Disznóhúst lehet adni nyersen? Vagy csakis főzve eheti meg a kutya?

"És ha RENDSZERESEN nyers húst adsz az állatnak akkor elvadulhat!!"
És ha nem adsz neki soha, akkor is elvadulhat. Bármikor elvadulHAT.
Egyébként ez marhaság, a rossz nevelés vagy a nevelés hiánya miatt támad a kutya a gazdájára, nem azért, mert meg akarja enni a húsát. Amúgy is a kutyákat boldoggá teszi, ha időnként kapnak bizonyos (!) nyers húsokat is, mert az közelebb áll a rendes táplálékukhoz. Nyugodtan lehet nekik adni, csak például ne disznót.

BARF étrend szerint etetek vagyis nyersen kapnak mindent a Bichonjaim!
Mi ez a baromság,hogy megvadul???? :D :D hol élsz kedves egyik válaszoló..az ismerősöd kutyája valószínű a rossz nevelésnek köszönhetően vadult meg,nem a nyers hústól! -.-
Disznó és vaddisznó húst NEM szabad adni nyersen!
Ha megfőzöd úgy jó:)
Minden más mehet nyersen,persze vannak fagyasztási idők,minden húsnak meg van adva mennyi ideig kell fagyasztani,hogy a bacik elpusztuljanak.Utána már nyugodt szívvel adható :)DE a disznóhús az csak is főzve!

Az aujeszki miatt nem lehet adni elvileg... de akkor mondok én egy harmadikat :D
Lehet sertés húst adni, viszont csak olyat ami be van vizsgálva aujeszkire és tiszta. Amúgy 2-3hét fagyasztsá után lehet adni malacot.

Az a vírus nem hat az emberre, a hazai sertésállományt épp ezért nem szokták rá tesztelni.
A nyers hús megkóstolása mondjuk fasírt készítése közben különösen a terhes nőknek nem ajánlott. Vetélés is lehet.
A nyers hús szerintem a lehető legegészségesebb módja az etetésnek, bár sok energiával jár a hozzávalók felkockázása, esetleg ledarálása, turmixolása, esetleg főzése, kiegészítők beszerzése, a fagyasztott dolgok kiengedése. Nekem még cicám van, és tegnap adtam neki először nyers csirkehúst - nos nagyon ízlett neki és végre találtam egy olyan ételt, amit végre alaposan megrág. Ez jó a fogaknak! Gondolom a kutyáknál is kiemelkedő fontosságú dolog, hogy eleget rágcsáljanak. Ha valóra válik az álmom és lesz saját kutyám, akkor én is mindenképpen a BARF szerint fogom etetni! Az a lehető legjobb nekik. Onnan is látható, hogy csökkenti a széklet mennyiségét és szagát (legalábbis cicák esetében), ebből is látszik, hogy az állat szervezete mennyivel jobban fel tudja dolgozni a nyers húst és azt a minimális főtt zöldséget.
Egyébként meg: Miért kell a cicákat, kutyákat félteni mindentől? A macskák is összefognak tücsköt-bogarat, lenyalják a koszos mancsukat, a kutyák is ugyanúgy mindent a szájukba tudnak venni, bajuk nincs tőle. Sőt, amikor a szüleimet kölyök korukban még kiengedték földet túrni... Nem kell annyira félteni az állatokat se. A fagyasztással a szalmonellát is ki lehet küszöbölni.

... 1987 óta tart az állomány mentesítése. És igen régen találtak "beteg" állatot. Ettől függetlenül csak biztos forrásból aujeszky mentes hús a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!