Mit tegyek, ha a kutyámat megtámadja egy amstaff? Ti mit tettetek volna?
Legtöbbször amstaff és yorki kerül elő a neveletlen kutya "szerepében". Az oka igen egyszerű, manapság divatkutya lett mindkettő, boldog-boldogtalannak ez van - hozzá nem értő kezekben, ezért is van velük kapcsolatosan ennyi probléma.
A kutyasuliban, ahova járunk 7-8 kutya van, ebből 3 amstaff, azt hiszem ez mindent elmond, mennyire felkapott a fajta.
Az amstaff valóban divat kutya lett,de ez nem azt jelenti,hogy a többségük neveletlen.Csak a médiában is nagyobb hírt kap,ha egy amstaff támad meg vkit,mintha bármelyik másik kutya.Sőt,merem állítani,hogy a csivava,yorki és egyéb ölebek sokkal "kattantabbak",mint a staffok,vagy bármely másik nagyobb testű kutya.
Nekem is staffom van és soha nem volt rá panasz!Nagyon sokan azért vesznek ilyen kutyát,hogy villogjanak vele...persze nevelni nem tudják,meg nem is akarják...ezért mért a kutyafajtát kell elítélni?
A #29-es válaszolónak asszociált a kutyája (akita). A kutya nem támadhat rá csak úgy másra, mert a másik ebnek más a jelleme, esetleg odamorrant nevelési célzattal ha már nagyon elege van. Nem fogad el a kutyád a vezetőjének, ha ez így lenne, csak azt bánthatná, akit "megengedsz". Én ilyen kutyát kitiltanék a kutyafuttatóból.
A kutyafuttató azt a célt szolgálja, hogy a kutyák póráz nélkül önfeledten játszanak egymással.
Miért találta volna ki a kérdező ezt a kérdést?
Miért baj az, hogy amsztaff? Nekem is az van, mégse rinyálok itt, hanem inkább mindent megteszek, hogy az én kutyám minél jól neveltebb, példamutató lehessen. Tegyetek inkább ti is így, ahelyett, hogy itt kötözködtök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!