Ti mit tettetek volna a helyemben?
Kimentem a 11 eves keverek kutyimmal es a testveremmel az uzletig,a tesom bement en meg a kutyus,Linda,megalltunk az uzlet elott.Linda szepen leult a fal melle ahogy szokott es odajott egy anya a 2 kislanyaval es megkerdeztek hogy harap-e a kutya,amire en azt valaszoltam hogy nem,mivel altalaban nem harap(csak ha reszeg vagy ilyen "kulonleges" emberek akarjak simogatni) es a kislany a kutyam fele nyult,megsimogatta a fulet es,ha jol lattam,megrugta egy picit a labat ahogy melle allt.A kutya nem figyelt a gyermekre,a tesomat nezte aki ment be az uzletbe,es megijedt,ezert a kislany utan kapott(nem harapta meg).Erre meg egy ember elkezd ott nekem "papolni" hogy mer nem mondom meg ha harap a kutya es akkor nem simogassa meg es nem tudom mi...ilyen hulyesegek.Nem valaszoltam semmit,nem akartam nagyobb "bajt".
Amugy Romaniaban elek,Kolozsvaron.
14/L
Én sosem engedem, hogy idegenek simogasság a kutyámat. Ez nem bizalom kérdése, a nem erre kiképzett kutyáknál sosem tudhatod, mi olyat fog csinálni az idegen, ami nem tetszik a kutyának, esetleg megijeszti. A segítőkutyáknál is évekig folyik a kiképzés, hogy minden körülmények közt nyugodt maradjon. Nem is alkalmas rá minden kutya.
Én sem hiszem, hogy például az én kutyum bárkit is megharapna, de az ő érdekében nem kockáztatok.
En sem gondltam volna hogy megijed a kislanytol es hogy utana fog kapni...
De ha meg nem engedem hogy megsimogassa akkor meg azt mondja hogy paraszt vagyok es hogy ugy feltem a kutyat mintha a szerelmem lenne...sajnos ilyen is mar megtortent...itt nalunk,Romaniaban sajnos barmi lehetseges ...
En egyszeruen mar nem tudom mit mondjak nekik hogy ne kossenek belem :-(
Második vagyok!
Én mindig azt mondom, hogy lehet, hogy harap. De egyébként sem szeretik a kutyámat, mert nekik állítólag túl vad kinézetű. Mudiról van szó, és szerintem a megyében nem láttak még ilyen fajtát, nem hogy egy koszos kis 1000 lakosságú faluban. Senki sem szereti. Félnek tőle, pedig még soha senkit sem bántott, és nem is kóborol, ellentétben a falu többi nem gondozott kutyájával. Csak én sétáltatom jóformán a kutyámat. Elég szemetek az emberek, irigyelnek mindent... Nálunk ez a helyzet. Egy időben féltem, hogy megmérgezik, mert túl "egyedi". Nem csak Romániában ilyenek az emberek, mindenhol.
Inkább higyenek amit akarnak, csak ne legyen okuk bántani a kutyámat. És csak gondolják hogy szerelmes vagyok a kutyába. Úgy is van! "Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyámat".
Ne szégyelj ilyesmit! Szép és tiszta dolog.
Itt is nagyon ritka latni,hogy valaki kutyat setaltat...en naponta viszem Lindat,inkabb egy parkba,ahol nm nagyon kotnek belenk,habar mar az is megtortent...
Sajnos ilyenek az emberek,akik nem szeretik a kutyakat :(
Mondd az hogy harap! Hadd féljen a kutyádtól mindenki!
Ez az 1. verzió. A 2. az hogy bocsánatot kérsz. (Bár mind tudjuk hogy nem csináltál semmi rosszat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!