Mi lesz igy a kutyafajtákkal 4-5 év múlva?
Az eszkimók kivitték a pusztába a tüzelő szukát és kikötötték. Azt akarták, hogy farkassal párosodjon. Szilajabb vadabb génekre volt szükség.
Ha meglátok egy vicsorgó szőrpamacsot a kirúzsozott szőkeség kezében röhögnöm kell. Ide jutott a világ.
Elkorcsosult minden. A szőke is a kutyája is.
Én is tapasztaltam a tenyésztők felelőtlenségét. Hordozó vagy beteg kutyával nem kéne tenyészteni! Olyan meg pláne nem, akinek nincs szűrése vagy allergiás valamire stb.!
És borzasztó az is, hogy sokan hozzáértés nélkül választják ki a szülőpárt, túl nagy a beltenyésztés, rokontenyésztés is. Még ha a jó szándék meg is van sokaknál, de igazi hozzáértés kevés.
És azért is tartunk itt, mert nincs megfelelő jogi szabályozás sem.
A szaporítókról nem is beszélve... És azokat sem említem inkább, akinek van fajtatiszta kutyája és "jaj legyenek már egyszer kölykei" kategória, mindegy, hogy törzskönyvezett-e a kutya vagy sem. A szememben ezek is szaporítónak minősülnek, még ha nem is a haszonszerzés a céljuk. Ezek az emberek nem látják át azt, amire Te a kérdéseddel célzol...
Most azon vagyok kiakadva, hogy egyik "kutyásnak" van egy francia bulldog kanja. Elég kanos a kutya és emiatt sok probléma van vele. A csaj ivartalanítani akarja, de mindenképp szeretné, ha előtte pározhatna a kutya. Meg is beszélték az egyik francia bulldog tulajjal, hogy majd összeeresztik a kutyáikat, hogy jól érezhessék magukat! Az már mellékes nekik, hogy egyik kutyának sincsenek egészségügyi szűrései, tenyész szemle, fed. jegy stb.! És a kanról tudom is, hogy hibás, sokszor panaszkodott a gazdája, hogy nem standard a kutyája, mert valami van a fogaival. És ennek tudatában mégis pároztatni akarja!!! És a még durvább! Ugyanez a csaj a futtatón egy basset hound tulajdonossal is lepaktált! Hogy milyen édes kiskutyák lennének a francia bulldog - basset hound keresztezésből!!! Ezek elmebetegek!!!!!!! Persze a basset szuka sem rendelkezik semmilyen szűréssel és minősítéssel és annak még törzskönyve sincsen. Azt nem tudom, pénzt kérne-e a fedezésért, de akkor is! NO COMMENT!!!!
És mennyi ilyen idióta van! Tragédia! Hú de felb@sztam az agyam! :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!