Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Disznóhúst lehet adni nyersen?...

Disznóhúst lehet adni nyersen? Vagy csakis főzve eheti meg a kutya?

Figyelt kérdés
2013. aug. 16. 12:37
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%
Az elvadulást az egyik közeli ismerősöm mondta ill tapasztalta. Nem olvasok blikket vagy hasonló szenny lapot:)
2013. aug. 16. 12:51
 12/34 anonim ***** válasza:
97%

"És ha RENDSZERESEN nyers húst adsz az állatnak akkor elvadulhat!!"

És ha nem adsz neki soha, akkor is elvadulhat. Bármikor elvadulHAT.

Egyébként ez marhaság, a rossz nevelés vagy a nevelés hiánya miatt támad a kutya a gazdájára, nem azért, mert meg akarja enni a húsát. Amúgy is a kutyákat boldoggá teszi, ha időnként kapnak bizonyos (!) nyers húsokat is, mert az közelebb áll a rendes táplálékukhoz. Nyugodtan lehet nekik adni, csak például ne disznót.

2013. aug. 16. 12:52
 13/34 anonim ***** válasza:
0%
Én hiszek nektek komolyan:) Én csak halottam és gondoltam ezt megosztom a kérdezővel! Ezért is írtam, hogy jobb félni mint megijedni!
2013. aug. 16. 12:53
 14/34 anonim ***** válasza:
94%
És attól, mert egy ismerősöd mondta már tudományosan bizonyított ténnyé, általános törvényszerűséggé válik? Csak mert én az ellenkezőjére tudok példát. Ráadásul olyat, aki több tíz éve foglalkozik kutyákkal és minden héten többször kapnak nyers húst is.
2013. aug. 16. 12:55
 15/34 anonim ***** válasza:
Azért szerintem ennyire nem kell félni. :) De mindenki maga dönti el, mit ad a kutyájának, nem minősül állatkínzásnak, ha valaki csak sütve/főzve ad neki húst.
2013. aug. 16. 12:57
 16/34 anonim ***** válasza:
83%

BARF étrend szerint etetek vagyis nyersen kapnak mindent a Bichonjaim!

Mi ez a baromság,hogy megvadul???? :D :D hol élsz kedves egyik válaszoló..az ismerősöd kutyája valószínű a rossz nevelésnek köszönhetően vadult meg,nem a nyers hústól! -.-

Disznó és vaddisznó húst NEM szabad adni nyersen!

Ha megfőzöd úgy jó:)

Minden más mehet nyersen,persze vannak fagyasztási idők,minden húsnak meg van adva mennyi ideig kell fagyasztani,hogy a bacik elpusztuljanak.Utána már nyugodt szívvel adható :)DE a disznóhús az csak is főzve!

2013. aug. 16. 13:03
 17/34 anonim ***** válasza:
0%
Arra kíváncsi lennék ,hogy milyen kórokozó okoz betegséget a kutyáknál a nyers sertéshústól, ami embereknél nem, de kutyáknál igen, akiknek amúgy is erősebb az immunrendszerük, mert ugyanis van egy bizonyos étel, amit a németek előszeretettel esznek nyersen és még sosem szólt róla hír, hogy bárkinek is baja lett volna tőle. Arról nem is beszélve, hogy a házi disznóvágásnál minden esetben megkóstolják az emberek a kolbász tölteléket, hogy megfelelő-e a fűszerezés. Én is megkóstolom mindig a fasírtot nyersen, mielőtt kisütném. Ha valóban ilyen veszélyes lenne, akkor elég volna az embernek belőle fél gramm és tucatjával olvashatnánk a cikkeket a fertőzésekről. Még sosem hallottam olyanról ,hogy bárki ettől megbetegedett volna. Akkor a kutyák miért is??? Macskának nem szabad sertéshúst adni, lehet ezzel a ténnyel kevered össze. Vaddisznót nyersen valóban tilos adni kutyáknak, de emberi fogyasztásra kolbászt sem szerencsés készíteni belőle, mert ezen állatokban tényleg vannak kórokozók, mivel az erdőben mindet megesznek, még a dögöt is.
2013. aug. 16. 13:07
 18/34 anonim ***** válasza:
46%

Az aujeszki miatt nem lehet adni elvileg... de akkor mondok én egy harmadikat :D

Lehet sertés húst adni, viszont csak olyat ami be van vizsgálva aujeszkire és tiszta. Amúgy 2-3hét fagyasztsá után lehet adni malacot.

2013. aug. 16. 13:14
 19/34 anonim ***** válasza:

Az a vírus nem hat az emberre, a hazai sertésállományt épp ezért nem szokták rá tesztelni.

A nyers hús megkóstolása mondjuk fasírt készítése közben különösen a terhes nőknek nem ajánlott. Vetélés is lehet.

A nyers hús szerintem a lehető legegészségesebb módja az etetésnek, bár sok energiával jár a hozzávalók felkockázása, esetleg ledarálása, turmixolása, esetleg főzése, kiegészítők beszerzése, a fagyasztott dolgok kiengedése. Nekem még cicám van, és tegnap adtam neki először nyers csirkehúst - nos nagyon ízlett neki és végre találtam egy olyan ételt, amit végre alaposan megrág. Ez jó a fogaknak! Gondolom a kutyáknál is kiemelkedő fontosságú dolog, hogy eleget rágcsáljanak. Ha valóra válik az álmom és lesz saját kutyám, akkor én is mindenképpen a BARF szerint fogom etetni! Az a lehető legjobb nekik. Onnan is látható, hogy csökkenti a széklet mennyiségét és szagát (legalábbis cicák esetében), ebből is látszik, hogy az állat szervezete mennyivel jobban fel tudja dolgozni a nyers húst és azt a minimális főtt zöldséget.

Egyébként meg: Miért kell a cicákat, kutyákat félteni mindentől? A macskák is összefognak tücsköt-bogarat, lenyalják a koszos mancsukat, a kutyák is ugyanúgy mindent a szájukba tudnak venni, bajuk nincs tőle. Sőt, amikor a szüleimet kölyök korukban még kiengedték földet túrni... Nem kell annyira félteni az állatokat se. A fagyasztással a szalmonellát is ki lehet küszöbölni.

2013. aug. 16. 13:57
 20/34 anonim ***** válasza:

[link]

... 1987 óta tart az állomány mentesítése. És igen régen találtak "beteg" állatot. Ettől függetlenül csak biztos forrásból aujeszky mentes hús a jó.

2013. aug. 16. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!