Személyes tapasztalataitok az amstaffról?
nincs ilyen kutyám, nem ismerem a fajtát, nem tudok róla semmit, nem is akarok ilyen kutyát, de linkelek neked egy képet, hogy még jobban akard :D
szia
en leiroma sajat tapasztalatom.
van egy amstaffom,elso ilyen fajtaju kutya,es amit irnak hogy kezdo gazdiknak nem valo nagyon is igaz.nagyon makacs,kemenyfeju,akaratos,es a "legrosszabb" hogy OKOS!!!
olyan szemekkel tud nezni amikor valami rosszat csinal hogy elnezed neki:))de ezt nem lehet.
a masik oldala: nagyon csaladcentrikus,imad a gazdaja laba melett,alatt lenni.imadja a csaladjat es megjobban a gyermekeket.:))legjobban a hassimit szereti.
nagyon megbiz mindenkiben,meg egy betorot is csak a csokjaival akarna folhoz donteni.
ha kemeny kezu vagy akkor ajanlom ezt a fajtat.mint mondtam nekem az elso kutyam de biztos hogy most mar mindig ilyen lesz.benne latom a huseget,szeretet,es azt hogy az eletet is odadna ertem.
csak ajanlani tudom.de megbizhato tenyesztotol vegyel,mivel nem lesz kellemes egy ideggyenge 40 kilos kutyat karban tartani,es igy lehet csokkenteni a fajtarol valo rossz mediahireket.
Nekem nem volt még amstaffom, de ismerettségi körben elég sok van. Minden a neveléstől, a nagyon korai kölyökkori szocializációtól (már a TENYÉSZTŐNÉL) és a tartás módtól függ!
Nagyon megbízható helyről kell venni, ahol már a pár hetes kölykökkel is hozzáértően foglalkoznak, hozzászoktatják őket a kocsikázáshoz, a háztartásbeli és a kültéri furcsa hangokhoz, gépek zajához, gyerekekhez, más kutyákhoz és állatokhoz.
Az új gazdinak is azonnal el kell kezdeni a szocializálást, akár ölben sétáltatva, amíg nincsenek meg az oltások. A kutyákkal való kapcsolatára nagyon oda kell figyelni, szinte KÖTELEZŐ A KUTYAOVI!!! Ha kiskorában ráhagyják a túl lendületes és durva játékot, később a dominálgatást, akkor az azonos nemű és méretű kutyákkal kötekedő és agresszív lehet ivarérés után.
Az a tapasztalatom, hogy az emberek nem bánnak velük elég következetesen, és nem fegyelmezik őket elég erősen...így a behívás nem túl biztos, és kutyákkal is necces néha a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!