Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki segítene? Nagyon...

Valaki segítene? Nagyon kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

Szóval az én történetem..volt egy nagy testű keverék kutyám, akinek nagyon elrontottam a nevelését..sajnos el kellett vitetni, mert agresszív, szökős, rossz kutya lett belőle. Ez 4 éve történt. Akkor 14 éves voltam. Most gondoltam készen állok egy új kutyusra. Rengeteg könyvet olvastam azóta, rengeteget tanultam a kutyákról, sok videót néztem, sétáltattam másoknak a kutyáit.

Elmentem a menhelyre és kiválasztottam az én kis foxikám:) Nagyon jól indult minden, gyönyörűen sétált, el tudtam engedni, mindent gyorsan megtanult. Aztán tegnapelőtt egy olyan utcába jöttünk haza (mert amúgy nem arra szoktunk), ahol rengeteg a kutya, majd ott elkezdett húzni és húzott volna oda mindegyikhez. Barátságos, jól kijön más kutyákkal, csak játszani akart de akkor is. Az volt az első olyan séta amikor loholtam utána és elfáradtam hazafele. Na az előző kutyámnál is pont így kezdődött..azért vagyok megijedve. Tegnap a városba voltunk a parkba, mert arra volt dolgunk és ugye ott nagyon sok az ember..mindegyikhez húzott oda. Én tudom, hogy csak barátkozni akart, de akkor se jó ez így. És a mai ami már nagyon kétségbe ejtett, hogy kivittem szokásosan a rétre és még nem engedtem el addig ott is húzott, visszarántottam, rászóltam, hogy "nem!" ilyenkor abbahagyja, majd megint kezdi. Mikor szépen jött megdicsértem, de végig ez ment...Szóval húzott, visszarántás "NEM!" abbahagyta, megint kezdte. Még hányt is a sok rángatástól. Aztán elengedtem, jöttek emberek és, mint aki nem hallja, hogy szólok neki, ment oda hozzájuk. Pedig ezelőtt mindig visszajött. Mit tudok vele csinálni? Légyszi segítsetek! Őt nem ronthatom el, nem...nem akarom:(

18/L

2013. jún. 8. 20:23
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Még a szüleimmel élek.. nehezen egyeztek bele a kutyusba. Viszont most már imádják. Mindig meséltem, hogy milyen jól viselkedik sétánál.. Eddig nem nagyon értek rá, de holnap ki akarnak jönni velem a rétre..nem viselkedhet így!
2013. jún. 8. 20:41
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont egy makacs vadászkutyát sikerült választanod magadnak. Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy a vadászkutyákkal a legnehezebb és az első kutyám nekem is egy vadász kutya volt, akit nagyon elrontottam... Azt ajánlom menj el vele kutyaiskolába. Eddig valószínűleg azért viselkedett rendesen, mert új volt neki a hely és ki kellett ismernie téged is. Most, hogy kinyílt a csipája nehezebb lesz vele, de szerintem mindenképpen kérd egy szakember segítségét vagyis irány a kutyasuli. Nem tudom mennyit sétálsz vele, de először rendesen le kellene mozgatnod és utána sétálni vele, mindenképpen rövid pórázon mert azzal lehet rendesen fegyelmezni a kutyát. Rövid pórázzal láb mellett sétáltasd és semmiképpen ne hagyd, hogy eléd menjen mert ha előtted sétál vagy épp rohan, azt hiszi majd, hogy ő a falkavezér. Ajánlom azt is, hogy valami kutyás sportot kezdj el vele, mondjuk agility vagy flyball, de én sokat szoktam biciklizni is a kutyákkal amit nagyon imádnak. :D
2013. jún. 8. 20:55
 3/15 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy nem könnyű a vadászkutyákkal, de ő annyira megfogott. Sajnos a közelben egy kutyasuli van, de az annyira rossz, hogy oda nem szívesen mennék.. Köszönöm a választ! Megpróbálom azt amit írtál.
2013. jún. 8. 21:11
 4/15 anonim ***** válasza:
45%
Hova kellett elvitetni az előzőt?Miért nem azt neveltétek meg inkább?Ha ez is problémás lesz,majd elvitetitek?
2013. jún. 8. 21:21
 5/15 A kérdező kommentje:
Új gazdihoz került, egy nagy darab férfihoz. Azért, mert itt nálunk nincs kutyasuli és nem bírtunk vele. 50kg körül volt nagy kan kutya. Az ivartalanítás semmin nem változtatott és kezdett agresszív is lenni. Ez a kutya 10kg és azért őt könnyebb kezelni, csak nem akarom, hogy tovább romoljon a helyzet.
2013. jún. 8. 21:29
 6/15 Krande ***** válasza:
100%

Nem írod. Kölyök vagy felnőtt kutyát választottál?

Én a helyedben semmiképp nem tiltanám el a többi kutyától, ahogy egy másik kérdésnél valaki kifejtette ebből lesznek az öreg nénik mindenkire morgó-vicsorgó kutyái. Ha meglátsz egy másik kutyát, azonnal hívd láb mellé, rövid de nem feszes pórázon menjetek (ne feszesen! Az önuralma kell hogy melletted tartsa nem az izomerőd!) ha megelőz azonnal cövekelj le. Másik kutya gazdájának meg kiabáld oda hogy "Mindjárt odaérünk!". Aztán ha beletörődött hogy láb mellett fogtok odajutni a másik kutyához (ha nem láb mellett akkor pedig sehogy) na akkor mondd hogy MEHETSZ és akkor viszont tényleg ne tartsd vissza. A saját kutyámon látom milyen bődületes különbség van aközött hogy engedéllyel rohant el vagy elszökött. Foxid van, energikus, játékos, nem sajátíthatod ki hogy te legyél az egyetlen élőlény akivel szóba szabad állnia. Hadd játsszon! Aztán ha menni kell, akkor kérd meg a másik kutya gazdáját hogy ő is hívja a sajátját legalább addig amíg megfogod a tiedet. Ha a másik kutya játék helyett megy, akkor egyedül már nem olyan jó dolog játszani.

És ne rángasd hányásig. Ha valamit sokszor kell ismételni, akkor rosszul csinálod. Ha egyszer megrántod aztán hagyod továbbmenni, az neki kb ugyanolyan mint amikor az autósok lelassítanak ha rendőrt látnak és amint kikerülnek a látóteréből már gyorsítanak is megint.

2013. jún. 8. 21:40
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 6 hónapos kutyusról van szó. Nem, nem akarom eltiltani más kutyáktól, szokott játszani velük, de nem mind1, hogy milyen kutya. Tehát ha valaki pórázon sétáltatja a kutyáját és az enyém szabadon van és elrohan akkor, ha a másik kutya olyan és megtámadja az az én hibám lesz, nem pedig a másik gazdié. De amúgy megfogadom a tanácsod! Még annyi, hogy írtad, hogy ha hányásig rángatom akkor valamit rosszul csinálok. De mégis mit?
2013. jún. 8. 21:47
 8/15 anonim ***** válasza:

Ránts meg a pórázt és azonnal lazítsd el,ne feszüljön állandóan.Megerősödik a nyaka,utána már rángathatod.Amint megint húzni kezd,újra pórázrántás-lazítás.

Milyen nyakörvet használsz?

2013. jún. 8. 22:26
 9/15 A kérdező kommentje:
Rendben, megpróbálom:) Sima bőrnyakörvet.
2013. jún. 8. 22:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Amíg újra nem biztosan hallgat rád behívásnál, ne engedd szabadon.
2013. jún. 8. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!