Kutyatartók, adjatok tanácsot, ti mit tennétek ezzel a kutyával? ( Hosszú lesz)
Tavaly szeptember elején ( 6 hónapos terhesen) "találtam" egy kistestű 10 kg körüli keverék ( labrador vagy golden retri-tacskó) kutyát a lakótelepen. Olyan szomorúan nézett, én emgsajnáltam, hazahoztam. Csak menhelyre akartam vinni, hogy ne az utcán kallódjon, de csak novemberben szóltak, hogy van hely,bevihetjük. Persze, megszerettük, én amúgy is nagy kutyabarát vagyok, többször fogadtam már be ilyen állatot, és vittem menhelyre. Na kb 3 hét elteltével vettem észre, hogy a kajájához nem enged, amit érthetőnek tartottam kóbor kutya lévén. Gondoltam, majd ahogy telik az idő, elmúlik nála a kajaféltés. Az napok alatt kiderült, hogy a tipikus "házörző" féle kutya, mindenkit és minden zajt megugat, elég hangosan. A férfiakat jooban ugatja mint a nőket, viszont a gyerekeket is. Van, hogy megyünk az utcán, elhalad mellettünk egy gyerek, és ugat. De ezt sok férfival is eljátsza.
Na időközben az is nyilvánvalóvá vált, hogy a páromat tekinti falkavezérnek, tőle nagyon fél, viszont mikor ő nincs itthon, és mondjuk én el akarom venni tőle a kukából kiszedett tejfölös dobozt, vagy kiküldöm a szobából, akkor morog, vicsorog rám. Ha ráütök a seggére,mégjobban. Ha itt a párom, nem meri.
Megszületett a babám, most 6 hónapos. Azt vettem észre, hogy 50%-ban hagyja hogy a baba simogassa, 50%-ban mintha a szemében látnék valami olyasmit, hogy oda fog kapni. Sokszor nem is csóválja ilyenkor a farkát, csak a szeme sarkából les, és furán néz, nem tudom jobban leirni. Hamarosan kúszni mászni fog a baba, és nagyon félek, nehogy baj legyen abból, hogy hadonászik elötte stb.
Én úgy mondanám röviden, hogy hamisnak érzem a kutyát.
Egyszer már megkapta a lábamat.Nem maradt ott a nyoma, de azértkicsit megéreztem.
Szerintetek kinevelhető ez belőle kutyaiskolában,kutya terapeutával, vagy nem? És a gyerek kérdés? Nyilván őt féltem a legjobban.
Nem kertes ház, társasház.
Ti mit tennétek a helyemben?
ANnyira el vagyok keseredve, mert szeretem őt, de nyilván hogy nagyon féltem a kisbabám, és lassan már magamat is.
De nem értem, miért pont velem ilyen, amikor én fogadtam be, enni is tőlem kap, és a párom az akitől kap a seggére ha rosszat csinál. Persze tőlem is néha, de én még így is félek adni neki.
Szeretném ha megoldódna, mert amúgy aranyos kutyus, megszakadna a szivem ha menhelyre kéne adni.
Nézegetttem a neten, találtam egy olyat hogy cerberos kutyaiskola, ott van ilyen rehabilitációs szocializáló foglalkozás..
Köszönöm a hozzászólásaitokat és hogy megerősítettetek benne,hogy orvosolható a probléma.
Utolsó: Kézből etetés de feladatra. Csak úgy nem kap.
Én háromfelé szoktam osztani ilyenkor a kaját és a séták alkamával kap csak.
A kocsiban utazással is te rontod el.Ha vonyít,sír,stb és te szépen kellemes,lágy hanggal nyugtatgatod,simogatod,azzal azt erősíted benne,hogy jól csinálja,hogy bömböl.
Anya vagy,és nemrégiben szültél megint,ezért lehetséges,hogy neked nehezebb átkalibrálni az agyad,hogy a kutyával nem úgy kell bánni,mint egy gyerekkel.A gyereket lehet csitítgatni,mert ő érti(jobb esetben:D),de a kutyáknál ez azt jelenti,hogy te megdicsérted és helyesen csinálja,amit csinál.
Rehabos foglalkozás+ szakkönyvek.
Gyakorlatban pedig kézből etetés,nincs indokolatlan babusgatás,határozott legyél,következetes.Amit egyszer nem lehet,azt máskor sem,és soha sem.Fizikailag pedig ne bántalmazd,mert nem fogja érdekelni.Pláne addig,amíg alatta állsz a sorrendben.Csináljátok együtt a pároddal,legyetek egy csapat!Könnyebben fog menni.
A kisbabára meg "csúnyán néz" dolgot,lehetséges,hogy csak te látod bele a dolgokba,mivel tartasz a kutyától és félted a gyermeked.Ez normális,de ha már meg akarta volna harapni,akkor már megtette volna.A kutya nem vár 1-2 hónapot,hogy "rendbe tegye" az alatta állókat.Ha valami nem tetszett volna neki,akkor arra már harapott volna.Viszont,ha továbbra is ő az úr,ha nincs otthon a párod,akkor ez bekövetkezhet...főleg,hogy a pici is egyre jobban tud majd mozogni,közlekedni stb.
Menjetek el vele egy foglalkozásra (pl. a cerberosnál egy rehabilitációs foglalkozás 2000 Ft / alkalom,szerintem ez egész emberi,és ők az egyik legjobb kutyaiskola!)
Köszönöm. Igen, meg is érdeklödtem telefonon a cerberost. Jövőhéten megyünk is.
Az igaz, hogy én engedékenyebb vagyok, többet babusgatom, de ez a szüleim kutyáival is igy van.
Nagyon remélem, hogy sikerül rehabilitálni és maradhat velünk.
Köszi a jótanácsokat!
Szia! szerinte ügye azt irtad hogy a párod a falkavezér az ő szemében akkor neki kéne megnevelnie a kutyát ha már fél tőle! én megpróbálnám elöbb a nevelést...későb a kutyasulit.
Hát igen az a bizonyos gyerek ügy minél hamarabb rá kéne szálni a kutyusos ügyre mert én úgy tudom hogy a tacsi nem egy gyerekszerető kutya!
Kutyasuli, vagy tréner. Mindenképp szakszerű segítség kell, itt nem lehet kockáztatni.
Ha így sem látható javulás amire elkezd mászni a baba, akkor pedig próbálj meg neki te gazdát keresni. Ha nem találsz, akkor pedig menhely. De ez legyen az utolsó megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!