Beagle kutyával mi a teendő?
A beagleknek a kaja a mindenük, azzal bármit elérsz. Nehéz velük, de nem lehetetlen. Nekem van ismerősöm, aki nyakörv nélkül sétáltatja a beagle kutyáját, egyszer sem szökött el.
Mondjuk én nem merném a két sajátommal.
Ha jól lemozgatod és lefárasztod agyilag, nem lesz gond. Én panelben vagyok 3 kutyával, egész nap alszanak.
Ja és a pórázon való szép sétát gyorsan tanuljátok meg, mert nagyon tudnak húzni.
Először is amit az első válaszoló írt, abból egy szó sem igaz.
Valóban makacsabb, nehezebb fajta, mint a többi, több odafigyelést is igényel, kutyasuli sem árthat, de ugyanolyan jól behívható, engedelmes kutyát lehet belőle nevelni, mint bármely más fajtából - csak egy picit nagyobb meló. Mint mindenki másnak:
Cesar Millan (könyvek, weboldal, videók - főleg az "Emberképzés kutyákhoz" című), Jan Fennel Kutyapszichológia című könyve, Korom Gábor (weboldalak, "Neked ugatok!" című könyv, www.kutyasuli.hu , www.egyikkutyamasiknem.hu ), Vámosi-Nagy Nóra ("Klikk!" című könyv, www.klikker.hu)
Egyaltalan nem buta kutya a beagle, sot. Egyszeruen csak onfejuek, de nagyon!! ezert kemeny kez, sok mozgas es trening igenye van! HA nem erzi, hogy te vagy a fonok, akkor szo szerint le se fog sz.rni. A setaltatas akkor egy remalom, lobogsz a kutya mogott. Kepes ugy huzni, hogy o maga mar horog a fulladastol. Feltetlenul treningezni kell, kutyaiskola!
Nagyon hajlamosak a hizasra, mert kepes mindent "felporszivozni". Epp csak nem rofog kaja kozben:) Konnyen el is hiznak. Arra figyelni kell, foleg ha ivartalanitva van.
Az eleg jellemzo, hogy ha nincs kezben tartva, akkor hajlamos arra, hogy meglat valamit es elrohan. Lehet kergetozni. (Elvileg ugye neki falkaban kellene a vadat felhajtani. ) Erre azert vannak modszerek, hogy lehet ezt megelozni, de treningezni kell.
Ha kertben tartod, akkor arra figyelj, hogy mindent szettur. Nalunk lakasban van, de kint mindent tur, as! Ezert eleg sokszor elofordul, hogy begyullad a szeme. Ha valamit erez, 2 perc es a fel kutya a fold alatt van.
A kulcs a treningezes es a kutyas tarsas kapcsolatok. Falka kutya, szal vidd rendszeresen kutyak kozze. Ha ez nincs meg, akkor szokdosni fog es minden setaltatas maga lesz a remalom meg porazon is.
Idovel viszont lenyugszanak..
@8: Azert mert a kutyad tojik a fejedre, ne ot okold:)Semmi gond a beagle inteligenciajaval, nem veletlenul hasznaljak (oket is) munkakutyanak. Drog es bombakeresok..
Ha nem iskolaztatott kutya es gyakran foglalkoztatott, nincs az az isten aki megallitja a szokesben, ez teny.
ha rákeresel youtubeon arra, hogy beagle tricks, rájössz, hogy nem buták..
itt egy magyar példa..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!