Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyáknál mi a különbség a...

Kutyáknál mi a különbség a keverék és a korcs között?

Figyelt kérdés
Papám szerint a keverék az, amikor az egyik szülője fajtiszta, a másik viszont nem, vagy ugyanúgy fajtiszta csak más fajtájú. A korcs pedig az, amikor egyik szülője sem fajtiszta. Ez így van tényleg, vagy máshogyan rendszerezik? Mi alapján van eldöntve, hogy korcs vagy keverék?
tegnap 16:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
ugyanazt jelenti, csak a korcs a csúny szó rá. Amúgy minden kutya fajtiszta, amit keresünk az a fajtatiszta.
tegnap 16:39
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Inkabb fajtajellegu kevereket szoktunk mondani arra, ha egy kutya hasonlit egy adott fajtara, de nem fajtatiszta.

De amugy a ket szo ugyanazt jelenti igazabol. Nincs erre szabaly, ki hogy hasznalja szerintem. Ha a papad igy kulonbozteti meg, akkor igy.

tegnap 16:42
 3/12 Jeffrey Spender ***** válasza:
31%
A keverék a két fajtatiszta kutya nászából való, a korcs meg a teljesen beazonosíthatatlan ősöktől való, azonban csúnya, butácska kifejezés.
tegnap 16:55
 4/12 anonim válasza:
75%
Az egyik legy lenéző, pejoratív szó, a másik meg negatív felhangtól mentes. Egyébként ugyanazt jelenti.
tegnap 17:07
 5/12 anonim ***** válasza:
41%
Ahogy a hármas mondja, két különböző fajtatiszta kutya kölyke a keverék, két keverék kölyke a korcs/falusi korcs/utcai vegyes.
tegnap 17:43
 6/12 anonim ***** válasza:
39%

Keverék: Két vagy több különböző fajtájú kutya utódja, ahol általában ismert, hogy milyen fajták keveredtek benne. Például egy labrador és egy német juhászkutya kölyke keverék kutyának számít.

Korcs : Olyan kutya, akinek a származása teljesen ismeretlen. Ez egy pejoratív kifejezés, és manapság inkább a "keverék" szót használják inkább helyette, mert az kevésbé negatív csengésű.

tegnap 18:00
 7/12 anonim ***** válasza:
19%
Etimológiai szempontból a korcs jelző alapvetően arra utal, hogy nem szabályos testfelépítésű.
tegnap 19:48
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor ezek szerint helytől függ, hogy milyen értelemben használják a korcs meg keverék szavakat. Felénk (falun) nagyon gyakran használják a korcs szót. Szomszédomnak lett egy kutyája és amikor megkérdeztem tőle, hogy milyen fajta, azt mondta hogy korcs. Nem hinném, hogy pejoratív értelemben mondta volna abban a helyzetben mivel szereti a kutyáját. Én mondjuk nem szeretem használni a kifejezést mert hülyén hangzik.

tegnap 20:12
 9/12 anonim ***** válasza:

Kevekék kutya ősei különböző fajtatiszta,vagy arra hasonlító kutyák.

Pl a szomszéd papír nélküli németjuhásza és a te papír nélküli valamilyen vizslád kölyke keverék.

Egy felismerhetetlen kutya pedig,ami nem hasonlít 1 fajtára sem, az a korcs.

tegnap 23:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kiskoromban sokat hallottam. Akkor nekem úgy magyarázták, hogy a keverék 2 fajtatiszta kölyke (pl. németjuhász x husky) a korcs pedig keverékek/korcsok kölyke, full vegyes.
ma 02:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!