Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek halt meg idén a frissen...

Kinek halt meg idén a frissen bechipezett idős kutyája?

Figyelt kérdés

2013. január 1-től kötelező a chip.

Sokan vannak azok, akiknek már idős (min.10éves) vagy akár láthatóan gyógyíthatatlan beteg kutyájuk volt, akinél pár hónap vagy jó esetben 1-2 év életben maradás volt jósolható?

Ráadásul a kutyát erejének hiányában az utcára sem vitték már, csak a saját udvaron volt...

Ennek ellenére mégis berakatták neki sok pénzért a kötelező chipet, de végül az állat valóban meghalt az elmúlt 5 hónapban?

(És most egy új kutya befogadásával fizethetnek újra a chipért...?)

Egyszerűen lenyúlás az egész, bunkóságnak tartom, hogy olyan idős kutyáknak is kötelező, akiket már utcára sem tudnak kivinni. (Korrektebb lett volna, ha egy bizonyos év után született kutyáknak lett volna kötelező, pl 2005-től, vagy hasonló.)

Kíváncsi vagyok, hogy sokan jártak-e úgy, hogy potyára fizettek, mert csak pár hetet/hónapot élt vele a kutya, ezért a kérdés.

2013. máj. 29. 10:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

3500 Ft sok pénznek számít?

Ha ez sok, mi lett volna, ha a kutyának komolyabb baja van és vaskosabb összeget kellett volna állatorvosnál hagyni?

Felesleges kibúvókat keresni, nem lehet általánosítani, ismerek olyan 16 éves kutyát, aki vígan szaladgál és megy sétálni. Ha lehetőséget biztosítottak volna arra, h xy okból nem kötelező, még többen bújtak volna ki a chipezés alól. Így se vitték el még nagyon sokan.

2013. máj. 29. 10:41
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Jó, hogy kötelező lett!!!! én támogatom, az idegesitő benne csak az, hogy ütni kell az asztalt, hogy regisztrálják be.
2013. máj. 29. 10:49
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Ha veszel egy autót és kifizeted az átírási költséget de másnap ellopják, akkor a következő autónál ugyan úgy ki kell fizetned, nem hivatkozhatsz arra, hogy az előzőt se használtad egy napig se.
2013. máj. 29. 10:54
 4/16 anonim ***** válasza:
93%

legalább olyan hülye kérdés mint ha elvitted volna kozmetikushoz mielőtt elpusztult de utána meghalt 2-3hónappal később...

Nem lett volna korrektebb.. mindekibe kell és kész. Azért mert egy kutya idős még kidobhatod, elveszhet stbstb.. nem kell kiakadni azon az 5000fton...

2013. máj. 29. 11:08
 5/16 anonim ***** válasza:
95%
tényleg ezen a 3500forinton vagy kiakadva?Ha meghal a kutyám nem a chipért sírok...
2013. máj. 29. 11:27
 6/16 anonim ***** válasza:
94%
Elég fura felvetés. Az öreg kutya is csak kutya, és sosem tudhatod meddig él. Én sem a chip miatt nyavalyognék ha meghalna.
2013. máj. 29. 11:36
 7/16 A kérdező kommentje:

KOmolyan nem értitek a kérdést? Egyikőtök sem a kérdésre válaszolt, nézzétek meg!

Ennyi birka van, nem csodálom, hogy itt tart az ország.

Egyre inkább azt látom, hogy teljesen igazuk van az álszent politikusoknak és vezetőknek! Megszavaztatni magukat, aztán munka helyett nyúlni le, amit csak lehet! Az ilyen emberek, mint az eddigi válaszolók, annyira eszementek, hogy észre sem vesznek semmit. Bravó!

2013. máj. 29. 11:41
 8/16 anonim ***** válasza:
92%

Az én öreg kutyám januárban már diagnosztizált csontrákban szenvedett. Természetesen kezelt az orvos chip nélkül, mindketten tudtuk, hogy neki már nem kell, pedig bár kellett volna.

Ismerős orvos, régóta jártunk hozzá, vagyok vele olyan viszonyban, hogy eszébe se jutott ezen problémázni. De a havi 30 ezer mellett amit fájdalomcsillapítóra költöttünk elfért volna még 3500.

A másik kutyám 5 éve chipes, köszöni jól van.

2013. máj. 29. 12:17
 9/16 anonim ***** válasza:
79%
Te hülye vagy, kérdező. Ha politizálni akarsz, akkor takarodj a politika témába, de egy kutyás témába ne keverd már bele a politikát. Sötét vagy, gondolkozz. Mindenki a kérdésedre válaszolt, kivéve most, én.
2013. máj. 29. 12:22
 10/16 anonim ***** válasza:
79%
A kérdést tökéletesen értettük, de nyilván mindenki hülye, csak te vagy helikopter ;)
2013. máj. 29. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!