Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kutyámat...

Hogyan tanítsam meg a kutyámat hogy a bojához menjen?

Figyelt kérdés

A suliba elmagyarázták h szépen fokozatosan, hogy ha a kutya már elfordítja a fejét mehet a klikk, aztán tovább. Ma reggel megpróbáltam lent a parkban (így utólag lehet jobb ötlet lenne először a lakásban próbálkozni, hisz ott nincs semmilyen zavaró inger). Letettem egy törölközőt, megszaglászta, ment a klikk jutalom falat, de nem nagyon értette h mi a feladat, ráadásul ott álltam a törölköző mellett majdnem. Valaki, aki már megtanította ezt a kutyájának tudna segíteni?

És az jó ötlet hogy először otthon a lakásban próbálkozzak? Francia bulldogról van szó, szóval kicsit nehéz a feladatom. Köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 11. 10:08
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
0%
# 28, ne haragudj, de ezzel a két belinkelt videóval végképp lejárattad magadat! Innentől a szememben szakmai szempontból egy nulla vagy, emberileg meg csak egy provokatőr idióta. Mindössze ennyi eszed van, hogy egy munkára szelektált mali kölyköt hasonlítgatsz egy viselkedészavaros, mentett keverékkel? Mondtam, hogy ne az E/1-es vizsgákat nézegesd, hanem E/4-től felfelé hasonlítgasd a BH-val. Mondjuk úgy, hogy mindkét videón azonos fajtájú kutya van, mert az nem fair, ha a malit hasonlítod egy sarplaninachoz még azonos vizsgaszinten sem. De jobb, ha nem is hasonlítgatod, mert kiragadott pozitív és negatív példákat bárki tud mutatni mindkét táborból.
2013. júl. 11. 17:55
 32/46 anonim ***** válasza:
51%
vegyél vissza a trágárságból, nagyon szépen megkérlek. Nem mindegy milyen fajta a kutya??? Látod ennyit értesz te hozzá!!! Azt harsogjátok lépten nyomon, hogy jó kapcsolat, meg pozitiv megerősités, de ugy látom ez csak fingfestés. A márkás iskoláitokból nem egy kutya került már át hozzánk, aki idegileg tönkre lett téve, érdektelen, fásult. Ha meg ti kikéritek magatoknak, hogy ez nem IPO sport, akkor had kérdezzem már meg, hogy mi a bánatnak van a vizsgaanyagotokban engedelmes pályamunka, akadályugrás, apport, és ilyenek. Vizsgázzatok a ligetben, hogy póráz nélkül mennyire tud a gazda kontrollt tartani a kutyáján. Olyan agymosáson mentek keresztül, hogy a jehova tanui kutyafülék hozzátok képest!!!!
2013. júl. 11. 18:44
 33/46 zsuzsabazsa ***** válasza:

ma 12:42

Neked van igazad!!

2013. júl. 11. 19:28
 34/46 zsuzsabazsa ***** válasza:
55%

"egy nulla vagy, emberileg meg csak egy provokatőr idióta. Mindössze ennyi eszed van, hogy egy munkára szelektált mali kölyköt hasonlítgatsz egy viselkedészavaros, mentett keverékkel?"

Szerinted ebben mi a viselkedés zavaros mentett keverék?

Azért mert nem kapott megfelelő kiképzést? Nézz rá a gazdájára az sem tudja mit kell csinálni.

Nincs a kutya megfelelő kezekben.

Én ezt a vizslakeveréket olyan szintre hoznám fel 2-hét alatt, hogy verné akár melyik felnőtt malit.

Sőt még az is feltudná hozni aki az előző videóban a kölyök malit képezte.

Nem a kutyát kell ócsárolni, hanem a kiképzési technikát.

Egy kiképzőnek az a dolga, hogy a feladatokat kiválóan megtanítsa az odajáróknak, hiszen az a feladata és ezért a tagok nem kevés pénzt fizetnek.

2013. júl. 11. 19:47
 35/46 anonim ***** válasza:
39%
Zsuzsabazsa, az itteni hozzászólásaid alapján nem adnám a kezedbe a kutyámat akorr sem, ha te fizetnél érte nekem. Nem vitatkozom veletek, én tudom hova kell menni kutyaiskolába, ha jó kutyát akarok.
2013. júl. 11. 21:40
 36/46 anonim ***** válasza:

"Egy kiképzőnek az a dolga, hogy a feladatokat kiválóan megtanítsa az odajáróknak, hiszen az a feladata és ezért a tagok nem kevés pénzt fizetnek."

Én nem ezért fizetek nem kevés pénzt, hogy feladatokat tanuljunk, hiszen azt bármilyen iskolában, sőt még sajátkezűleg is meg lehet tanítani a kutyának egy bizonyos szintig. Élő példa erre Szilvi, Argos kutyájával, nem járt soha iskolába, mégis BH3 vizsgájuk van.

Azért fizetek nem kevés pénzt, h a kutyanevelésben segítsenek, olyan dolgokban, amikben első kutyás gazdiként egyedül nem boldogulok, mert vagy apróságokon csúsztam el vagy számomra nagybb dologban, mint pl. büntetés, ami nekem egyáltalán nem ment.

Jelentem az agymosás hatásos, nagyon szépen haladunk!

2013. júl. 11. 21:56
 37/46 anonim ***** válasza:
41%
ezekben az iskolákban sokkal nagyobb hangsulyt fektetnek arra, hogy a kutyák egymással bandázzanak, holott nem ez az első. A legfontosabb, hogy a kutya a gazdájával érezze a legjobban magát. Én állitom, hogy a 80%-uk nem tud a kutyával játszani. mert ha tudna, akkor közel sem lenne ennyi nyitott kérdés a nevelésben. Sokkal többet megtudna a kutyájáról, és ha még gondolkodna is egy kicsit, akkor sokszor a megoldásra is rájönne. 40-50 ezreket kifizetni ilyen felesleges dolgokért, pénzkidobás. Ráadásul a fő marketingfogásuk az, hogy a hagyományos iskolákban csak kényszerrel képeznek, ez ilyen rossz, meg olyan, gyere hozzánk itt nincs erőszak, dupla annyiért. na hát ez az ami a legundoritóbb az egészben.
2013. júl. 11. 22:33
 38/46 anonim ***** válasza:
34%
Ilyen marketinget én még soha nem hallottam tőlük, hallok viszont folyamatos panaszt a gazdiktól, ami gyakorlatilag erről szól. Nem kell a kutyaiskoláknak marketingezniük, ami jó, az eladja magát. Folyton a pénzen vagy kiakadva, holott pont te említetted a 3000 forintot a saját tarifádként, ami még mindig magasabb ennél. Nekem fontos az, hogy a kutyám tudjon bandázni más kutyákkal és nem fontos, hogy IPO szinten dolgozzon. Nem véletlenül menekültem el a hagyományos iskolából, mert hiába tudja a kiképző gyorsan megtanítani bármire, viselkedés problémákkal kapcsolatban semmilyen segítséget nem tudott adni. Azzal se vagyok kisegítve, ha Zsuzsabazsa 2 hét alatt megtanítaná a kutyámat bármire, mert nem az a cél, hogy a kutya azt megtanulja, hanem hogy én megtanuljak kutyázni. Nekem az a kutyaiskola volt drága, ahová fele ennyi pénzért jártunk egy éven át, ugyanis semmit se ért, pénzkidobás volt és utána egy évbe telt mire sikerült helyrehozni amit ott elcsesztek. Ha azt a pénzt egyben fizettem volna a tanfolyamra, megkímálhetettem volna magamat sok kellemetlenségtől. Ráadásul ezér a pénzért olyan tudást kaptam, amit később is tudok használni a kutyáimnál és nem kell újra kutyaiskolába járni. De végülis mindegy, nem arről szólt a kérdés, nem is ment volna el ebbe az irányba, ha nem kezdessz el szándékosan provokálni azokkal a videókkal. Bár végülis várható volt, minden ilyen kérdésnél ezt csinálod, hiába mondjuk el, hogy nem ez volt az alap probléma. Pedig én még azt is elismertem, hogy a ti megoldásotok is jó, csak nem erre az esetre.
2013. júl. 11. 23:00
 39/46 anonim ***** válasza:
senki nem beszélt 3 ezres tarifáról, meg engem különösebben nem is érdekel. irtam valamit ami működik, és hamar működik. Minek egy feladatra heteket rászánni, ha megoldható 2 alkalom alatt is. Mindegy nem vitatkozom, unalmasak már ezek a tükör, meg hollisztikus, meg alfa meg mit tudom én milyen divatos iskolák. csak azokat sajnálom, akik tényleg tehetségesek lennének a kutyázásban, és elvesznek ebben a süllyesztőben!!!!
2013. júl. 11. 23:09
 40/46 anonim ***** válasza:
59%

Ezt is leírtuk, de nem érted, mert nem is akarod megérteni, hogy maga a feladat itt tizedrangú kérdés. A lényeg ennek a konkrét technikának a megtanulása. Ha én szeretnék megtanulni papíron osztani/szorozni kettes számrendszerben, akkor tökre örülök, hogy ezt egy tudományos zsebszámológéppel a másodperc töredéke alatt elvégezhetem, de nem a végeredmény érdekel, hanem a papíros technika, ami akkor is működik, ha a zsebszámológép számolási tartományán kívül kerülünk. Természetesen vannak gazdik akik szintén úgy gondolják, ahogy te, és szerencsére ők is is megtalálják a nekik tetsző kiképzési módszert. Én például ha egy beszélgetés során megállapítom valakiről, hogy ő ebbe a kategóriába tartozik, akkor nyugodt szívvel küldöm egy hagyományos munkakutyás iskolába és nem is erőltetem, hogy a modern szemléletű iskolákkal próbálkozzon, mert úgyis csalódás lenne számára. Nemrég találkoztam egy ilyennel és mindjárt tudtam, hogy neki az nem való, ami számomra szimpatikus.

(Ja amúgy: "a mi módszereinkkel a kutya kb. a második alkalommal tudja, hogy mit szeretnél tőle, de ezért max. elkérhetsz 3 ezer forintot." De tényleg lényegtelen, mert relatív, hogy kinek mi a drága.)

2013. júl. 11. 23:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!