Kutyáknál mi a különbség a keverék és a korcs között?

Inkabb fajtajellegu kevereket szoktunk mondani arra, ha egy kutya hasonlit egy adott fajtara, de nem fajtatiszta.
De amugy a ket szo ugyanazt jelenti igazabol. Nincs erre szabaly, ki hogy hasznalja szerintem. Ha a papad igy kulonbozteti meg, akkor igy.

Keverék: Két vagy több különböző fajtájú kutya utódja, ahol általában ismert, hogy milyen fajták keveredtek benne. Például egy labrador és egy német juhászkutya kölyke keverék kutyának számít.
Korcs : Olyan kutya, akinek a származása teljesen ismeretlen. Ez egy pejoratív kifejezés, és manapság inkább a "keverék" szót használják inkább helyette, mert az kevésbé negatív csengésű.

Köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint helytől függ, hogy milyen értelemben használják a korcs meg keverék szavakat. Felénk (falun) nagyon gyakran használják a korcs szót. Szomszédomnak lett egy kutyája és amikor megkérdeztem tőle, hogy milyen fajta, azt mondta hogy korcs. Nem hinném, hogy pejoratív értelemben mondta volna abban a helyzetben mivel szereti a kutyáját. Én mondjuk nem szeretem használni a kifejezést mert hülyén hangzik.

Kevekék kutya ősei különböző fajtatiszta,vagy arra hasonlító kutyák.
Pl a szomszéd papír nélküli németjuhásza és a te papír nélküli valamilyen vizslád kölyke keverék.
Egy felismerhetetlen kutya pedig,ami nem hasonlít 1 fajtára sem, az a korcs.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!