Minek tartanak az emberek kutyát?
Miért jó? Nem egyszer kutyának nevezett labilis vadállatokat láncon...
annyi kóbor dög van mindenfele.Miért nem szabályozzák meg hogy ne tarthasson mindenki, vagy csak kemény pénzekért?
A legjobb megoldás az lenne ami Angliában is van, hogy a házban kell tartani a kutyát és így csak olyan ember vesz kutyát aki törődik is vele.
Az ebadó meg csak annyit ért, hogy több kutya került az utcára.
Sok mindenért. A kutya egy társ, kivel öröm megosztani a mindennapokat. Rengeteg jó dolgot tudsz együtt csinálni velük és annyi mindent kilehet belőlük hozni, ha törődve van velük.
A másik témához. Ne haragudjatok, de én nem értek egyet, hogy fizessen mindenki aki kutyát akar... Már nem azért, én nem sajnálom az állatorvosi költségre, amikor baj van egyből viszem, húst esznek zöldséggel, rizzsel, amit szinte naponta főzök nekik, és van is velük rendesen foglalkozva, de miért is fizessek én ezek után annyit? Azért mert mások nem tudnak felelősséggel kutyát tartani annak én is igyam meg a levét? Abból a pénzből inkább veszek nekik még enni, vagy valami felszerelést, akármit,de nehogy már az államnak adjam a kutyáim helyett. Nyugodtan lehet zsugorinak tartani, én sajnálom a pénz sok mindenre, 500-szor átgondolom, hogy mit is vegyek meg magamnak, a kutyáimnak mindene megvan, de nem fogok másnak fizetni, csak mert más felelőtlen. Elég rossz a helyzet evvel tisztába vagyok én is, de ez nem lenne megoldás. Mert majd pont az aki zsebből kifizeti a kutyára a jó magas adót az egyenlő avval, hogy jó kutyatartó, ez egy vicc.:D Nem egy olyan személyt ismerek akinek semmilyen kárt nem okozna, hogy kifizesse azt az összeget, még sincsenek fele olyan jó kutyatartók mint én, fele ennyit sem foglalkoznak a kutyákkal.
Utolsónak nagyon igaza van. Egyébként a pórázhoz még: 23 éve tartok kutyát, ebből 22 évig Budapesten. Az utolsó, legfiatalabb kutyámat kivéve, mindegyik tudott normálisan közlekedni póráz nélkül, nem mentek le a járdáról, ha szóltam, odajöttek vagy lábnál mentek, ez nem volt olyan nagy ördöngösség. Viszont ahhoz, hogy ezt megtanulja egy kutya, igenis el kell engedni pórázról. Ha mindenhol pórázra kötelezik a kutyákat, ahol emberek járnak-kelnek, akkor sosem tudják megtanulni, hogy stabilan viselkedjenek ilyen környezetben. Szerintem az engedelmesség a legjobb póráz. Azt viszont lehetne vizsgához kötni, hogy a kutyák szabadon is közlekedhessenek, egy ún. kísérőkutya vizsgához.
Hozzáteszem, hogy forgalmas helyen én is mindig pórázra tettem a kutyáimat, méghozzá az ő biztonságuk érdekében is és mert így mindketten - én és kutya - jobban éreztük magunkat a pórázkontaktus miatt. De ugyanezek a kutyák póráz nélkül is lábnál maradtak, ha elment mellettünk egy óvodányi gyerek például. És a "kicsi" kutyám, a legfiatalabb is normálisan közlekedik, ha csendes utcában elengedem, viszont ahova most költöztünk, ott nem mindenhol van járda, tehát forgalmasabb utakon még ha van is, inkább pórázon tartom.
Ami a kutyafuttatókat illeti, ha megfelelő nagyterületű futtatókat akarnának létrehozni nagyvárosban, ahhoz plusz parkosítás kellene. Mert hol vannak most futtatók és mekkorák? 45 fokos lejtős területeken, gazos sikátoroknál, ami nem kell senkinek, park forgalmas közút felőli részén (bár ez legalább körbekerítve). Ha labdázni akarok a kutyámmal, még arra sem mindegyik alkalmas.
nem való mindenkinek kutya ! ez igaz, de sajnos :)a kutyák sok 10 000 éve élnek az ember mellett ,így ez a dolguk :)
a miénk pedig ,hogy az ésszerűség határait betartva ,együtt éljünk velük ,gondozzuk-ápoljuk őket .
a Svájciak módszere követendő lehetne !
aki kutyát szeretne , egy pár órás tanfolyamon kell részt vennie, ahol megtanulhatja a kutyázás alapjait .
Nem egy alapfokú tanfolyamról beszéltünk, hanem egy pár órás elméleti tanfolyamról.
És azt sem hiszem, hogy egy nagy városban, vagy egy budapesti kerületben az önkormányzat ismerné a helyi lakosokat.
Az állatorvos sem elég ide, hiszen lehet úgy is rosszul tartani egy kutyát, hogy az a rendelőben nem látszik. Illetve a rendelőben való viselkedése egészen más lehet a kutyának mint egyébként, a megszokott környezetében. Ha nagyon fél a kutya, akkor az egy jó gazdáról is rossz képet festhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!