, nyugodt, de egyből megtörik a varázs amint arra jön egy biciklis, egy gyalogos, felröppen egy galamb, stb.
Szóval az lenne a kérdés, hogyan bírjam rá, hogy komoly munkát végezzen -> fegyelmezetten sétáljon - (amihez látszólag semmi kedve) és rájöjjön hogy úgy is lehet jó, ha nem akar folyton mindent levadászni?
Mondjuk, pont hazafelé jövet láttam egy másik vizslás lányt, némileg nyugodtan vettem tudomásul, hogy az ő serdülő kutyája is csetlett botlott a pórázon. ^.^
Köszi a megnyugtatást. Türelmes leszek továbbra is (mivel mást nemigen tudok tenni :D). Nem gondoltam, hogy néhány örökmozgó kutyának ilyen nehéz ez a póráz téma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!