Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz igy a kutyafajtákkal...

Mi lesz igy a kutyafajtákkal 4-5 év múlva?

Figyelt kérdés
Egyre több betegségük jön ki az eddig egészséges fajtáknak is ami elszomoritó és rossz belegondolni hogy milyenek lesznek a kutyák pár év múlva ha igy halad tovább,mert nem csak a szaporitók rontottak el bizonyos fajtákat hanem a tenyésztők is.Mostanában már a tenyésztőknél is születnek beteg egyedek.Szerintetek mi lesz pár év múlva?
2009. okt. 28. 21:27
1 2
 1/11 ketteske ***** válasza:
100%
Húúú, jó kérdés. Az én kutyám is 5 évesen halt meg, majd meg szakad a szivem érte, és közben meg gyülölöm az itthoni tenyésztőket. Teljesen eljátszották a bizalmamat, ha legközelebb veszek boxert, azt csakis Németországban veszem. Csak hasonlits össze egy magyar és egy német kennelt! Égbekiáltó a különbség.
2009. okt. 28. 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
mert a magyarok csak kihasználnak minden pénzszerzési lehetőséget, és nem figyelnek a minőségre. Felháborító!
2009. okt. 28. 21:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Felértékelődnek a keverék kutyák.
2009. okt. 28. 22:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az eszkimók kivitték a pusztába a tüzelő szukát és kikötötték. Azt akarták, hogy farkassal párosodjon. Szilajabb vadabb génekre volt szükség.

Ha meglátok egy vicsorgó szőrpamacsot a kirúzsozott szőkeség kezében röhögnöm kell. Ide jutott a világ.

Elkorcsosult minden. A szőke is a kutyája is.

2009. okt. 28. 22:10
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Ezért kell olyan kutyát venni ami népszerűtlen. :D
2009. okt. 28. 23:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is tapasztaltam a tenyésztők felelőtlenségét. Hordozó vagy beteg kutyával nem kéne tenyészteni! Olyan meg pláne nem, akinek nincs szűrése vagy allergiás valamire stb.!

És borzasztó az is, hogy sokan hozzáértés nélkül választják ki a szülőpárt, túl nagy a beltenyésztés, rokontenyésztés is. Még ha a jó szándék meg is van sokaknál, de igazi hozzáértés kevés.

És azért is tartunk itt, mert nincs megfelelő jogi szabályozás sem.

A szaporítókról nem is beszélve... És azokat sem említem inkább, akinek van fajtatiszta kutyája és "jaj legyenek már egyszer kölykei" kategória, mindegy, hogy törzskönyvezett-e a kutya vagy sem. A szememben ezek is szaporítónak minősülnek, még ha nem is a haszonszerzés a céljuk. Ezek az emberek nem látják át azt, amire Te a kérdéseddel célzol...

Most azon vagyok kiakadva, hogy egyik "kutyásnak" van egy francia bulldog kanja. Elég kanos a kutya és emiatt sok probléma van vele. A csaj ivartalanítani akarja, de mindenképp szeretné, ha előtte pározhatna a kutya. Meg is beszélték az egyik francia bulldog tulajjal, hogy majd összeeresztik a kutyáikat, hogy jól érezhessék magukat! Az már mellékes nekik, hogy egyik kutyának sincsenek egészségügyi szűrései, tenyész szemle, fed. jegy stb.! És a kanról tudom is, hogy hibás, sokszor panaszkodott a gazdája, hogy nem standard a kutyája, mert valami van a fogaival. És ennek tudatában mégis pároztatni akarja!!! És a még durvább! Ugyanez a csaj a futtatón egy basset hound tulajdonossal is lepaktált! Hogy milyen édes kiskutyák lennének a francia bulldog - basset hound keresztezésből!!! Ezek elmebetegek!!!!!!! Persze a basset szuka sem rendelkezik semmilyen szűréssel és minősítéssel és annak még törzskönyve sincsen. Azt nem tudom, pénzt kérne-e a fedezésért, de akkor is! NO COMMENT!!!!

És mennyi ilyen idióta van! Tragédia! Hú de felb@sztam az agyam! :S

2009. okt. 29. 10:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát igen.Én is tapasztaltam már ilyet.Sajnos:(
2009. okt. 29. 10:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a cikk erről szól:

[link]

[link]

2009. okt. 30. 23:03
 9/11 anonim ***** válasza:
51%
Azért nem kell mindenkit ezekhez a szerencsétlen extrém izékhez hasonlítani. Rengeteg egészséges, érdekes, szép, erős fajtatiszta kutya van. És ugyan néha rossz hogy korcsnak, pitbullnak csúfolják őjet (mert nem ismerik, mert nem olyan elterjedt mint pl a német juhász), ilyenkor mégis boldog lehet az az ember aki nem a divatot követi! Aki meg igen az magára vessen.
2009. okt. 31. 00:25
 10/11 ketteske ***** válasza:
50%
Szerintem pont azt kéne elérnie a tenyésztőknek, hogy mindegy legyen, hogy valaki divatkutyát vesz, vagy sem, mert ugyanolyan egészséges mindegyik. A divatkutya legyen drágább, vagy kevesebb belőle, de az egészség legyen a fontos. Ha valakinek a boxer tetszik csak azért vegyen valamilyen ismeretlen fajtát, mert az elvilegg jobb eresztés? Sztem ennek nem igy kéne müködnie, de ez ugye Magyarország, itt minden szarabbúl van. Kutyák is, emberek is...
2009. nov. 1. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!