Nagyon ugatós kutyával mi a teendő?
Figyelt kérdés
5 éves múlt és bizonyos ideig panelben laktunk ahol csendes volt mert nem halott szinte semmit se.De most már kertes házban lakunk és minden ugat.pl. ha valaki el mer menni a kerítés előtt majd széjjel tépi a kerítést.de sokszor akkor is képes ugatni ha le teszek egy poharat és oda koppan az asztalhoz mert azt hiszi valaki kopogott.Csengetésnél ugyan ez a helyzet.Le szidás,klikker,segre csapás sem vált be.mit csinálhatnék vele,a városunkban nincs kutya iskola sajna.Egyébként rendszeresen van vele foglalkozva,sok séta mióta az eszét tudja,nyugodt egyébként mert egész nap csak alszik,fekszik.Én már gondoltam a víz spriccelős nyakörvre vagy az éles hangon sípolós verzióra is.elektromos kizárt!!!!!!!!!!2013. máj. 31. 19:25
1/2 anonim válasza:
Ha te vagy a falkavezér, és a kutya tudja, mit jelent az, hogy NEM, akkor nem értem, mi lehet a gond. Egyébként meg új a környezet, sokkal többet kell sétáltatni, tanítani, és ezzel fárasztani őt.
2/2 anonim válasza:
igaza van az elsőnek. ha valóban alaposan le van mozgatva akkor tényleg a rangsorban keresendő a probléma. mi lakásban lakunk. ennek ellenére még most is idehallatszik ahogy a környező kutyák ugatnak, gyerekek kiabálnak fociznak stb. van hogy éjjel is akkora hangzavart produkálnak a környező kutyák hogy botrány. nem reagál ezekre mert le lett tiltva már az elején. ha csöngetnek sem csinál semmit mert tudja hogy nem az ő feladata intézkedni. nagyon ritkán ha "idegen" (valaki vendége) mozgolódik a lakásban akkor felvakkant vagy morrant egyet és sokszor még szólni sem kell rám néz és fekszik tovább.
csöngetésre csak akkor reagál ha mi szólunk neki hogy "ki az? nézd meg ki az? akkor megy "intézkedni" de amúgy magától sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!