Tükörsuli közép fok után ki meddig jutott el a kutyájával? Teljesen, , tökéletes" lett a kutyus, vagy volt / van még mit javítani, esetleg semmit sem ért?
közép fok közepén vagyunk kb, imádom, de néha elbizonytalanodok , hogy tényleg egyszer úgy ,,ébred" a kutyám reggel h jééééé, te vagy főnök???
látom a javulást, minden héten egy kicsit, azt is tudom h nem fog egyik napról a másikra ,,átváltozni" :)
de tényleg ilyen jó ez a középfok, tényleg megfogom érteni a végére, hogy mit hogyan kell elérni a kutyámnál? és mit miért csinál?
Mindenki arra költi a pénzét, amire jólesik neki, ez szerintem egész más kérdés. Több ismerősöm havonta eldohányozza egy ilyen tanfolyam árát, ez van:)
Én magamtól nem tudtam rendesen tanítani a kutyát és időközben hobbivá nőtte ki magát a dolog.
Én azt kell, h mondjam, a sulival és az oktatónkkal maximálisan elégedett vagyok. A mi sulinkban mi voltunk az első alap- és középfokú csoport, múlt pénteken vizsgáztunk középfokon.
Az, h mennyire fogod megérteni, h mit-hogyan kell elérni a kutyádnál, nagyban függ az oktatódtól is. Én a hétvégén voltam egy szemináriumon, sokat tud az előadó, ez látszott is, de nem tudta úgy átadni, ahogy az elvárható lett volna (számomra legalábbis), most h ez azért volt-e, mert első előadását tartotta vagy pl. a suliban is így magyaráz, ezt nem tudom, de bőven maradtak még nyitott kérdések a téma kapcsán.
Nekem is kellett azért idő, amíg összeállt a kép és néha úgy érzem, h még mindig van pár apróság, aminél elakadok.
De az egyértelmű, h mi fejlődünk, de az is, h bőven van még hova fejlődnünk. Néha látok olyan dolgokat, h majd kiugrok a bőrömből! (Pl. odajött hozzám, h engedélyt kérjen, h odamehessen egy másik kutyához - ilyet előtte még soha nem csinált, mondjuk azóta se :D), szóval látom az alagút végén a fényt, haladunk is, de apró léptekkel. Elméletben elmondhatom, h egész jól tudom a dolgokat, nálam a gond ott kezdődik, h nem mindig jut el az agyamig, h na itt most ezt kéne csinálni...
hát nagyon köszönöm szépen a sok sok választ, volt itt minden féle, aminek nagyon örülök, senki sem láthatja egyformán a dolgokat. Tény, hogy ez a suli van akinél hasznos, van akinél nem. Nekünk is sokat segített, csak azt hiszem én már türelmetlen vagyok, ami 100 ezer ft ért talán érthető. Azt már tisztán látom h mi a baja a kutyámnak, és el is mondták h mit kellene csinálni vele, mire gyúrjunk rá, amit jövőhéttől kezdünk. Csak volt az oktatónak egy ilyen válasza h ez nem 2 hét és nem 2 hónap... Akkor mennyi??? 2-3 év? esetleg 10?
Itt írták többen is a kajás dolgot, hogy csak akkor működik a dolog, hogy ha éhes a kutya. Ezt én sem találom annyira jó ötletnek h éhesen visszük oda a kutyát, bár megfordult a fejembe, hogy talán azért kell ez mert így tényleg megcsinálja a kutya a feladatot, a gazdi boldog lesz, a kutya is mert a gazdi örül és tök jó hangulatban fog eltelni az óra, ami talán segít a kapcsolatnak. De ez csak az én véleményem, én sose viszem éh gyomorra a kutyát, mert szerintem az a kihívás h teli pocival is dolgozzon, de bevallom nem a száraz tápját viszem a suliba, hanem sajtot vagy májat. Én csak abba reménykedek, hogy kevesebb lesz a gyakorlást és több a problémákkal való foglalkozás. Mert hát gondolom senkit sem érdekel az hogy a kutya kimegy e a bójához v sem. De jöjjön ha hívom.
Írták még hogy volt aki letudta tiltani a macskáról a kutyáját. Hogy csinálta? Nekem is őrző védőt mondtak , hogy majd az jó lesz, amúgy még érdekelne is a dolog, megnézném h milyen, csak nem biztos h most anyagilag beleférne még 50 ezer ft, vagy nem tudom mennyi.
Hogyan lehet letiltani a cicáról? Mert az enyémnek nagyon nagy a zsákmány szerző ösztöne.Próbáltam h lassan oda viszem a macskához, aki nyugodtan ült velünk szemben, de egyszerűen lehetetlen , kaparja a földet, nyüszít, sír, menni akar, tök ciki ah viselkedik, láttam a macska szemében az csodálkozást hogy : ,, úr isten, ez a kutya tiszta bolondot csinál itt magából előttem".
Mit jelent, h éhgyomorra? Nálatok mit mondanak az oktatók, h mennyivel előtte ne egyen a kutya?
Nekünk este volt középfok, reggelit ugyanúgy kapott, majd suli után meg a vacsorát, nem kellett éheztetni a kutyákat, mindegyik szépen dolgozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!