Hogy tanítsam meg a 2 és fél éves, tegnap érkezett nagytestű kutyámat a szobatisztaságra? (lakásban lakom)
Tegnap 4x vittem le egy jó fél órát, és nem végezte el a dolgát. Kénytelen voltam lefeküdni aludni, persze, hogy reggel egy tócsa fogadott... Ma az orrom előtt guggolt le, miután végzett, én megfogtam a marját, rákiáltottam hogy nem, és a hátára fektettem. Jól cselekedtem?
Rendben van, igyekszem betartani majd. Hozzávetőlegesen mennyi idő, amíg szobatiszta lesz? Ettől függ az augusztusi nyaralásom.
Sok kutyának van egy ritmusa, ami neveléstől függően áll be. Először is, szabd meg a séták időpontjait.
Pl.: első séta reggel 6, második délután 4, harmadik este 8
A kutya szervezete arra a ritmusra áll majd be, hogy ő reggel hatkor, d.u. négykor és este 8-kor üríthet. Viszont ehhez idő kell.
Míg azonban ez nem sikerül, minden egyes alkalommal hívd a kutyát arra a helyre, ahol piszkított, ne törölj fel semmit! Szidd le, hogy lássa miért is vagy rá dühös,hívd fel a figyelmet a ürülékre, mivel ezt a házban nem csinálhatja. Séták esetén, ha ürít, dicsérd meg.
Szerintem így a leghatékonyabb, sok szerencsét.
6-os hogy ez milyen okos ötlet, de tényleg. Ebből a kutya rájön hogy az a gond hogy ott van a kaki, pisi, és emiatt dühösek rá. A megoldás az ő szemszögéből az hogy el kell tüntetni a düh tárgyát, ergo megeszi. Tényleg jó megoldás. Arról már ne is beszéljünk hogy higiénia, isteni kaki, és pisi szag az egész lakásban, csodás.
Komolyan fogadd gratulációmat a zseniális ötletért.
Köszönöm a tanácsokat!
Igen, vinném, méghozzá apartmanba. Oda nem vihetem úgy, hogy folyton bepisil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!