Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beagle kutyával mi a teendő?

Beagle kutyával mi a teendő?

Figyelt kérdés
Ajándékba kaptuk,és tudom hogy nem egyszerű.(olvasgattam a neten,bár egyenlőre kisangyal)Inkább tulajdonosok tanácsaira lennék kíváncsi,mire kell figyelni,nevelés,stb.8 hónapos kan.

2013. febr. 20. 21:54
1 2
 11/14 sippara ***** válasza:
Attól, hogy TE nem tudod rávenni semmire, nem lesz buta a kutyám. Tök jó példa erre a labi keverék kan, akivel együtt nőttem fel: eszméletlen okos kutya volt, csak épp tojt a fejemre, nem érdekeltem eléggé, még sétáltatni sem tudtam. Egy kiképző barátnőm átjött, talán kétszer fél órát volt nálunk, harmadjára a kutya olyan trükköket csinált neki, amiket tanítottunk ugyan, de "soha nem tudta"....... :)
2013. febr. 21. 21:40
 12/14 sippara ***** válasza:
*kutyád
2013. febr. 21. 21:40
 13/14 anonim ***** válasza:

A beagle egy nagyon nagyon intelligens fajta éppen ezért lehet nehéz vele, ha nem vagy következetes, mert kijátszik, nem igaz, hoyg nem húséges. A családja a mindene, nem bírja, ha egyedül kell lennie mondjuk a kertben míg a gazdi otthon van. Az első válaszoló valszeg csak nem foglalkozott vele. Én 15 éves tartok beagleöket egy sem veszett el még soha pedig több is van.

Kutyasulit mindenképpen ajánlanám, sokat tudnak segíteni.

2013. febr. 23. 01:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Az enyém is 8 hónapos, de szuka. Egy hónapja van nálam, előtte soha nem volt rajta póráz, nem tanították semmire. Két hétig ő is egy angyal volt, de aztán kinyílt a csipája :) Keményen kell fogni őket (ami nem a veréssel egyenlő, mert azzal csak rontani lehet a viselkedésén, megmakacsolja magát és még a tanulási folyamatban is visszaveti!). Legyen meg a napi rutin, mozgassátok le rendesen (én futni szoktam vele). Ha megvan a napi mozgás, akkor általában két séta között alszik. Mi elég sokat foglalkozunk vele, tudja az ül, fekszik, pacsi parancsokat, ami azért is fontos, mert megtanul egy kicsit koncentrálni a feladatokra. Nálunk a fő probléma a koncentrációval van,főleg a szabadban, ezer inger éri, minden érdekesebb, mint a gazdi (amit elég aggasztónak tartok, egyébként...) Két hete lett babéziás és nagyon lefogyott, de nemsokára elkezdünk vele egy kéthónapos kis tréninget, hogy nem kap a tálba kaját csak kézből, hogy minden falatért megdolgozzon. Így talán rájön, hogy mégiscsak a gazditól függ... Én sem csinálom sajna tökéletesen (pedig vele úgy kéne!), de mindenképp el fogok menni vele kutyasuliba, hogy megtanuljam helyesen kezelni a viselkedését. Ajánlom még a csodálatos kutyadoki című sorozatot vagy Cesar Millan könyveit, sok hasznos dolgot ír, a kutyához való hozzáállásban nagyon sokat tud segíteni.
2013. febr. 23. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!