Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beagle kutyával mi a teendő?

Beagle kutyával mi a teendő?

Figyelt kérdés
Ajándékba kaptuk,és tudom hogy nem egyszerű.(olvasgattam a neten,bár egyenlőre kisangyal)Inkább tulajdonosok tanácsaira lennék kíváncsi,mire kell figyelni,nevelés,stb.8 hónapos kan.

2013. febr. 20. 21:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
60%
A Beagle-ök nem egy hűséges kutyák és nem valami intelligensek szóóval igen elég nehéz lesz. Hidd el 3 kutyám van abból 1 Beagle és csak 8x kellett eddig idén megkeresni mert ő a nagy séta kellős közepén úgy gondolta, hogy ez így unalmas és elrohant a francba. A másik két kutyámmal ilyen sose fordult elő, pedig ez is ugyan úgy sőtt nagyobb oda figyeléssel van nevelve. Deháát...ez csak ilyen. Egyébként bárkitől hallottam vagy láttam a Beagle-ök 10/9 x szöknek ha van rá esélyük. Meg a tanítás se valami egyszerű.
2013. febr. 20. 21:59
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A beagleknek a kaja a mindenük, azzal bármit elérsz. Nehéz velük, de nem lehetetlen. Nekem van ismerősöm, aki nyakörv nélkül sétáltatja a beagle kutyáját, egyszer sem szökött el.

Mondjuk én nem merném a két sajátommal.

Ha jól lemozgatod és lefárasztod agyilag, nem lesz gond. Én panelben vagyok 3 kutyával, egész nap alszanak.

Ja és a pórázon való szép sétát gyorsan tanuljátok meg, mert nagyon tudnak húzni.

2013. febr. 20. 22:15
 3/14 sippara ***** válasza:
51%

Először is amit az első válaszoló írt, abból egy szó sem igaz.

Valóban makacsabb, nehezebb fajta, mint a többi, több odafigyelést is igényel, kutyasuli sem árthat, de ugyanolyan jól behívható, engedelmes kutyát lehet belőle nevelni, mint bármely más fajtából - csak egy picit nagyobb meló. Mint mindenki másnak:

Cesar Millan (könyvek, weboldal, videók - főleg az "Emberképzés kutyákhoz" című), Jan Fennel Kutyapszichológia című könyve, Korom Gábor (weboldalak, "Neked ugatok!" című könyv, www.kutyasuli.hu , www.egyikkutyamasiknem.hu ), Vámosi-Nagy Nóra ("Klikk!" című könyv, www.klikker.hu)

2013. febr. 20. 22:15
 4/14 anonim ***** válasza:
amit meg kihagytam, az, hogy ivartalaníttasd mindenképp. Attól valószínűleg kevésbé lesz "szökős"
2013. febr. 20. 22:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm a sok gyors választ.Igen azt már észre vettem,hogy annyit eszik amennyit elé raksz.Előző kutyusom(tavasszal lett volna 17éves,decemberben halt meg)volt hogy a kajája felét megette,aztán 3-4-5 órán belül elcsemegézte a maradékot.Tényleg annyit evett egyszerre amennyitől akkor jól lakott,hát ő nem.Első válasz azért furcsa,mert mégis munkakutya,azok meg általában okosak.Meg úgy 24 óra alatt rábírtam hogy MARAD,akkor nem jön ki velem a kapun.Első nap úgy kellet visszahozni(szó szerint),most már meg sem próbál kijönni.Rájött ki a főnök,pedig soha nem alkalmazok(tam) testi fenyítést,csak tapasztalatból nevelgetem,szavakkal,testbeszéddel.Tehát nekem se az csapódott le hogy buta volna.Sőt.Van neki egy nagy kert,betonalappal a kerítés:),macskák:),csak a kapun tudna kiszökni.Bízom benne hogy boldogulok vele,csak azért kérdeztem rá amiket lehet olvasni,hogy finoman szólva van egy sajátos egyénisége.Van egy Holtág "vadon" a közelben,oda meg ki tudom vinni(majd,még nevelni kell úgy érzem),az pont ideális egy ilyen kutyának szórakozni.Azt akarom hogy kiélhesse a fajta természetét,de azért fogadjon szót,elvégre a vadászat végén is visszahívják a kutyákat.....Köszönöm a válaszokat,mennek a zöld kezek.
2013. febr. 20. 23:20
 6/14 anonim ***** válasza:

Egyaltalan nem buta kutya a beagle, sot. Egyszeruen csak onfejuek, de nagyon!! ezert kemeny kez, sok mozgas es trening igenye van! HA nem erzi, hogy te vagy a fonok, akkor szo szerint le se fog sz.rni. A setaltatas akkor egy remalom, lobogsz a kutya mogott. Kepes ugy huzni, hogy o maga mar horog a fulladastol. Feltetlenul treningezni kell, kutyaiskola!

Nagyon hajlamosak a hizasra, mert kepes mindent "felporszivozni". Epp csak nem rofog kaja kozben:) Konnyen el is hiznak. Arra figyelni kell, foleg ha ivartalanitva van.

Az eleg jellemzo, hogy ha nincs kezben tartva, akkor hajlamos arra, hogy meglat valamit es elrohan. Lehet kergetozni. (Elvileg ugye neki falkaban kellene a vadat felhajtani. ) Erre azert vannak modszerek, hogy lehet ezt megelozni, de treningezni kell.

Ha kertben tartod, akkor arra figyelj, hogy mindent szettur. Nalunk lakasban van, de kint mindent tur, as! Ezert eleg sokszor elofordul, hogy begyullad a szeme. Ha valamit erez, 2 perc es a fel kutya a fold alatt van.

A kulcs a treningezes es a kutyas tarsas kapcsolatok. Falka kutya, szal vidd rendszeresen kutyak kozze. Ha ez nincs meg, akkor szokdosni fog es minden setaltatas maga lesz a remalom meg porazon is.

Idovel viszont lenyugszanak..

2013. febr. 20. 23:25
 7/14 sippara ***** válasza:
Nem hagyunk a kutya előtt ételt. Odaadod, majd tíz-tizenöt perc múlva (de az enyém max két perc alatt elpusztítja) elveszed, este megkapja újra tíz-tizenöt percre. Eszik, amennyit eszik.
2013. febr. 20. 23:25
 8/14 anonim ***** válasza:
3. először is amit írtam az totál igaz. Hidd, el az ember a saját kutyáját nem hívná butának ha nem lenne az. A Beagle a vadászatra a legalkalmasabb mivel eleve arra van kódolva, de arra is időt kell fordítani. Azért ez a kutyafajta elég borzalmas tud lenni. Sokszor mintha egyszerűen süketek lennének. Nagyon idegesítő. Lehet, hogy önfejű meg független. Ki hogy hívja azt hogy intelligenciája nem kimagasló. Tök 8. A lényege ugyan az.
2013. febr. 21. 17:31
 9/14 anonim ***** válasza:

@8: Azert mert a kutyad tojik a fejedre, ne ot okold:)Semmi gond a beagle inteligenciajaval, nem veletlenul hasznaljak (oket is) munkakutyanak. Drog es bombakeresok..

Ha nem iskolaztatott kutya es gyakran foglalkoztatott, nincs az az isten aki megallitja a szokesben, ez teny.

2013. febr. 21. 19:46
 10/14 anonim ***** válasza:

ha rákeresel youtubeon arra, hogy beagle tricks, rájössz, hogy nem buták..

itt egy magyar példa..

http://www.youtube.com/watch?v=7OF53s-1kLA

2013. febr. 21. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!