Tudnátok ajánlani egy jó sheltie kennelt?
Elsősorban kiállítási célra szeretnék venni egy kis gold-sable hölgyet, de lehet hogy belekóstolnánk az agilitybe is. Brit típusút szeretnék, amelyiknek "lágyabbak" a vonásai az amerikai típustól ( [link]
Nézelődtem a kennelek között, de nem tudok igazán dűlőre jutni.
A The South's Star kennelt találtam eddig a legmegfelelőbbnek, illetve a Silver Dream, de az ottani sheltiekről mostanában nincs sok hír csak az aussiekról. A Small Swan-os kutyák nem tetszenek, olyan kis nyeszlettek nekem, de lehet csak a fotókon. Prince of Sunlight kennelt és a Drystream kennelt nem igazán ajánlották mások. A többi kennel meg inkább merle vagy tricolor színekkel foglalkozik. Most Majestic-kel szemezgettem még, de ott is inkább az előbb felsorolt színek vannak, bár most úgy néztem facebookon, hogy van ott egy import sable kan, aki egész jól néz ki.
Nektek mi a véleményetek? Volt már tapasztalatotok valamelyik kennellel? Milyenek a tulajdonosok? Honnan lenne érdemes vennem, ha a későbbiekben szeretném nemesíteni a fajtát?
Nem igazán vagyok otthon a külföldi kenneleknél, de ennek a kettőnek a kutyusai nagyon tetszenek:
[link] (Jaco egyszerűen gyönyörű [link] /gfx/upload/elements/jaco11k2v.JPG)
illetve még az [link] ami bejön nálam. Igaz a törzskönyveket még nem néztem át alaposan, de típusban nagyon megfogtak ezek a kutyák. Csak messze van mindkét kennel :D
Ezek tényleg nagyon szépek, szerintem abszolút megéri behozni külföldről sheltiet, mert elég gyenge a magyar állomány, egy ilyen kutyával tarolhatnál kiállításon.
Ha megengeded ajánlanék még két kennelt, ezek nagyon híresek, én ha sheltiet szeretnék tuti ezek egyikéből hoznék, viszont készülj fel, hogy ezeknek a kutyáknak az ára 4-5-szöröse a magyar áraknak.
A németek tuti nem adnak Magyarországra sheltiet... bár az is igaz h többen sportkenneleknél érdeklődtek, de az esetek többségében még választ sem kaptak vagy kerek perec megmondták h ide nem. Az északiak (finnek, svédek) sem, az észtek már lehet. Azért mondtam a cseheket - de mondom én sport sheltieket ismerek onnan. Ám engem csak egy kép nem győzne meg...az h milyen a jelleme azt nem tudod. Azt akkor tudod meg ha személyesen találkozol velük, és látod "munka" közben, nem csak a kanapén heverni vagy a ringben feltupírozva. A küllem csak EGY dolog. És szerintem elég sok félénk, nem túl stabil idegrendszerű, motiválatlan sheltie van az országban. Jó lenne ha valaki végre normális, karakán jelleműeket tenyésztene.
Az meg h messze van egy kennel (jegyzem 1000-1200 km nem a világ vége egy jó kutyáért.... a messze az mondjuk a tengerentúl), amikor azt írod h a célod h nemesítsd a fajtát, akkor az nekem nem feltételez teljesen komoly eltökéltséget.
Köszönöm, Theia, ezek valóban gyönyörűek!
Fú, hát nem egyszerű dolog ez. Igen, tisztában vagyok azzal is hogy ezek csak képek, és hogy nem tudom milyen a jelleme, miképp teljesít a kutya. De hidd el, elég eltökélt vagyok :) 5 éve vágyom egy sheltiere akivel a későbbiekben elkezdhetnék tenyészteni, de úgy vagyok vele, hogy nem veszem meg az első kutyát ami akad, hanem inkább kivárom a (számomra) tökéleteset. A külföldről vásárlás pedig minden szempontból jó lenne.
Nem tudom hogy csinálják azok, akik szintén külföldről vesznek kutyát, kiutaznak egy-két visitre hogy megismerkedjenek a kutyákkal és csak azok után döntik el, hogy vesznek-e tőlük kicsit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!