Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Disznóhúst lehet adni nyersen?...

Disznóhúst lehet adni nyersen? Vagy csakis főzve eheti meg a kutya?

Figyelt kérdés
2013. aug. 16. 12:37
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
30%
Ne add neki nyersen! Semmilyen húst ne adj nyersen..
2013. aug. 16. 12:38
 2/34 anonim ***** válasza:
66%
Disznót, vaddisznót mindig csak főzve.
 3/34 A kérdező kommentje:
Semmilyen húst? Miért?
 4/34 anonim ***** válasza:
13%
BACILUSOK.. És ha RENDSZERESEN nyers húst adsz az állatnak akkor elvadulhat!!
2013. aug. 16. 12:40
 5/34 anonim ***** válasza:
78%

Az állatbarátok csupán néhány százaléka van tisztában azzal, hogy nyers sertéshúst nem adhat kedvencének. Az álveszettség vagy másképpen Aujeszky-féle betegség már 1902 óta ismert, de mai napig szedi áldozatait. Aujeszky Aladár határozta meg először ezt a fajta agyvelőgyulladást önálló betegségként.

A veszettség tüneteihez képest csupán annyi a különbség, hogy a beteg állat nem agresszív, és nem támad.

Az Aujeszky-féle betegséget egy herpesz vírus okozza, amelyet közvetlenül a fertőzött sertés vagy vaddisznó nyers húsától kapnak el az állatok. A kutyákon vagy macskákon három-hat napon belül jelentkeznek a tünetek, és az állatok 3648 órán belül elpusztulnak. Elsősorban idegrendszeri tüneteket okoz, ilyen lehet az erős viszketés vagy a szemek pupilláinak eltérő méretű tágulása. A betegség gyógyíthatatlan, csupán tüneti kezelést tudunk biztosítani az állatnak - mondta dr. Kozma Tamás, az Illatos úti Ebrendészeti-telep főállatorvosa. Így a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, mivel védőoltás sincs. A gazdik csak annyit tehetnek, hogy nem adnak nyers sertés vagy vaddisznóhúst kedvencüknek. A vírus magas hőmérsékleten elpusztul, így a főtt vagy sült hús már semmilyen gondot nem okoz.

2013. aug. 16. 12:42
 6/34 anonim ***** válasza:
64%
Ne foglalkozz az elsővel. Disznót/vadhúst pont nem lehet adni nyersen, mert lehet benne egy baktérium aminek nem jut eszembe a neve. De bármi más mehet. Csak azért adj mellette vitaminokat is.
2013. aug. 16. 12:44
 7/34 anonim ***** válasza:
78%

Csatlakozom, ne add neki nyersen a disznót.

Bár azt mondják nálunk a legtöbb disznó nem fertőzött a már előttem említett vírussal, jobb nem kockáztatni, hiszen az állat élete a tét.

Különben is rengeteg élősködő fordul elő a disznó húsában is, a disznóhús az egyik legproblémásabb még az emberre nézve is. Én is régóta mondom a családnak, hogy ha disznóból csinálnak pl. fasírtot, akkor a lenyesett húsdarabokat vagy süssék ki külön vagy dobják a kukába (általában egy evőkanálnyi mennyiség sem jön össze, ha szép húst veszünk), semmiképp se adják ki az állatoknak.

2013. aug. 16. 12:48
 8/34 anonim ***** válasza:
7%
Hát én nem tudom,de az biztos, hogy én SOHA SEMMILYEN nyers húst nem adnék egyik kutyámnak se! Jobb félni mint megijedni.:) Szépen megfőzöm nekik nem vesz sok időt igénybe és ráadásul szerintem a kutyiknak is ízletesebb:)és biztonságosabb! Nem vagyok az a fajta állattartó aki bármivel megeteti a kutyáit. Mint pl szerintem az utolsó válaszoló:)
2013. aug. 16. 12:49
 9/34 anonim ***** válasza:
95%
missladyke: elmagyaráznád, hogy a nyers hústól miért vadulnának el az állatok? Kérlek magyarázd már el, hogy mi az összefüggés. Annyira kíváncsi lennék már. Vagy csak te is fröcsögöd a sok baromságot amit a blikkben olvastál?
 10/34 anonim ***** válasza:
25%
Bocsi utolsó elötti válaszoló.. :)
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!