Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 10 hetes Cane Corso...

Van egy 10 hetes Cane Corso kiskutyam. Miutan elhoztam a kennelbol nagyon jol ette a tapot, azota eltelt 2 het, egyre kevesebbet eszik. Nagyon jo kedelyu, nem beteg, de nem eszi meg az adagjat csak 70%ban. Mit adjak neki?

Figyelt kérdés
Eukanuba tapot eszik. Mit adjak neki melle, lecsereljem a tapot?
2013. jún. 5. 20:47
1 2 3
 11/22 zsuzsabazsa ***** válasza:
Telítődött már a táppal. Adjál neki húsféleséget is.
2013. jún. 5. 23:24
 12/22 anonim ***** válasza:

Az előírt adag a tápon csak egy iránymutató. Ha nem eszi meg a kutya, kevesebbet kell adni belőle.

Valóban nem kap napközben némi kis kiegészítést nasiként senkitől? Lehet, a mozgás kevés neki.

2013. jún. 5. 23:29
 13/22 anonim ***** válasza:
59%

Én a helyedben nem mennék bele a főzőcskébe. Mármint az egy kis tojás, egy kis májkrém, egy kis húsleves, egy kis pörkölt mizériába... Frankón el lehet rontani egy kutyát ilyennel. (A jutalomfalat meg a "gyógyszer" beadása persze más.)

Ne félj, eszik annyit, amennyire szüksége van. Az Eukanuba jó táp, nem fog éhen pusztulni. Nekem egy csomó kutyám volt, akik fél éves koruk körül olyan finnyásak lettek, hogy jóformán tényleg semmit, de semmit nem ettek, ugyanakkor rohantak egész nap, mint a mérgezett egerek. Már-már túl soványak voltak, bár izmosak. Aztán pár hónap múlva spontán megint kezdtek enni és szépen felszedték a szükséges súlyt.

Ha félsz, hogy nem eszik eleget, inkább etesd többször kevesebbet. Nagytestű kutyáknál felnőtt korban is jobb a napi 2x-i etetés.

2013. jún. 6. 08:28
 14/22 anonim ***** válasza:

Az evés a kölyök kutyáknál egy szociális, közösségi esemény. Az alomban ott volt mindenki, ennek a közösségnek az érzése mostanra elmúlt. Próbáld ki azt is, hogy ottmaradsz mellette, amíg be nem fejezi az evést. Ne csinálj semmit, csak ülj, vagy állj mellé...

Ez talán a "legolcsóbb" tanács, ami létezik, és a legegyszerűbb kipróbálni :)

2013. jún. 6. 09:14
 15/22 A kérdező kommentje:
Ma reggel felkelt evett, nagyon keveset es ratortem neki egy tojas osszekevertem vele, es az egeszet megette. Meglatom mi lesz delben. Haromszor eszik egy nap. Koszonom a valaszokat.
2013. jún. 6. 10:03
 16/22 anonim ***** válasza:
Én osztom az utolsó véleményét, ha mellett állsz az is szokott segíteni
2013. jún. 6. 12:29
 17/22 anonim ***** válasza:
Azért egy 10 hetes kutyának minden étkezésnél egy tojás sok. Bármit rátehetsz kicsit a tápjára amúgy. Egy kanál tejföl, kefir, yoghurt, konzerv, stb.
2013. jún. 6. 12:37
 18/22 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:

Nem néztem vissza, ne haragudj, de be szoktad áztatni vízbe?

Az enyém azóta eszi a tápot (amúgy tény, az első 2 hétben inkább jött volna utánam, de nem evett, ha nem voltam ott:) ) szépen és lelkesen. Sokan mondják, hogy a beáztatás nem jó a fogak miatt, de nálam úgyis annyi rágnivalót kap, hogy ettől nem felejt el rágni...Ráadásul sokkal több víz is van így a kaján, tuti nem akad a torkán, nem krákog. Én csak éppen annyit öntök rá, hogy alulról ellepje, közvetlenül azelőtt, hogy odaadom.

2013. jún. 6. 20:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Mielőtt adnál neki tojást, ezt a cikket mindenképp olvasd el!

[link]

Nekünk is cane corsonk van, ő 6 hónapos most. Mi Pro Plan-al etetjük.

2013. jún. 7. 22:06
 20/22 anonim válasza:

Azt ne felejtsd el, hogy a száraztáp önmagában minimálisan bír csábító tulajdonságokkal egy kutya számára. MEgeszi, mert van VALAMI illata, és mert éhes, de ennyi.

Rakj rá kevés konzervet, vagy főtt kaját,rizst zöldséget, csirkehúst persze főzve, és rögvest bekajálja.

Egyszerűen csak megunta az ízét.

2013. jún. 12. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!