Különösen agressziv kutyával teendő?
minden infóra szükségünk van, mert így nem tudunk segíteni...
rangsorprobléma?...
ha súlyosan támad, felülbírálja minden döntésed, akkor konzultálj egy állatorvossal, ő elmondja, hogy járj el helyesen, de a lényeg ez lesz:
"gyúrj" addig, amíg a fejed fölé tudod emelni a kutyát.
emeld fel, és dobd le a földre.
gyorsan ugorj rá, és fojtogasd addig, amíg elájul.
maradj felette, hogy amikor magához tér, lássa, hogy tényleg te voltál az.
de nagyon fontos, hogy előtte beszélj állatorvossal, mert könnyen csúnya véget érhet egyikőtöknek, ha nem jól csinálod.
ha nem ennyire vészes a helyzet, amikor nem megfelelően viselkedik, hagyd ott.
fél óra múlva menj vissza, ha megint gáz, megint hagyd ott...
(de érdemes elvinni dokihoz is, sokszor valamilyen fájdalom az agresszió kiváltója)
2 hónapja van "velem", igazából nem az enyém, dolgoznom kell vele. (ha nálam nevelkedik, ilyen gond nincs). teljesen egészséges kutya, ivartalanitva biztosan nem lesz.
Komoly sérülést okozhat, nem az örömcsipkedésről van szó. Ez minden egyes kivétkor, már ugynevezett "hagyomány" nála.
Igy "haladunk" 5-10 métert, utána előre megy, és onnantól semmi gond. Ha labdázunk, semmi gond, ha ö.v.-zünk semmi gond. ha férfi vezeti, akkor hibátlanul működik minden. Nálam van csak ez, és az a pár perc maga a pokol. Nyomtam már le földre, hanyatt, ahogy engedtem a szoritáson kezdte előlről. Amugy birom nagyon, mert jó fej, ez az egy "hibádzik" nála. Azért kértem, ha valaki tud más megoldást, szivesen fogadom, ha nem muszáj nem bántanám.
szerintem itt semmiképp sem az erőszak lesz a megoldás...
elég érdekes, hogy csak az zavarja, amikor te hozod ki a (?) kennelből (?)
mi lenne, ha egy jó nagy darab illatos párizsival csalnád magadhoz?...
a pozitív nevelés mindig eredményesebb, mint az erőltetett erőszakoskodás...
és legyél türelmes.
én amíg a kennelben van meglobogtatnám előtte a párizsit, és amíg még bent van, ÜL.
ha megcsinálta, egy darab párizsi.
ha ez jól megy, akkor kinyitod a kennel ajtaját és állsz szemben vele.
HOZZÁM. ÜL.
párizsi.
persze fogalmam sincs, mennyire vad ilyenkor a kutya - lehet a párizsi sem érdekli...
akkor viszont sajnos durvábbnak kell lenned vele, legalábbis nekem nincs most jobb ötletem...
szöges?...
vagy addig ne engedd ki, amíg nem nyugodott le... nem tudom, így látatlanban nehéz.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!