Most komolyan, mondjátok már meg nekem, hogy miért
tartanak azok az emberek kutyát/állatot, akik nem tudják
őket eltartani? Vagy éheztetik? Attól nekik jobb lesz?
azért mert szeretik az állatokat vagy hasznot akarnak valahogy húzni belőlük. bár ha annyira szeretnék őket akkor inkább jobb gazdihoz adnák. ("akit szeretsz,azt elengeded")
2010. júl. 21. 20:15
Nem tudom. :S
de biztos nem szeretetből, tudja, h nem jó a kutyának ha nem kap enni.
Szerintem, mert kell neki aranyos, cuki, de mikor megunja, már le sem sz.rja.
2010. júl. 21. 20:24
Én mindig csodálkozom azokon a hajléktalanokon, akiknek nincs mit enniük, de kutyájuk van. Sajnálom szegény állatokat, mert lehet hogy szereti őket a gazdájuk, de nem tudja megfelelően ellátni.
Utálom akik csak azért tartanak pl. vidéken kutyát, mert az szokás. Aztán szegény csak csontot, vagy moslékot kap, és egész nap láncon van. Nagyon sok a felelőtlen ember.
2010. júl. 21. 20:27
Azért, mert az a bizonyos állat annak a bizonyos gazdának valamilyen formában hasznos. Pl.: házörzőnek tartja, vagy vadászatra "használja" vagy szaporít beteg kutyákat ...stb. Tehát nem társként tartja a kutyát szeretetből és hobbiból, hanem valamilyen konkrét céllal. Az ilyen embereknek a kutya "csak" egy állat. És ezek az emberek méltatlan körülmények között tartják az állataikat, amit Magyarországon (sajnos!) meg is tehetnek.
2010. júl. 21. 20:28
Mert szerinteük joguk van hozzá. Kb. ahogy a nők szerint joguk van a semmire is gyereket szülni. Az már nem baj ha rossz az élete, hisz a szeretettől jól is lehet lakni meg az oltás is abból fizetődik...
2010. júl. 21. 20:32
én is meglepődöm azon mikor a hajléktalannak kutyája van. láttam már oylan esetet, hogy az egy falat ételt si odaadta a kóbor kutyájának. de sajnos oylat is hogy kikötötte a talicskájához a kutyát és huzatta vele és a talicskában meg egy kölyök volt,alig 5 hetes :S és tele bolhákkal és kihulott szőrrel :S
2010. júl. 21. 20:32
Ez valamilyen szinten ösztönös, vagy jobban mondva bele van írva a génekbe. Minden állat, sőt élőlény, igyekszik a lehető legtöbb, illetve legértékesebb erőforrást az ellenőrzése alá vonni. Ezért lesz aztán versengés pl a táplálékért a terészetben. Namost, ha valaki számára a kutya érték, ésha esélye van megszerezni, akkor valszeg meg is próbálja előbb-utóbb. Ezért fog az a nyamvadt fű is kinöni a legkisebb repedésben a betonban, mert bármennyire mostohák a körülmények, kényszere van rá, hogy megpróbálja.
Bár az ember intelligens, aki nem elég objektív - és állatartás esetén sokan nem azok- azok nem is fogják elnyomni az ösztönt. Ennyi.
2010. júl. 21. 20:36
Mert az ember "vonzódik" egy társhoz, és akinek ugye nem jut ember, annok jó a kutya is, csak a kutya nem tud ellenkezni, hogy elválok/elszökök, mert rosszul tartanak/bánnak velem...
2010. júl. 21. 20:44
amm azért mert mert vannak emberek akiknek eggy ideig hű de jó h állatuk van meg minden aztán megunják a napmint nap etetést meg a szar szedést meg stb stb.amm meg az sem igaz h valamijen cél miatt....mert hogy attól még kaphatna inni/enni és szeretet... Csak vannak emeberek akiknek ez a "szórakozás"amikor látja hogy eggy másik élőlény szenved.
2010. júl. 21. 20:49
Azért a hajléktalan más tészta, ismerek olyan csövit (szoktam neki vinni kutyakaját) aki az utolsó falat száraz kenyerét is megosztja a kutyájával. Azért kéri mindig, hogy a kutyát etessem, mert így neki marad, tehát olyan mintha, őt etetném. És az a ritkább, amikor a kutya ki van kötve, a gyakoribb, hogy eszébe sem jut elmenni a gazdi nélkül. Ők nagyobb harmóniában élnek a természettel, mint mi városi civilizált emberek, ezért ösztönösen jól nevelik a kutyáikat. De mindjárt ki is írok egy ilyen kérdést, mert érdekel mások mit gondolnak/tapasztalnak a témáról.
2010. júl. 21. 21:02
Kapcsolódó kérdések: