Tükörsuli közép fok után ki meddig jutott el a kutyájával? Teljesen, , tökéletes" lett a kutyus, vagy volt / van még mit javítani, esetleg semmit sem ért?
közép fok közepén vagyunk kb, imádom, de néha elbizonytalanodok , hogy tényleg egyszer úgy ,,ébred" a kutyám reggel h jééééé, te vagy főnök???
látom a javulást, minden héten egy kicsit, azt is tudom h nem fog egyik napról a másikra ,,átváltozni" :)
de tényleg ilyen jó ez a középfok, tényleg megfogom érteni a végére, hogy mit hogyan kell elérni a kutyámnál? és mit miért csinál?
Annyit még leírnék, hogy az nem tetszett, hogy folyton a kib-szott kötődéssel jöttek. Csináljam meg a 45. kötődési tréninget, majd az javít. Ha valaki, hát én aztán tisztességesen betartottam az előírtakat, volt hogy a kutya egy hétig egy falatot sem evett, de ahelyett hogy motivált lett volna, teljesen magába fordult. Na itt döntöttem el, hogy ilyen hülyeséget nem játszunk, felhizlaltam a kutyát, mindig kap enni, akárhogy is viselkedik, én meg megtanultam (és tanulok) határozott és természetes vezetője lenni.
Az a baj, hogy nem jönnek rá a tükörsulisok, ahogy látom, hogy vannak kutyák, akik nem hajlandóak elfogadni lúzer gazdákat, akkor sem, ha éhendöglenek. lehet, hogy nem sok ilyen kutya van, az én huskym pont ilyen:)
Sippara: bocsi, semmi kötekedés nincs benne, csak úgy tudom, neked a nővéred tüköroktató volt, nem? Tőle mit hallottál?
Én amúgy őszintén lehúzásnak érzem kicsit ezt a két tanfolyamot, de lehet, hogy csak túl sokat vártam az egésztől. Jártam megfigyelőként is, és meg kell mondjam, azt látom, hogy az igazán makacs/ domináns kutyáknál nem igazán működik. Talán nem fektetnek elég hangsúlyt arra, hogy hogyan legyél megfelelő vezető, inkább a különböző trükkök (pl. kötődési tréning) vannak előtérben. De a kutyában az egy feszültséget generál szerintem, ha kajával eléred, hogy hallgasson rád, de továbbra is béna vagy, és a kutyának egy ilyen vezető mögé kell beállnia. És ezt az is igazolja, amit a klubon látok. Sok klubos kutya simán meghágja a másik kutyát, folyton ordítanak velük, sokuk már a füle botját sem mozdítja. Régen én is így viselkedtem, mert ezt láttam, hasonló eredményekkel. Amit tanítanak amúgy nagyon jó, csak aztán valahogy átsiklanak a gazdik ezek fölött, elfelejtődik, nem rögzül eléggé. Persze ezek csak az én tapasztalataim, majd biztos egy-két fanatikustól mindjárt megkapom, hogy 'áruló' és 'hűtlen' vagyok a szent módszerhez, mint azt korábbi kérdésnél is megkaptam, mert azt mertem mondani, hogy a fojtó nem az ördög találmánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!