Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Disznóhúst lehet adni nyersen?...

Disznóhúst lehet adni nyersen? Vagy csakis főzve eheti meg a kutya?

Figyelt kérdés
2013. aug. 16. 12:37
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

A magyar sertés állomány már évtizedek óta teljesen mentes, biztos forrásból lehet adni, sajnos a vaddisznóval már más a helyzet de pl a vadfeldolgozóba befelé is már csak az kerülhet ami hatósági állatorvos által igazoltan mentes. Tehát biztos forrásból az is adható, bár bevallom ezzel még nekem is kétségeim vannak. Viszont a hentestől -aki megbízható, ismerem- vásárolt,bevizsgált magyar állományból származó húst simán odaadom a kutyámnak, kifejezetten szereti.

Sőt ha úgy lesz pénzem ahogy nincs és egy darabig nem is lesz, akkor veszünk magunknak egész disznót amit bevizsgáltatunk, így bizonyos részeit majd megkaphatja a kutya.

ISMERETLEN eredetű sertést és vaddisznót viszont nyersen SOSE adnék a kutyának.

2013. aug. 16. 19:10
 32/34 anonim válasza:
0%
Nem szabad! Előbb jól főzd meg mert ha nem akkor a borsóka nevű kis bacilus bejuthat a húsról a szervezetébe!!!
2013. aug. 16. 19:15
 33/34 anonim ***** válasza:

A hentestől vett is lehet fertőző, igen. Erre gyakran nem is ellenőrzik, vagy kitudja honnan van a hús. Illetve pár hónapja olvastam erről valamit, hogy nagy problémák lehetnek, mert a külföldi szabályok mások és behozatalnál nem úgy ellenőrzik stb. nem tudom, a lényeg az volt, hogy így is veszélyes lehet (csak a lényeget jegyeztem meg).

Másrészről családtagom több hentesüzletben is dolgozott. Rengeteg dolgot mesélt, csodálom, hogy nem lettünk betegek a húsoktól, mert mondhatni minden sz.rt eladnak. Sokszor újrahasznosítják a már nem jó húskészítményeket is és sok helyen simán kiteszik a pultra a szomszéd Pista bácsi disznóhúsát.

Ja és senkiben sem lehet már bízni, ott is voltak, akikkel jó viszonyban volt a hentes, mégis a képébe hazudott és eladott neki nem olyan jó húsokat is. Családtagom is azóta csak az egyik régi helyére jár, de még ott is úgy van vele, hogy nagyon megnézi mit vesz.

Én is alig hittem el, milyen állapotok uralkodnak, azt hittem ilyesmiket ma már nem csinálnak (amikről ismerősöm beszélt), mert ott vannak a törvények és csak nem mernék megtenni stb. De sajnos nem így van. Szóval csak azt akartam mindezzel mondani, hogy ha csak nem nagyon jó barátod akitől veszed, akkor inkább főzd meg.

Különben is a paraziták még mindig ott vannak, azokra nem tudnak úgy szűrni, olyan húst embereknek is eladnak, mert ha jól átsüti az ember, akkor elpusztulnak. Nem számolnak azzal, hogy valaki a kutyának akarja nyersen adni. Mindenképp süsüd/főzd át, nyersen lehet neki adni másfajta húsokat.

2013. aug. 16. 20:55
 34/34 anonim válasza:

16-azt sem tudod miről beszélsz

Miért ne lehetne

2024. júl. 24. 03:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!