Nekem van egy 5 éves németjuhász kutyusom. Tegnap vittem el állatorvoshoz, és azt mondta hogy örökletes gerincbetegsége van. Kétségbe vagyok esve, hogy mit tegyek, hogyan segítsek neki! Valaki találkozott már ezzel a betegséggel? Van rá gyógymód?
Az enyémnek diszpláziája volt, pedig neves tenyésztőtől vettem és állítólag dp-szűrt szülőktől származik...
Együtt kell élni a betegséggel, én sem dobtam el a kutyát, mert ez a baja, gondolom te se fogod.
Több törődés, kevesebb mozgás, óvatosság és ha szükséges, gyógyszer.
Sajnos én az enyémet rengeteget mozgattam fiatal korában, ami nagyban súlyosbította a helyzetet plusz volt rajta mindig pár kiló felesleg.
Nem bántani akarlak, de ezeket az állatorvosodtól és esetleg más állatorvosoktól kellene kérdezned elsősorban.
Továbbá ennyi idő alatt ne várj csodát, a gyógyszereknek is kell egy kis idő, amíg beáll a hatásuk.
Nem tudom, milyen diagnózist állított fel pontosan az orvosod, de ettől még nem kell túlságosan kétségbe esni. Ez nem jelenti azt, hogy nem élhet még veled évekig, csak kímélni kell. A gyógymódot azt jelentheti, ha tudjuk pontosan mi a probléma és annak próbáljuk elejét venni, esetleg folyamatos kontroll és amennyiben szükséges és lehetséges műtétileg beavatkozni. Ha ez nem járható út, akkor pedig csak a gyógyszer marad, ami biztosítja a kutyusnak az élhetőbb életet.
Míg kiderül, hogy pontosan mi a baja és kezelni kezdik, csak annyit tudsz tenni, hogy nem hagyod elhízni. Inkább egy picit soványabb legyen. Mozgasd rendszeresen, mindig ugyanannyit, de ne sokat.
Így még sokáig élvezhetitek egymás társaságát :)
Ha tenyésztőtől van, keresd fel és vond kérdőre.
Nézd meg a kutyusod törzskönyvét, kutasd fel a testvéreit, valószínűleg ők is ezzel a gerincproblémával küszködnek, talán tudnak tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!