SOS! Kétségbe vagyok esve! Nevelhető még a majdnem 2 éves keverék kutya? Lenn folyt.
Az lenne a kérdésem hogy a kutyáknál most van a párzás időszak vagy miért bolondult meg teljesen 2 év körüli kan labrador nem tudom milyen keverék kutyám?
Van 1 1,5 éves kan beagle kutyánk is .
Eddig egész jól kijöttek.Jó a nagyobb kimutatta a dominanciáját a kicsi meg is értette ki a főnök
de most a nagy eldurvult.
A kicsi nyakán sebet vettem észre.Biztosan megharaphatta.
A kaját külön kapják mert a nagy azt is megenné a kicsi elől.
Segítsetek kérlek mert tesóm már azt mondta hogy a nagyot el kéne altatni és én ezt nem szeretném
ha lehet még nevelni hogyan neveljem esetleg az ivartalanítás segítene?
Csak a keveréket szeretném ivartalanítani.
Bocsi hogy hosszú lett.
még semmi nem késő!
herélés sos célszerű lenni mindkettőt nem lenne egyiknek sem semmi baja. Nevelés ezerrel! Ne a kutyát büntesd azrért mert TI NEM neveltétek meg. Arról nem ő tehet. Ezért elaltatni nagyon igazsagtalan lenne.
Ha a gyereked rossz lesz elaltatod?
Ivartalaníttasd a keveréket akkor talán nyugodtabb lesz de nem 100%.
A tesód,meg szégyellje magát,hogy rögtön az jut az eszébe,hogy el kell altatni.
Én egyyébként sem tartanék 2 kan kutyát egy udvaron szabadon.
Először is. Egészséges kutyát nem fognak Neked elaltatni. Maximum ha olyan állatorvoshoz mész aki kenő pénzért elaltatja. De ha már bele gondolsz, hogy altatás + jó pár ezer forint kenőpénzért cserébe már hívhattál volna egy kiképzőt a házhoz aki segít.
Másodszor az ivartalanítás segíthet a problémán, DE NEM MINDEN ESETBEN. És nem hat rögtön ugyan is a hormonoknak ki kell ürülniük. Elég ha a keveréket, vagyis a dominánsabbat ivartalanítod. Mert általában így megnyugszanak és nem rivalizálnak egymással. Viszont nevelni is kell mivel már hozzá szokott, hogy terrorizálja a kisebbet, így erről le kell szoktatni. Meg kell neki mutatni, hogy Neked vagyis a falkavezérnek ez nem tetsző dolog. Ahányszor össze ugrik a két kutya (árgus szemekkel nézni kell) akkor nagyon nagy hanggal kiabálva (tehát látszódjon Rajtad, hogy dühös vagy) közéjük rohanni és elkülöníteni a labrador keveréket és a beagle-vel foglalkozz (de a labi lássa, hogy a beagle-vel foglalkozol). Ugyanakkor szervezz közös programokat a kutyákkal és ha jól viselkedik, akkor dicséret, jutalom falat.
Harmadszor: Javasolnám, hogy a falkavezéri szerepedet is erősítsd meg. Mindjárt keresek Neked linket erről.
Az ivartalanítás nem helyettesíti a nevelést, de megkönnyítheti.
A nevelés pedig azért nehéz, mert ha így egymásra ugranak, akkor biztos, hogy valamit eddig rosszul csináltatok, és ezen baromi nehéz nektek is változtatni, de még nehezebb a kutyával elhitetni, hogy ugyanaz az ember másképp viselkedik vele. Ha tudsz, akkor kérj szakértői segítséget, úgy sokkal könnyebb lesz.
Ha az nem megy, akkor nekiállhatsz kutyás könyveket olvasni, meg filmeket nézni, sokat lehet tanulni azokból is.
Ami fontos, hogyha összeugranak, akkor legyen negatív következménye. Azt neked kell tudnod, hogy mennyire érzékenyeke a kutyáid, és mennire könnyen gátolhatóak.
Mindenestre olyankor azonnal meg kell büntetni mindkettőt, és lehetőleg kitolni őket a perifériára, a kert két végére, és nem visszaengedni egyiket se.
Ne foglalkozz azzal, hogy ki kezdte, mert a másiknak mindig lenne lehetősége elkerülni a problémát, ha az egyik elkezdi.
Tessék az ígért link: [link]
Nagyon hasznos és tényleg jó. Mind két kutyánál alkalmazd. Attól, hogy a beagle nem lesz ivartalanítva és most ő a nyuszi ő is rászokhat a terrorizálásra ha már a labrador keveréket "elintézted".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!