Érdemes lenne biztosítást kötnöm a kutyámra, hogyha számítok rá, hogy néhány év múlva lesz olyan izületi problémálya (dp, patella) amit műteni kell?
Megnéztem, az én fajtámban ezek azok amikre nem fizet: urát húgykövesség, xantin-húgykövesség, a
húgycsô elôesése, arteria pulmonalis-stenosis,
kamrai sövénydefektus
Tehát dp-re, patellára fizet. Na meg 10 ezer forint fölött bármiért fizet, és egy sima kennel köhögés kikezelése is fölötte van, meg pl. ennél a fajtánál gyakoriak a bőrbetegségek, és azokra is fizet.
Vacilálok, mert persze feleslegesen kifizetni se olyan jó buli évi 26 ezret, de könnyen lehet, hogy ennyit bőven meg is spórolok vele. Amit nem tudok, hogy a vizsgálati díjakat is fizeti a biztosító, vagy csak a kezelési díjakat.
Én is végig olvastam, de nem tudom eldönteni, hogy gáz vagy nem. Pl. elvileg nem fizet, ha az állattartási rendeletet megszegem. Azaz ha a baleset pl. a parkban, szaladgálás közben történik. De vajon nekem kell bizonyítanom, hogy nem a futtatóban történt, ahol jogosan engedtem el? És mégis hogyan tudnám bizonyítani?
Szerintem egy nagy része jogos. Csak azt számolom, hogyha kb. két év múlva lenne aktuális egy 300 ezer Ft-os dp műtét, akkor bőven megérné nekem fizetni évi 25-öt, tehát összesen 50-et azért, hogy 150-et kifizessen a műtétből a biztosító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!