Mit tegyek, ha a kutyámat megtámadja egy amstaff? Ti mit tettetek volna?
5 hónapos kutya játszik, nem támad. Szerintem félreértetted a helyzetet, ha támadt volna, az máshogy nézett volna ki.
Ha így volt, ahogy gondolom és nem támadó jelleggel lépett fel a kutya, én hagytam volna, a te kutyádnak is kell a kutyás társaság, hogy leküzdje a félelmét.
Az persze más kérdés, hogy a gazdi tojt rá, hogy te mit kérsz, ez nem volt szép tőle...
nem támadta meg a kutya a te kutyádat. csupán érdeklődve oda ment hozzá, te reagálod túl a dolgot.. ha valóban támadt volna teljesen más lett volna a testtartása a viselkedése (támadta meg másik kutya a kutyámat, mert későn vettem észre)
ha nem agresziv a közeledés csupán domináns akkor nyugodtan hagyd, max a kutyádra figyelj, hogy nehogy támadjon, de a szocializációhoz kell hogy más kutyákkal ismerkedjen (vagy különben olyan lesz mint nálunk egy két infantilis kutya hogy meglátja a másik ebet és már támadná meg veszettül ugatja)
hogy elkerüld az agreszivitást annyit tehetsz még hogyha látod közeliteni a kutyát kihuzod magad és a két kutya közé állsz
A helyedben én lefújtam volna.Az előző kutyusom(már sajnos nincs) de barátságos németjuhász volt,vittük sétálni,pórázon,szájkosárral(amuyg nem voölt harapós de a kerületbe törvénybe lépett hogy szájkosárral lehet a kutya és mi adtunk rá nehogy megbüntessenek)Jött egy roti póráz nélkül és megharapta a kutyánkat.Szép lassan jött oda a sétáltató,aki nem is a gazdája volt csak ő vifgyázott a kutyára.Jól vigyázott rá.A mi kutyusunk szívta meg,mertsemmi címet semmit még pénzt ser adott az orvoshoz.Saját pénzünkből jött fel az állatorvos(a házunkban lakott) ő kezelgette minden nap kb-2-3 hónapig és mindig vigyázni kellett hogy ne nyíljon szét a sebe.
Azóta tanultunk ebből mindig vittünk magunkkal egy kemyény rudat,meg gázsrayt hogy még egy ilyen ne fordulhasson elő.És nem adunk szájkosarat,a jelenleginél sem.tehát én a helyedben lefújtam volna.legközlebb megtanulta volna az újonc gazdi a szabályokat.
A helyszínen sajnos nem sokat tudsz tenni, mert még téged is megmarhat a szabadon engedett kutya. Mi is kerültünk már hasonló helyzetbe, amikor a férjem sétáltatta a kutyánkat. Olyan vad volt a kutya, hogy akik látták, egyszerűen nem mertek kiszállni az autójukból. Ráadásul a miénk egy kistestű kutya. Az édesapámnak pl. volt egy sétabotja, aminek az alját átfúrta és átnyomott rajta egy 100-as szöget, aminek levágta a fejét. Azzal védekezett.
Utólag tehetsz feljelentést az önkormányzatnál vagy a rendőrségnél, ha ki tudod deríteni, ki a kutya gazdája. De ismeretségi körömben nagyon rosszak a tapasztalatok. Csak akkor állnak szóba veled, ha a te kutyád pórázon volt. (Naná, a pórázos kutyát könnyebb széttépni, nehezebben tud elszaladni.) Sajnos sok kutyás azt hiszi, hogy a kutyája teljesen ártalmatlan, hiszen otthon úgy viselkedik mint egy kiscica. De ha kiszabadul vagy a pórázról elengedik, dühöngő vad lesz belőle. Egyet tudok ajánlani: messziről figyeld, ki és hogyan közlekedik/közeledik a kutyájával.Ha valami gyanús vagy bizalmatlan, sürgősen válts irányt. Mi a múltkori eset óta már ezt gyakoroljuk.
A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
Pedig szó szerint ez történt! Mi mentünk hazafelé, a kutyám próbált menekülni az eb elől, de az jött utána, a gazda semennyire nem érdekelte.
Kiképző és kiképző között is óriási különbségek vannak. De neked kell tudnod, hogy megbízol-e benne vagy sem, ez a te döntésed. Én jártam már nagyon rossznál és nagyon jónál is.
Kutyámmal (bullmasztiff) rendszeresen járunk egy parkba, ahol sok kutya van, kb. 2 hete lehoztak egy 3 hónapos tacsit, akkor volt először kutyás társaságban az oltások miatt. Az én kutyám is kölyök még, a légynek sem ártana. Odament hozzá megszimatolni és játékra hívta, abszolút nem volt durva, tipikus popsi az égnek, feje teljesen a földön, óriási farokcsóva. A tacsi láthatólag félt tőle, mire a gazdái felemelték. Ezt több nagyobb testű kutyánál eljátszották. Múlt héten (azaz 1 hét elteltével) újra találkoztunk velük. A kutyában addigra annyira megerősítették a félelmet (egyrészt érzi a kutya a gazdin is, ha feszült, ideges a helyzet miatt, másrészt ugye a felkapkodás miatt), lényeg a lényeg, hogy múlt héten a tacsi már támadta a kutyámat, el akarta kergetni. Ha hagyták volna, hogy ismerkedjenek, játszanak, nem így alakult volna a kutya viszonya a nagy kutyákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!