Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek halt meg idén a frissen...

Kinek halt meg idén a frissen bechipezett idős kutyája?

Figyelt kérdés

2013. január 1-től kötelező a chip.

Sokan vannak azok, akiknek már idős (min.10éves) vagy akár láthatóan gyógyíthatatlan beteg kutyájuk volt, akinél pár hónap vagy jó esetben 1-2 év életben maradás volt jósolható?

Ráadásul a kutyát erejének hiányában az utcára sem vitték már, csak a saját udvaron volt...

Ennek ellenére mégis berakatták neki sok pénzért a kötelező chipet, de végül az állat valóban meghalt az elmúlt 5 hónapban?

(És most egy új kutya befogadásával fizethetnek újra a chipért...?)

Egyszerűen lenyúlás az egész, bunkóságnak tartom, hogy olyan idős kutyáknak is kötelező, akiket már utcára sem tudnak kivinni. (Korrektebb lett volna, ha egy bizonyos év után született kutyáknak lett volna kötelező, pl 2005-től, vagy hasonló.)

Kíváncsi vagyok, hogy sokan jártak-e úgy, hogy potyára fizettek, mert csak pár hetet/hónapot élt vele a kutya, ezért a kérdés.

2013. máj. 29. 10:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
Ha konkrétan csak arra vagy kíváncs amit az utolsó mondatban kérdeztél, akkor tök fölösleges volt a billentyűzetet koptatnod előtte a kisregény miatt, amiben csak a felháborodásodnak adsz hangot. Az ugyanis a magánvéleményed, amire mi nyugodtan reagálhatunk és leírhatjuk a mi magánvéleményünket.
2013. máj. 29. 13:10
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Tessék a válasz:igen fizetned kell az új kutya chipjét is.Vagy mit gondoltál?

Itt nem a válaszolókkal van a gond hanem veled.Komolyan ilyen felvetődött benned?

Kutyám 3 éves és 2 hónapos kora óta van chipje sőt útlevele is és nem a törvény miatt,macskáimban is van,pedig nem kötelező.

3500on problémázol?Akkor mennyit ér a kutyád élete...

2013. máj. 29. 13:11
 13/16 anonim ***** válasza:
16%

Nézd Kérdező!

Ilyen kutyakozmetikás társaságban, akik nyalják falják a kutyájukat, hogy szerencsétlen már az se tudja hogy kisgyerek vagy tényleg kutya, de véletlenül sem az ember társa az udvaron, a ház őrzője a sötét éjszakákon...

Itt nem fogsz értelmes válaszokat kapni.

Egyet azért mondok én:

A szomszédéknak 3 héttel a chip beültetés után halt meg januárban. Már várható volt egy betegség miatt. De mint minden normális ember, én is, te is, a szomszéd is, abban reménykedett, hogy sokáig fog még élni. De ez nyilvánvaló volt, hogy nem így lesz. Viszont ha sokáig élne mégis? Akkor nehogy kijöjjenek ellenőrizni és megbüntessék őket címszóval befizette a szomszéd is, mert a büntetés sok lett volna.

Potyára fizettek igen. Sajnálom őket ezért is és a kutyájuk halála miatt is. Szerettem én is azt az öreg kutyát. És ő sem volt utcán kivéve, ha oltani vitték.

Az itteni kutyakozmetikások az ilyet sem szokták érteni, hogy miért nem viszik utcára egyesek a kutyát. Hát a szomszédék például azért, mert a mi hátsó kertünk is az övék az övékén kívül, és még az erdővel szegélyezett és elkerített földjük is egyben van az udvarukkal. De a néni félt, hogy bejönnek hozzá ellenőrizni a kutyát.

Nem kellett volna félnie. Szegények, az a pénz jól jött volna másra, etetésre meg nem kell költeniük, mert az van nekik egyéb forrásból.

Nekem 5 éves a kutyám, de ha az enyém is idős lett volna, én is háborogtam volna.

2013. máj. 29. 13:51
 14/16 anonim ***** válasza:
83%
Valamiért ez a remek filmes idézet jutott eszembe: 'Szegény Sanyiiii... legalább a bőrét lenyúzhatnám!' Véletlen nem Sanyinak hívták a kutyádat?
2013. máj. 29. 15:41
 15/16 anonim ***** válasza:
88%
A másik oldal,-ha megadtak volna egy kort ami felett nem kell chip,hirtelen mindenkinek annyi idős kutyája lett volna.Ha nincs törzskönyve,nem lehet bizonyítani pontosan mikor született.Egy oltási könyv meg bármikor elveszhet.
2013. máj. 29. 16:14
 16/16 anonim ***** válasza:
75%
13 éves volt az öreg kutyám decemberben. Őt még tetoválták, tehát chipezni kellett. És megmondom őszintén, eszembe sem jutott, hogy hűha, ha elpusztul akkor bukom azt a hihetetlen vagyont. Egyébként is régen megbeszéltem vele, hogy ennél sokkal tovább fog élni.
2013. máj. 29. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!